banner333

banner309

Şiran Belediyesi Kesimhanesi'ne Ruhsat ve Mühür Verildi.

Şiran Belediyesi Kesimhanesi'ne Ruhsat ve Mühür Verildi.

Şiran 08.07.2017, 13:16
Şiran Belediyesi Kesimhanesi'ne Ruhsat ve Mühür Verildi.
banner400

ŞİRAN BELEDİYESİ KESİMHANESİ RUHSATLANDIRILDI
Şiran Belediye Başkanlığına ait hayvan kesimhanesi ruhsat ve mührü teslim edildi.
Şiran Tekke Mahallesinde faaliyette olan hayvan kesimhanesi ruhsatı için Gümüşhane İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen,  Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak’ı makamında ziyaret ederek, kesimhane ruhsatını takdim etti.
Şiran ilçesinin Kesimhanesi haftada dört gün faaliyet göstermekle beraber, günlük 4 büyükbaş ve 12 küçükbaş hayvan kesimi gerçekleştirebilecek olup, Modernizasyonu tamamlanan ve Şiran İlçesinin ihtiyacını karşılayacak modern bir kesimhaneye kavuşmuştur.
Şiran Belediyesine ait Küçük Kapasiteli Kesimhanede gıda güvenliğinin ilk aşaması olan sağlıklı hayvandan üretim prensibiyle hareket edilmekte olup belgeleri tam ve kesimden önceki muayenesinde hastalık belirtisi göstermeyen hayvanlar kesime kabul edilmekte ve kesim protokolünün her aşamasında temiz ve güvenli gıda sunmayı amaçlamaktadır.
Kanın akıtılması, derinin yüzülmesi, iç organların çıkartılması ve karkasın ayrılması işlemleri ete dışardan bulaşmayı önleyecek şekilde zemine ve duvarlara temas etmeden monoray sistem üzerinde yapılmakta olup ayrılan karkaslar soğuk hava deposunda hızla soğutulmaktadır.
Şiran Belediyesi Kesimhanesinde belediye sözleşmeli veteriner hekimi kesim günleri görev yapmakta olup ayrıca İlçe Müdürlüğümüzde görevli Resmi Veteriner Hekimler de kesime iştirak ederek Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrollerine İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelik doğrultusunda kesimhanede görev yapmaktadır. Kesim öncesi ve kesim sonrası muayene sonucunda insan tüketimine uygun olan karkaslar kesimhaneye ait sağlık işareti (et damgası) ile işaretlenerek arz edilmektedir. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45