banner333

banner309

07.06.2013, 14:39

Şiran-İkisu yolunun bitmesi olmazsa olmazımızdır

”Bir hafta önceki Gümüşhane seyahatimde bir kez daha gördük ki, Şiran-İkisu yolunun bir an önce bitirilmesi gerekmektedir. Şiran’dan Trabzon havaalanına gitmek için 6 saat önce çıkmamız gerekti ve zor uçağa yetiştik. Bu yol bitmiş olsa idi biz Şiran’da daha fazla kalma imkanına sahip olacaktık ve 2 saat gibi kısa bir sürede Trabzon hava alanında olacaktık. 

Fakat bizleri düşündüren konu İstanbul,Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayan Şiranlılar her ortamda yolun bitmesi için her ortamda dile getiriken Şiran’da yaşayan hemşerilerimizin sessizliğidir. Acaba neden hiç sesleri çıkmamaktadır ? Onlar için zaman hiç mi önemli değil, onca zamanı boşa harcıyorlar. Şiran’daki yerel yöneticiler ve STK’lar neden seslerini çıkarmıyorlar? 

Bu yol Şiran’da yaşayanların en doğal hakkıdır. Bizler yılda 1 veya 2 defa Şiran’a gidiyor ve bu zorluğu yaşıyoruz, orada yaşayan hemşerilerimiz neden bu zorluğu dile getirmiyorlar bunu anlamakta güçlük çekiyorum. 

Şiran’ın bence en büyük sorunu  yol sorunudur. Bu yolun bir an önce bitmesi ve Şiranın özgürlüğe kavuşması gerekmektedir. Bugün Karadeniz illeri arasında en çok tünel Gümüşhane’dedir ve ilin kuzey bölgesindedir. Tersun dağlarına bu tünellerden bir tane açılmaz, kim buna engel oluyor bunu anlamakta zorlanmaktayım. Bu yol açılırsa Gümüşhane-İstanbul arası 55 km kısalacaktır. Gidiş gelişde bu yol 110 km kısa olmuş olacaktır. Sonuçta ifade ettiğimiz öneri hem ekonomik hem de seyahat zamanından katkı sağlayacaktır.Ayrıca Trabzon limanının İç Anadolu’ya açılan yolu olacak yıllık 150 000 000 dolarlık ekonomik katkı sağlayacaktır.

Bu hesaplar ortadayken bu yolun yapımına hangi zihniyet engel oluyor anlamış değilim. Üzülerek söylüyorum ki Trabzon lobisinin engellemelerinin yanına Gümüşhane lobiside eklenince yolun yapımı yılan hikayesine döndü. Temennimiz Şiran’ı Gümüşhane ve Karadeniz’e açacak olan İkisu-Şiran yolunun her türlü engele rağmen bitirilmesidir. Şiranın bu yolunun yapılması sadece Şiran’ı değil, merkezi de diğer ilçelerinin de gelişimine katkı sağlayacaktır. Ayrıca, Gümüşhane gelişmiş ilçeleri ile gelişecektir.

Yorumlar (5)
şiranlılar 11 yıl önce
sayın başkanım yol medeniyet su hayattır felsefesine yaptığınız katkıya şükranlarımızı sunarız.inşaallah başta hükümet vekiller ve siyasiler olmak üzere herkes şiranın bu gasbedilmiş hakkını teslim için üzerine düşen görevleri yerine getirir..
Erdoğan Bostan 11 yıl önce
İkisu-Şiran yolunın yılan hikayesine döndüğü bir hakikattir...Aslında burdaki sorun tipik bir Ben mi? yoksa Bizmi? meselesidir.Yani sorun, şahsi menfeatlerimizmi yoksa milli menfeatlerimizmi tercih meselesinde düğümlenmektedir. Bu sorun,küçük hesaplarla büyük kayıplar verme meselesidir. Aynı zamanda bir siyasi basiretsizlik meselesidir. Lobiler arası mücadele meselesidir. İkisu Şiran yolu meselesi yalnızca bir şeyin meselesi olmamıştır o da; objektif bir yaklaşımla,realist ve rasyonalist bir yaklaşımın...
Y.SADIK 10 yıl önce
yola şiranlilar sahip çikmadi vede çikmiyorlarda. hepsi bu kadar .2010 metredeki tarsun geçidi bölgenin kayak merkezi olur. kar yağinca harika manzarasi var
oğuz aydın 10 yıl önce
yalan dolanlarınızla kendinizi şiranlımı zannediyorsunuz
gümüşhaneli fakir 10 yıl önce
yazık... birde ilin en zenginlerinden birisin. derdin ne şiran ı ilmi yapacaksın yosksa giresuna mı yada sivas amı bağlayacaksın. gümüşhane lobisiymiş...
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37