banner333

banner309

15.12.2014, 08:35

SEN SUS!!!

 20 Ağustos 2007 akşamı Beyoğlu polis karakolunda bir cinayet işlendi. Gözaltına alınmış bir genç, polis silahından çıkan kurşunla öldürüldü. Yıllardır yaşanılagelen cinayetlerden çok da farklı değildi aslında: yine tahakküm makinasındaki bir çark, yine nefretle, yine ayrımcılıkla, yine her türlü insani değeri hiçe sayarak bir canı yok etti. Anlaşılan bu sefer maktul, vatandaş olmayıp sığınmacı olduğundan, üstüne üstlük derisinin rengi farklı olduğundan “öldürülmeyi hak etmiş”ti; tıpkı kadın olduğu, Kürt olduğu, eşcinsel olduğu, Ermeni olduğu, trans olduğu, Roman olduğu, isyankar olduğu vs. için “öldürülmeyi hak edenler” gibi.

 Bu renkli adam öldü çünkü senin sustuğun yerde senin sesini çıkarmadığın noktada devreye girdi bagırdı haykırdı ve öldü. O öldü sen hala yaşıyorsun sen onun ölümünden bile faydalandın sen işte bu kadar kapitslsin.
 Soma faciası, 13 Mayıs 2014'te Türkiye'nin Manisa ilinin Soma ilçesinde Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen kömür ocağında meydana gelen ve Türkiye tarihinin en çok can kaybına sebep olan madencilik kazasıdır.

Resmi makamlarca ki bence facianın failleri tarafından acıklanan rakamlara göre 301 işçi şehit oldu daha dogru bir ifade ile şehit edildi. Sen sustun diye onlar öldü. Ama ne oldu onlar şehit oldu diye madencilere haklar hukuklar yetersiz olsada eskiye nazaran artı. Peki onlar kazandı mı ?
Sen sustun diye kapitalizmin kölesi oldun. Sen sustun diye emeğini hakkını yediler yemeye de devam ediyorlar.
Senin yerine konuşanlar yok muydu. Kim vardı biliyormusun Deniz vardı. Onuda sen öldürdün. Uğur vardı senin adına konuşuyordu. Eşref vardı ki seni  semtine ugramadıklarınla hasbihal ediyordu. Ahmet vardı senin haykıran türkülerindi. Kimler yoktu ki hepsini sen öldürdün. Sen sustugun için onlar öldü.

Şimdi çıkmış ben bunu yapabiliyorum özgürüm, ben isteğim işte çalışabiliyorum, ben şu ülkeye gidebiliyorum. Bu dar imkanlar bir zamanlar senin adına ses çıkaranların kanları ki sen desdeklemedgin için bu kadarını yapabildiler. Yoksa sen Deniz`e bir adım atsaydın bügün soma faciası olmazdı. Sen Eşref`e Ahmet`e ses verseydin kürt-türk diye bir kavgamız olmicaktı.
 Sen sus ama susman sadece sana degil gelicegine cocuklarına herkese zarar veriyor ama sen gene sus olmaz mı sus ki belki bir yerden bir lokma fazla gelir. Hep susanlar doyduya hep susanlar kazandıya. ,
 Sana da hak vermiyor degilim. Nede olsa senin için kendini feda eden insalar hep vardı hepte olucak. Senin için ölenler dünde vardı yarın da olucak. 
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46