banner333

banner309

‘Ailemle Okuyorum’ Projesine İlgi

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde hayata geçirilen “Ailemle Okuyorum” projesi veliler ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Şiran 08.06.2016, 09:14 08.06.2016, 09:15
‘Ailemle Okuyorum’ Projesine İlgi
banner400

Şiran Atatürk ilk/Ortaokulu tarafından okullar hayat olsun ve sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlenen ve çocuklara okuma alışkanlığının kazandırılmasını amaçlayan “Ailemle Okuyorum” projesi sona erdi.


Ailelerin, haftanın en az iki gününde “okuma saatleri” belirleyerek çocuklarıyla okuma gerçekleştirdiği projede, çocuklara kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ve çocuklarla ailelerin bir bütün halinde kitap okuma ve doğru kitapları seçme bilincini kazanması amaçlanıyor.


Atatürk İlk/Ortaokulu Müdür Yardımcısı Tuncay Üçüncü konuyla alakalı bir açıklama gerçekleştirdi. Üçüncü;

“Okulumuz bünyesinde yaptığımız bu çalışma, ülkemizde ki kitap okuma alışkanlığını aile bazında değerlendirip,  bu konuda bir farkındalık yaratmak için yapılmıştır. Üzülerek belirtmek gerekirse Türkiye’de kitap okuma alışkanlığı birçok Afrika ülkesinin gerisinde kalmış durumdadır.

 

Birleşmiş Milletler İnsani Gelişim Raporu’nda kitap okuma oranında Türkiye Malezya, Libya ve Ermenistan gibi ülkelerin bulunduğu 173 ülke arasında 86.sıradadır. Japonya’da toplumun %14’ü Amerika’da %12’si, İngiltere ve Fransa’da  %21’i düzenli kitap okurken, Türkiye’de durum %0,01’dir.

 

Şiran Atatürk İlk/Ortaokulu olarak bugüne kadar yapılan kitap okuma projelerinden farklı bir çalışma yapmış bulunmaktayız.

 

56 velimiz, öğretmenlerimizce seçilen kitapları,60 günlük süreçte öğrencisiyle birlikte okudular. Süreç sonunda veli ve öğrencilerimizi, beraber olarak girdikleri bir sınavla değerlendirmeye aldık.

 

Dereceye giren veli ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Kaybedenin olmadığı bu projemizi ilerleyen yıllarda tüm velilerimizin katılımı ile yapacağımıza inanıyoruz.

 

Başta Okul Müdürümüze, öğretmenlerimize,  veli ve öğrencilerimize her türlü destek ve katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Okuyan, düşünen ve konuşan bir toplum olmak dileğiyle..”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45