banner333

banner309

07.01.2013, 22:12

SİLAH BIRAKMANIN KARŞILIĞI NEDİR?

SİLAH BIRAKMANIN KARŞILIĞI NEDİR ?
    Öcalanla görüşen şerefsizdir dediler ,kapatmaya çalıştılar ama olmadı. Biz görüşmüyoruz devlet herkesle görüşür dediler .Arkasından görüşende şerefsizdir ,diyende şerefsizdir dediler,halkın nabzını ölçtüler. Daha sonra Mit Müsteşarı ile görüşmeler,Oslo görüşmeleri derken herşey açığa çıktı ve netleşti.Mit müsteşarı Başbakan'ın adına ! Onun özel temsilcisi olarak !Ne söylemişse hepsi başbakana ait sözler... Bu durumda Aponun ayağına gidilerek onunla kim görüşmüş oluyor?

    Terörle bir yere varılamaz denip duruldu. Ancak sonuç olarak terörle bir yere varıldı sannediyorum. Terörün vardığı nokta, bu iktidarın Öcalan'ın ayağına gitmesidir.AKP İKTİDARI TERÖR ÖRGÜTÜ KARŞISINDA DİZ ÇÖKÜP ;BEYAZ BAYRAK AÇMIŞTIR. Şu anki gelinen nokta budur.Apo ile pazarlık resmen yapılıyor. Amaç nihai çözüm almakmış,sonuca ulaşmakmış. Ancak Karayılan dağdan hırlayarak siz Apoyu bırakmazsanız biz de silahları bırakmayız diyor. Bu silahların bir nedeni var .Hükümet önce Öcalan'ın önünü açsın diyor Karayılan. Osloda 8 maddelik bir yol haritası ortaya koyan PKK -MİT görüşmesi Karayılan'a hatırlatılınca Karayılan diyor ki esas önemli olan silahlı güçlerdir . Bizim direk Öcalanla diyalogda olmamız gereklidir. Demek ki PKK nın birşeyler almadan silah bırakması söz konusu değildir. Hukümetle hainler arasında yapılan görüşmelerde acaba hangi tavizler verildi şimdiye kadar. Milletin uyutulduğu açıkça ortada ,bunu gerizekalılar bile anlayabilir.

    Peki neler istiyor PKK :En başta Demokratik Özerklik...Kendi savunma güçleri...PKK bayrağı denen paçavraların resmi dairelere asılması...Ana dilde eğitim...O bölgede vergileri onların toplaması... Ve daha birçok istek sıralayabiliriz. Yani onların çözümü nedir diye saadede gelirsek? Bağımsızlık ve Büyük Kürdistan'ı kurmak. İyi güzelde sade bununla iş bitmiyor. İsrail,ABD, Avrupa ülkeleri sırada karga leş bekler gibi bekliyorlar.Çanakkale ve Sarıkamış ile ilgili belgeselleri izleyenler,ilgili resimlere bakanlar ,Şehit aileleri vu bu ülkeyi sevenler ,Üniter yapımızın üzerine titreyen Türk Milletine ,bu gizli anlaşmalar,görüşmeler yapılırken birşey danışıldı mı? Bazıları diyo ya verin oraları kurtulalım. Kimin toprağını kime veriyorsunuz? Yukarıda birileri ağlayıp sızlıyor ,güya kardeşlik adına ... Bu haymazlıkları ancak dünyadan haberi olmayan ,sadece midesini düşünen soysuzlara yutturabilirsiniz.Bu ülkede 5 kg çiçek yağına kanamayacak kadar şerefli ,gururlu ,haysiyetli insanlar da vardır.Hiç kimse  bu  ülkenin bir çakıl taşını hainlere veremez bu bilinmelidir.

    Hükümetin girdiği bu ikinci açılım görüşmelerine Kılıçtaroğlunun destek vermesi ise çok acı... Artık AKP içindeki ver kurtulcu Kürtçüler cenahının keyfine diyecek yok. Nasıl olsa muhalefetin büyük kanadı da desteğini vermiş durumda. Zaten PKK lılar solun eski tüfek arkadaşları değilmidir. Bazı CHP milletvekilleri gidip tıpkı BDP liler gibi pkk lılarla görüşmediler mi? Tunceli milletvekilinin pkk lılarla ilgili sözlerini herkes biliyor. Öldürülen bazı militanlar bu cenahtakilerin çocukları çıkmadı mı? Daha geçenlerde Ünüversitelerde baltalarla sadece okumaya gelen vatanını seven öğrencilere saldıran PKK lılara, sol öğrenci gurupları destek vermedi mi? CHP li dostlarımız bu gelişmelerle ilgili şapkalarını önlerine koyup düşünmelidirler. Altıbin küsür militana karşı , 70 milyonluk bu millet ,beceriksizce, basiretsizce bu ülkeyi yönetenler yüzünden teslim mi olacak.


    Kandilden gelen son bilgi ise 2013 yılı mücadelenin tırmanacağı yıl olacak haberidir. Ortadoğunun bu karışık girizgahında PKK nın Öcalan emretse bile silah bırakmasını düşünmek saflık değilmidir?Hükümet verdiği tavizleri saklıyor. Örneğin Anayasadaki vatandaşlık tanımı kaldırılacak ''TÜRK '' sözcüğü yerine ''Türkiyeli ''sözcüğü konulacakmış . Bunlar yapılıyor diye PKK dağdan silahını bırakıp iner mi ? Zaman, bu gizli pazarlıkların içeriğini gösterecektir. Bu millet yapılanları iyi görmeli ,şimdiye kadar yutturulan yalanlara ek olarak yeni hile ve yalanları bu millet yutmamalı . Silah bırakmanın karşılığı nedir ? Bu sorunun cevabını herkes düşünmelidir !!!

    Saygılarımla...
    Cevat Nas


Yorumlar (4)
Adem 11 yıl önce
Sayın yazar yüreğine sağlık,kalemine kuvvet versin rabbim. Yalancıları deşifre etmeli hakiki vatan evlatları. Bu adamlar çok yalancı. Milletin nabzını yoklayıp yumuşatarak Apo itini salacaklar. Belkide beraber koalisyonlarda kurarlar ilerde. AKP yavaş yavaş İmralıya taşınıyor. Kürtçü AKP liler,BDP liler,CHP liler alttan alttan sırıtıyor. CHP de imralı sürecine desteğini verdi . AKP nin ve BDP nin önü açıldı şimdi rahatça Apoyu çıkarabilirler. Onun için zaten İdamı sadece MHP istemişti ,bunlar ise kaldırdı ve MHp ninde üzerine attılar iftirayı . Şimdi herşey daha netleşiyor. Vatanın bölünmesini istemeyen AKP liler,CHP liler sizler Türk kelimesine düşman mısınız? Hala durumu anlayamıyor musunuz? Bu adamlar boşuna ağlamıyor... ABD ne diyorsa o yapılıyor. Aklınızı kullanın.
Ali Erhan Yıldırım 11 yıl önce
Sevgili abiciğim, değerli hocam; Yazacak kaleme alınacak her konuyu dile getirmişsin, durum ortada söylenecek söz yok sen bir aydın olarak durumu ortaya koydun artık durumun vehametini anlamak için arif olmak gerekmiyor Ömrün uzun olsun eline sağlık hocam
halim 11 yıl önce
AKP de CHP de Kandilin Aponun PKK nın isteklerini yerine getirmenin peşindeler. Vatanını seven AKP ve CHP liler vicdanınız nerede? Açıkça herşey ortada hala bu adamlara taraf olacakların Allah ...... versin. Milliyetçiler uyumaktan vazgeçin. Türkiye bölünüyor.
paşa 11 yıl önce
Değerli Hocam ,Apoyu rahat ettirmek için şimdi de Başbakanın emriyle TV tahsis edildi. Keyf güzel. Vatan evlatları takır takır toprağa düştü. AKP ye oy verenler acaba sizde vicdan var mı? Bu nasıl sağırlık. Soldan zaten birşey beklemiyoruz. CHP de ve AKp de azıcık vatan sevgisi olan herkesi doğru yola davet ediyoruz.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37