banner333

banner309

Altıparmak’tan Bilgilendirme Toplantısı

Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak tarafından belediyenin faaliyet çalışmaları hakkında vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Şiran 05.03.2018, 00:30
Altıparmak’tan Bilgilendirme Toplantısı
banner400

Şiran Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşma yapan Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, doğalgaz, imar tadilatı, meydan düzenlemesi ve kentsel dönüşüm konuları hakkında bilgi aktarımında bulundu. Programa Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak; “Göreve başladığım 2009 yılından bugüne kadar Şiran da birçok projeye imza attık. Şiran’ı modern bir kent yapma yolunda can siper hane çalıştık. Bu kapsamda hem belediye hem de kamu yatırımları ile birlikte Şiran’ın çehresini değiştirdik. Yeni belediye binası, hükümet konağı, spor salonları, halk eğitim merkezi, Fen Lisesi, İmam hatip lisesi ve ortaokulu, Esentepe, Bayrak tepe, yıldız konutları, terminal binası, temiz su arıtma, Pissu arıtma, kanalizasyon, Elektrik şebekesinin yer altına alınması bir çok yol ve cadde açılması, dere ıslahı, yas evleri, su depoları, bayrak tepe, sosyal tesisler (konaklama, kadın yaşam merkezi, müze kütüphane) , 13 milyonluk kamulaştırma gibi birçok projeyi hayata geçirdik. Bunların yanın sosyal ve kültürel anlamda da birçok çalışma yaptık (Geleneksel hale getirdiğimiz tomara şelalesi kültür ve turizm festivali, yine belediyemizin çalışmaları ile Osmanlı arşivlerinde Şiran kazası adlı kitap, 1830 Nüfus defterleri, aşure günleri, kadın günler, toplu iftarlar gibi)” dedi.

2019 Yılında Bütün Şiran Doğal Gaza Kavuşacak

“Doğalgaz serüveni 7 yıl öncesine dayanıyor. 7 yıllık bir çalışma sonunda 2015 yılında 27 günlük kısa bir süreçte 2255 abone sayısını bularak doğalgaza müracaat etmiş olduk. Bu duyarlılığınızdan dolayı tüm Şiran halkına teşekkürlerimi iletiyorum. Doğalgaz daha ekonomik ve temiz olduğu için bu projeyi önemsiyoruz. Doğalgaz bu yıl Şiran merkez de abone olan ve hatlarını tamamlayan herkes kullanabilecek. Seneye de tüm mahaller kullanabilecek.”

İlçemizde Yapılaşmayı Bütün Mahallelere Yayacağız

“İlçemizde yapılaşmanın sürekli aynı yerde yoğunlaştığını gözlemledik. Bu duruma çözüm bulmak için kat artırımı yaptık. Belirtilen bölgeler arasında bodrum artı 3 kat iken yeni imar tadilatı ile bodrum artı 4 kat olacak ve emsal de 1.20 den  1.40 a çıkaracağız. Bunun ilçemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Meydan Kelimesi Anlam Kazanacak

“Biliyorsunuz ki meydanımız yaz kış sürekli kalabalık ve araçların park etmesinden dolayı yayalarımız rahat hareket edemiyorlar. Meydanımızda düzenleme yaparak vatandaşlarımızın oturup muhabbet edeceği kanepelerin ve havuzların olduğu bir yer haline getireceğiz. Bu sayede hem esnafımız hem de vatandaşımız için meydan kelimesi anlam kazanacak.”
İlçemizde Kentsel Dönüşüm Projeleri Hızla Devam Ediyor

“Karaca mahallesi Numan Ağa caddesinde yapacağımız kentsel dönüşüm projesi için burayı seçmemizin amacı içinin çöplük gibi olması ve bu alanın şehrin merkezinde kötü görünüme sebep olması. Bu alanda  otopark, çocuk parkı konutlar ve ticari alanlar olacak Bu bölgenin arsa ve ticari alan sahipleri ile yaptığım istişarelerde kentsel dönüşümün arkasında olduklarını ve bu projeyi destekleyeceklerini söylediler. Bütün bunların yanında daha yapacak çok iş var. İlçemize hayırlı olsun. “

Yapılan hizmet çalışmalarının tanıtımının ardından Altıparmak, vatandaşların sorularını cevapladı ve katılımlarından dolayı bütün vatandaşlara teşekkür etti.

Kaynak: Şiran Gündem Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46