banner333

banner309

Doktorsuz Hastane Olur mu?

Şiran Devlet Hastanesinde doktor eksikliği tepkilere neden oluyor

Şiran 12.01.2015, 08:22 12.01.2015, 08:26
Doktorsuz Hastane Olur mu?
banner400
 Şiran Devlet Hastanesinde doktor eksikliği tepkilere neden oluyor. Son doktor atamalarında da Şiran Devlet Hastanesi üvey evlat olarak başrol oynadı. Kuruluş yeri olarak birçok vatandaştan tepki çeken hastane şimdi ise hastaların isteklerine karşılık veremeyerek tepki çekmeye devam ediyor.

İlçemizde bulunan Devlet Hastanesinde yaşanan doktor eksikliği vatandaşlar tarafından tepkilere neden oluyor. Konu ile ilgili olarak gazetemize konuşan vatandaşlarımız sıkıntılarını özet olarak şu şekilde dile getirdiler.


“ Şiran Devlet Hastanesinin hastane olma özelliği kalmamıştır. Normal bir sağlık ocağı bile bizim hastaneden daha iyi nitelikte. Bir hastane düşünün ki Kadın doğum uzmanı ve çocuk doktoru yok. Koca bir kış mevsimini kulak-burun-boğaz doktoru olmadan geçirdik. Sadece bu iki eksiklik bile başlı başına skandaldır. Bununla da kalmıyor. Ortopedi doktorumuz yok. Cildiye doktorumuz yok. Kalp hastalıkları doktorumuz yok. Nöroloji, psikiyatri doktorumuz yok. Fizik tedavi uzmanımız yok ve bu bölümlerin çoğu da kapalı durumda bu yüzden doktor ataması da yapılmıyor. Üst düzey donanım da olduğu iddia edilen hastanemiz de bir ultrason cihazı dahi yok! Böyle hastane olur mu? Bu saydıklarımızın büyük bir bölümü İl Merkezine bizden daha yakın olan Kelkit ilçesinde var. Bizde neden yok? Hastalarımızı çevre il ve ilçelere götürmek zorunda kalıyoruz. Bu da ister istemez ekonomik olarak bizlere aşırı yük getiriyor. Ne yazık ki bu sıkıntılarımız kimsenin umurunda değil. Yerel siyasetçiler ne iş yapar, doğrusu merak ediyoruz. Sağlıkta devrim yaptık demagojilerine karnımız tok.

Diğer bir ayrıntı ise eski Hastane binasının 25 yataklı olup, fiziki şartlarının yetersiz olmasına rağmen 6 uzman doktor görev yaparken, yeni kurulan hastanenin 34 yataklı olup, fiziki olanaklarında yüksek olmasına rağmen doktor sayısının düşük olması ve birçok ihtiyaç duyulan bölümün olmaması hem mağdur ediyor hem de kafa karıştırıyor.

Şimdi, vatandaşlık görevlerini aksatmadan yerine getiren Şiranlılar olarak, sizlerin aracılığı ile Sağlık Bakanlığına sesleniyoruz: Sizler neden görevinizi yapmıyorsunuz? Bizler bu sıkıntılara maruz kalacak  ne yaptık? ” dediler.

Kaynak: Siranhaber.com

Yorumlar (1)
siranli vatandas 9 yıl önce
Yanan ambulansin yerine hemen yenisi geldi SEBEP OLANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN BIZIM HATIRIMIZ.YOK DIYELIM.HASTANEYI SAYIN BAKANIMIZ FIKRI ISIK ACTI onun haberi yokmu bu durumdan KELKITIN HASTENESI OLMASA SURUNURUZ RESMEN MILLET VEKILLERI SIRANA SADECE OY ISTEMEYE GELECEKLER SIRAN A CIVI CAKAN BIRI VARSA ODA YAVUZ ALTIPARMAK TIR
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11