banner333

banner309

Şiran 8. Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali Başladı

Şiran Belediyesi ve Şiran Kaymakamlığını birlikte düzenlediği 8. Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali başladı.

Şiran 30.07.2017, 01:20 31.07.2017, 11:58
Şiran 8. Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali Başladı
banner400

Şiran Belediyesi ve Şiran Kaymakamlığını birlikte düzenlediği 8. Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali  Karagöller dağ yürüyüşü ile başladı.

Sabah saat 10.00 da başlayan festival kapsamında Atatürk heykeli önünde toplanan sporcular daha sonra Akbulak Köyü üzerinden geçtiğimiz yıllarda yapılan yol bitimine kadar araçlar ile gidildi. Buradan Artabel Gölleri Tabiat Parkının 3 bin 200 metre rakımlı zirvesine ulaşan katılımcılar, coğrafyanın eşsiz güzelliğini izleme şansı buldu.

Festivalin gün itibari ile başladığını kaydeden Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, “İki belediye otobüsü ve vatandaşlar kendi araçları ile sabah saatlerinde yola çıktı. Toplam 200 kişilik bir ekiple festivalimizin ilk etkinliğini gerçekleştirdik. Daha sonra davul zurna eşliğinde eğlenceler düzenledik. Konserlerimiz ile birlikte coşkulu bir şekilde ilk günü geride bıraktık” dedi.

Yaklaşık 200 kişilik grup adına konuşan Ramazan Kahveci ise, dağ yürüyüşünün 8. Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali kapsamında yapıldığını ifade ederek, “Çıktığımız zirve 3 bin 200 metre rakımda. Burası aynı zamanda Şiran, Torul, Kürtün üçgeninde olan bir yer. Dağların eteğinde muhteşem bir manzara ve alabildiğince oksijen var. Sıcaklık yüksek olmasına rağmen kar kütlelerini görebiliyor, dokunabiliyoruz. Bu eşsiz güzelliğin tadını çıkartmak için dostlar ile birlikte bölgeye yine geleceğiz” dedi.

Yürüyüşün sonrası Şiran’da festival ateşi yakılırken, davul zurna eşliğinde oyunlar oynandı. Festivalin ilk gününün son bölümünde ise Cemal Kaya konseri ve Hasan Murat Bayrak konserleri gerçekleştirildi.

Festivalin ikinci günü olan bugün ise mehter takımı eşliğinde festival yürüyüşü, Belediye Halk Oyunları Gösterisi yer alacak. Saat 12.00’da Yeni Belediye Binasının Açılışı, Terminal Sosyal Tesisleri ve Oto Galeri Dükkanlarının Temel Atma Töreni Milli Savunma Bakanı hemşehrimiz Fikri Işık’ın katılımları ile gerçekleşecek. Bisiklet yarışı, bayrak tepe gezintisi, çay ikramı ve uçurtma şenliği, halk oyunları gösterisi, Hüseyin Kaya konseri, Kars Kafkas halk oyunları gösterisi, Grup İmera konseri, havai fişek gösterisi ve Aysun Gültekin konseri ile program sona erecek.

Festivalin 3.gününde ise yarın sabah saat 09.00’da festivale adını veren Tomara Şelalesine gezi düzenlenecek. Burada sahnelenecek olan halk oyunları gösterilerinin ardından katılımcılara ikram gerçekleştirilecek ve Esalet Doğan konseri yer alacak. Gün içerisinde devam edecek programlarda, Gümüşhane Hanede Dans Grubu Halk Oyunları Gösterisi, Oytun Eleman Konseri, Ödül Töreni (Kompozisyon ve Şiir Yarışması) Fikret Dolu Konseri, Özcan Türe Konseri, Havai Fişek Gösterisi ve Bengü Konseri sonunda festival kapanışı yapılacak.

Şiran Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali saat 20.00-23.00 saatleri arası ÇAY TV ekranlarında.

Haber Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46