banner333

banner309

Aybike Sultan Şahin İstiklal Marşı okumasıyla büyüledi.

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Şiran 14.03.2013, 23:09
Aybike Sultan Şahin İstiklal Marşı okumasıyla büyüledi.
banner400
Şiran Yatılı ilköğretim Bölge Okulu tarafından hazırlanıp, Şehit Turgay Türkmen İlkokulu Tiyatro Salonu’nda düzenlenen etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasının ardından Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve İstiklal Marşı hakkında yapılan sunum, slâyt gösterisi ve Mehmet Akif konulu şiir dinletisi ile devam etti. Etkinlik, “İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma” yarışması ve ödül töreni ile son buldu.

İlk ve ortaokullardan öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen “İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma” yarışmasında duygu dolu anlar yaşandı. İstiklal Marşı okuyan öğrencilerden birisi göz yaşlarına hakim olamadı. Aybike Sultan Şahin okuduğu İstiklal marşı ile büyük alkış aldı ve birinci oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle organize ettiği ilk ve ortaokullar arası En İyi İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Öğrencilere hediyelerini Kaymakam Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Şahmettin Kaya takdim etti. 

Şehit Turgay Türkmen İlkokulu Tiyatro Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Şiran Kaymakamı Edip Çakıcı, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Şahmettin Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Kara, kamu kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (2)
gizli prenss 9 yıl önce
Ne güzel kız☺☺
Aybike sultan şahin 5 yıl önce
Teşekkürlerrr
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37