banner333

banner309

Bu Sefer de Darbe Geciktirdi

Gümüşhane’nin il merkezi ile doğrudan yolu olmayan tek ilçesi durumundaki Şiran’a ulaşımı sağlayacak İkisu-Şiran güzergâhındaki çalışmalar bu kez de darbe girişimi nedeniyle akamete uğradı.

Şiran 19.08.2016, 14:42 19.08.2016, 14:43
Bu Sefer de Darbe Geciktirdi
banner400
30 Ağustosta bitirilmesi planlanan İkisu Şiran yolunda, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası patlatma yapılamadığından 20 günlük bir gecikme yaşanacağı öğrenildi.

Gecikmeye neden olan patlatma izinleri ile ilgili konuyu Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramcavuş ,Gümüşhane ‘de yapılan il koordinasyon kurulu toplantısında dile getirmiş 30 Ağustosta bitirilmesi planlanan İkisu-Şiran yolunun da aralarında olduğu karayolları yol ağındaki müteahhit firmaların çalışmalarında gecikmelerin meydana gelebileceğini ifade edip Vali Okay Memiş’ten yardım istemişti.

Konu ile ilgili İkisu-Şiran yolunu yapan şirketin Proje Müdürü ve Şantiye Şefi Mehmet Alemdar, Vali Memiş’in yoğun uğraşları sonucu patlatma izinlerinin verildiğini söyledi.  Alemdar, “Pazartesi günü itibari ile kaldığımız noktadan patlatmalar ile birlikte çalışmalarımıza başlayacağız. İkisu-Şiran yolunda en geç bir ay içerisinde teslim edeceğiz” diye konuştu.

Çalışmalar kapsamında İkisu-Şiran yolunda iki adet yerin eksik kaldığını kaydeden Alemdar, “Bu iki yerden biri Aynalı Tünel olarak bilinen yer.  Aynalı tünelde şu anda alt beton işi kaldı. Onun için kalıplar bekleniyor. Bir hafta içerisinde betonlama işlemini yapmış oluruz. Diğer yer ise Kocadal Köyü Genek Mahallesi orman deposunun üzerinde bulunan kesim. Yaklaşık 600 metrelik sorunlu bir yerimiz var. Orayı da 30 ağustosa kadar yetiştirmeyi amaçlıyorduk. Ancak, patlatma izninde yaşanan sorunlar nedeniyle yeni başlanacak. Asfalt döküm tarihi sonu olan Eylül ayı bitimine kadar gerekli tüm çalışmalar tamamlanarak ulaşıma açılmış olacak” dedi. 
Haber Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi


Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45