banner333

banner309

Şiran Kırıntı Göleti’nde Çalışmalar Bütün Hızıyla Sürüyor…

Gümüşhane, Şiran Kırıntı Göleti’nde Çalışmalar Bütün Hızıyla Sürüyor…

Şiran 24.11.2017, 12:10
Şiran Kırıntı Göleti’nde Çalışmalar Bütün Hızıyla Sürüyor…
banner400

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Gümüşhane Şiran’da yapımı süren Kırıntı Göleti Projesinde çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. Projenin tamamlanarak hayata geçmesiyle bölgede 4 bin 570 dekar zirai alan suyla buluşacak.

Verimli Topraklar Su ile Buluşmaya Devam Ediyor

Doğu Karadeniz Gelişim Projesi (DOKAP) kapsamında bulunan Gümüşhane’de tesis edilen Kırıntı Göleti’nde yüzde 40 fiziki gerçekleşme sağlandı. Toplam maliyeti takriben
10 milyon TL olan projede gövde sıyırma kazısı, dipsavak imalatları, dolusavak, memba batardosu, enjeksiyon imalatları tamamlandı.

Gümüşhane’de zirai gelişmenin en önemli etkenlerinden birisinin sulama olduğunun farkında olan DSİ Genel Müdürlüğü, Gümüşhane’ye yaptığı yatırımlarla verimli toprakları su ile buluşturmaya devam ediyor.

Ülke Ekonomisine Yıllık 2 Milyon 970 Bin TL Katkı

Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu ziraata geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması için “GÖLSU” projesini hayata geçirdiklerini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bu uygulamadan Gümüşhane ilimiz de nasibini alıyor. Bu çerçevede çalışmaların sürdüğü Kırıntı Göletini en kısa zamanda bitirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, projenin tamamlanması ile ülke ekonomisine yıllık 2 milyon 970 bin TL katkı sağlanacak” diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11