banner333

banner309

ŞEKAV Gönül Dostlarıyla, İftar'da Buluştu

Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı (ŞEKAV) kuruluşundan bu tarafa eğitim alanında vakfa katkı sağlamış üyeleri ve Şiran’lı hemşerileri adına Florya Eşraf Restaurant’ta geleneksel iftar programı düzenledi

Şiran 19.07.2014, 12:47 19.07.2014, 13:11
ŞEKAV Gönül Dostlarıyla, İftar'da Buluştu
banner400
 İftar programına oldukça yoğun katılım gözlenirken, Genel Sekreter Ramazan Kahveci’nin program başından sonuna kadarki gayretleri gözden kaçmadı. 

Açılış programını takdiminin ardından zengin mönü eşliğinde iftarını açan vakıf yöneticileri ve üyeler, daha sonra Hafız Hasan bey tarafından okunan Kadir suresini ve mealini dinledi, okunan surenin ardından iftar duasına geçildi.
Programın ilerleyen dakikalarına konuşmacıların vakıf üzerine yoğunlaştırdığı iftihar sözcükleri damgasını vururken, vakfın dört yıllık faaliyetleri çerçevesinde geldiği hatırı sayılır yükselişi önemle vurgulandı.
Programın onur konuğu Şiran belediye başkanı Yavuz Altıparmak olurken, özellikle kendisine yöneltilen Şiran-İkisu karayolu ile ilgili sorular programın dikkat çekici ayrıntıları arasına kaydedildi.

Genel Sekreter Ramazan Kahveci iftar programının açılış konuşması için kürsüde yerini alırken, davetlilere seslendi.
Kahveci, vakfın 2014 yılı itibarıyla 466 öğrenciye burs verdiğini, dört yılık süre içerisinde bu sayının 1400’leri aştığını kaydetti. Burs dağılımın son derece adilane ve gösterişsiz bir şekilde yapıldığını kaydeden Genel Sekreter Kahveci, ‘Ödemeler öğrencilerin direkt hesabına yapıldı sevgili vakıf yöneticileri içiniz rahat olsun’ diye konuştu.
Kahveci, ŞEKAV’ın dört yıllık hizmet yolculuğunun arkasında yürekten, gönülden ve dostluktan kopan hayır sevdasının yattığını kaydetti.

Kahveci konuşmasının sonunda vakıf üzerine yazılmış bir şiiri okudu.
ŞEKAV Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Beyaz’da kısa konuşmasında dostluğun önemine değindi. Mütevazi sözlerini kısa konuşmasına sığdıran başkan Beyaz, ‘Dosta giden yolda ot bitmezmiş, bizde dost olalım, sevgiyle kalalım. Birbirimiz sevelim, sayalım. Göreceksiniz ki yarınlarımız daha güzel olacak, hayır işlerinde yarışalım’ diye konuştu.

Vakfın Danışma Kurulu Üyesi Mehmet Şevki Erol’da vakfın bu güne kadar yaptığı çalışmalardan söz ederken, yöneticilerin bu hizmet yılı içerisinde gösterdiği mütevazı duruşa dikkat çekti. Vakfın hizmetlerinin artarak devam etmesi için bu kulvarda geçen 50 yıllık tecrübesini öne süren Erol, ‘Vakıf hayır kasasından hizmet üretmeye devam ediyor, ben buna şahidim, buradaki insanlar hiçbir gösteriş ve abartı olmaksızın yarınlara hizmet yarışı adına durmaksızın çalışıyorlar’ dedi.
Erol’un konuşmasının sonuna doğru duygulandığı görüldü.

İftar programının onur konuğu Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak konuşmasında Şiran ilçesinde gerçekleştirdikleri icraatalardı söz etti, vakfın hayır adına yaptığı çalışmaları övdü.
Altıparmak, 30 Mart yerel seçimlerinde elde ettikleri başarının zafer mi başarı mı olduğunu Şiran kamuoyunun takdirine bıraktıklarını belirterek, ilçenin sorunlarını çözmeye devam ettiklerini kaydetti.
Altıparmak, ilçede göreve geldikleri süre içerisinde alt yapı sorunlarını çözdüklerini kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini, ilçede yeni cadde ve sokaklar açmayı planladıklarını ifade etti.
Konuşmasında Şiran Tomara Festivalinin beşinci organizasyonu ile ilgili olarak bilgiler veren Altıparmak, önemli bir konunu altını çizdi. Altıparmak, ‘Sadece festival olarak görmeyelim geçen yıl yerel haber sayfalarından da belirtildi. Festivalin uluslararası boyuta taşınmasını istiyoruz’ ifadeleri kullandı.

Yeni devlet hastanesinin yapımıyla birlikte Mustafa Beyaz Devlet hastanesinin eski binasını MYO’na tahsis etmek istediklerini kaydeden Altıparmak ilçenin önde gelen ailelerinden ve işadamlarından tadilat konusunda yardım istedi. İşadamı Ali Beyaz ve Muammer Beyaz bu isteği olumu karşıladı.

Şiran’da son dönemde eğitim alanında gerçekleşen yatırımlara da değinen Altıparmak AÖL’nin kaldırılarak Şiran ilçesinee Fen Lisesinin getirildiğini desteklerinden dolayı milletvekili Kemalettin Aydın’a teşekkür etti. Altıparmak, ‘AL, ÇPAL, İHL ve MYO ile birlikte Şiran’da  eğitimde önemli adımlar atmıştır’ diye konuştu.

Altıparmak Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve Fikri Işık’ın Gümüşhane’ye geleceğini ifade ederken 2 Ağustos’taki Tomara Festivali açılışına Bakan Işık’ın katılacağını kaydetti.

GÜSİAD Başkanı Prof. Dr. Kenan Aydın’da Şiran’lı öğrencilerin mensubu bulunduğu YTÜ’ndeki başarılarından söz etti. Şişman soyadlı bir doktora öğrencisinin başarılı serüvenini davetlilerle paylaşan Prof. Aydın gecenin esprisine de damga vurdu. Aydın, mikrofonu Genel Sekreter Kahveci’den aldıktan sonra, ‘Ramazan bey bu mikrofonu asla siyasetçilere ve hocalara vermeyeceksiniz’ deyince bu söz salondaki davetlilerin gülümsemesine yol açtı.

AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Mustafa Korkut'ta selamlama konuşmasında, vakfın faaliyetlerini yakından takip ettiklerini ve destek olmaya devam edeceklerini kaydetti. Korkut, programlarımız daha önceki organizasyonlarla uyuşmadığı için sizlerle birlikte bu kutlu ortamı paylaşamadık, bundan sonra daha sık bir araya geleceğiz' diye konuştu.

Öztiryakiler A.Ş Genel Müdürü Yüksel Yalçın’da konuşmasında, ilginç bir notu paylaştı. Yalçın, NASA’da (Amerika Uzay Dairesi) çalışan  Nevval Çiftçioğlu  bir Gümüşhanelinin varlığından söz ederek vakfında bu yönde başarılı öğrenciler yetiştirerek öne çıkabileceğini belirtti. Yalçın,  ‘Kimbilir belkide NASA’da ŞEKAV tarafından eğitilen yetiştirilenbir öğrencimiz bilim adamımız olur’ diye konuştu.

GÜDEF Başkanı Tahsin Söğüt’te konuşmasında, vakfın başarılı çalışmalarını takdir ettiklerini özellikle burs konusundaki hassasiyetlerini dikkatle izlediklerini söyledi. Söğüt, kendisinin de STK başkanı olarak burs konusunda yaşadığı sıkıntıları dile getirirken vakfın çok zor bir görevi üstlendiğini öne sürdü.

Vakfın Yönetim Kurulu Üyesi ve GÜMÜP Başkanı İşadamı Yüksel Hamzaoğlu’da konuklara tatlı sert ifadelerle seslendi. Burs ödemelerine dikkat çeken ve vakfın dört senelik faaliyetlerinin belirli isimler üzerinden yürüdüğünü ifade eden Hamzaoğlu, ‘Bu böyle devam ederse vakıf yürümez’ diye konuştu. Hamzaoğu hemşerilerine vakfın çalışmalarına destek olmasını istedi.

Hamzaoğlu konuşmasında daha sonra ilçe gündeminden düşmeyen Şiran-İkisu karayoluyla ilgili olarak belediye başkanı Yavuz Altıparmak’a geçitli sorular yönelterek kendilerine bu konuda bilgi verilmesini ifade etti. İşadamı Hamzaoğlu’nun Tersun Dağı bölgesine yapılmasını istedikleri tünel konusunda herhangi bir çalışma olup olmadığını konusunda başkan Altıparmak’a serzenişte bulundu.

Başkan Altıparmak’ta Hamzaoğlu’nun soruları üzerine karayolu üzerindeki son gelişmeleri ifade etti.
İftar programına katılan davetliler diğer davetliler arasında ise AK Parti  Küçükçekmece İlçe Başkanı Mustafa Korkut,  GİYAD Başkanı Serkan Kaya, İşadamı Baki Kara, İşadamı Ümit Şeker, GÜSİAD Başkan Vekili Muammer Beyaz, İşadamı Ali Bal, Yalçın Aydın, Kemalettin Polat,Doktor Cemalettin Aydın, AVGÜYAD Yöneticisi Nurullah Kara, Nahit Menteşe Meslek Lisesi Müdürü Nihat Akyıldız, GÜDEF Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Balta,Şiran Telme köyü dernek başkanı Aytekin Toruk, Emekli asker Salim Çelik çok sayıda davetli katıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44