banner333

banner309

08.12.2012, 20:59

OKULLARDA KIYAFET SERBESTİSİ

  • OKULLARDA KIYAFET SERBESTİSİ
    Hükümetin okullarda kıyafet serbestisi getirmesi, son haftaların en öne çıkan gündem konularından biri oldu. Doğrusu ile yanlışı ile karar alınmıştır. Sannediyorum seneye uygulamaya konulacaktır. Her konuda AB normları doğrultusun da, uyum yasaları ile değişmeler hayatımıza sokulmaktadır. Yıllardır Medeni Kanunumuzu niçin Avrupa ülkelerinden aldık? Biz Müslüman ülkeyiz ,bizim inanç değerlerimiz , kültürümüz farklı diye tartışmalar yapıp durduk. Ancak şimdi, zamanında ''Hak Geldi Batıl Zail Oldu .'' diyenler ,AB girmek için AB liğinin istediği bütün istekleri sırasıyla kanunlaştırıyorlar. AB ülkeleri ise sırıtırcasına Eyy Türkler siz Müslüman Türk'sünüz ne yaparsanız yapın sizi bu Hristiyan kulübü olan AB ne almayacağız diyorlar . Bizimkiler ise yılmadan usanmadan gireceğizde gireceğiz deyip kendi kimliklerinden taviz vermeye devam ediyorlar. Bu hususta Anayasamızın ilk maddelerini dahi kaldırmanın mücadelesini veriyor bazı partilerimiz. Türkiyeyi bölme planları AB liğine girebilme adına yavaş yavaş gerçekleşiyor. Bitmiş bir AB ne girmek bize ne kazandıracak onu biri çıkıp izah etse de durumu biz de anlasak ! BOP adım adım ilerliyor, Türk Milleti ise geçim derdinde...

                                                                                                                                                                                                                                               Şimdi ise kıyafet serbestisi geliyor. Okullarda herkes istediği gibi giyinecek. Hemen Güney Doğuda bazı öğrenciler,gruplar PKK nın giydiği kıyafetlerle çocuklarını okula göndermeye başladılar. Buyurun bakalım şimdi ne yapacaksınız? Bu kıyafet serbestisi başlar başlamaz ,kız çocuklarının bir kısmı bırak başörtüsü takmayı çarşafla okula gelecekler. Buna karşılık, karşı taraf ta inadına mini etekle ,açık bir biçimde okula gelecekler. Bir başkası puşi bağlayacak, bir diğeri şalvarla gelecek vs vs... Tüm bunlar sizce normal mi? Sırf biz özgürlüklerden yanayız, AB bak size verdiğimiz sözleri tutuyoruzun hatırı için mi? Bütün bu ayrı giyinme tarzı ,gurplaşmalara yol açacaktır.Herkes birbirine dik dik bakacak,niye baktın derken kavgalar körüklenecektir. Daha ilkokulda ailenin kıyafet baskısına maruz kalacak olan küçük çocuklar, diğer arkadaşlarına imreneceklerdir. Arkadaşının kalemi daha güzel diye ,aynı kalemi aile almayınca okula gelmeyen öğrencilerimize çok rastladık !

                                                                                                                                                                                                                      Mustafa Kemal Atatürk'ün, yıllarca uğraşarak meydana getirdiği Eğitim Öğretim Birliği, şimdi kıyafet kararı ile darbelenecektir. Zaten yavaş yavaş Tekke ve zaviyelerin açılmasına hükümet içinden birileri önderlik yapmaktadır. MHP ünüversitelerde başörtüsü serbest olsun ,başörtüsü yarası ortadan kalksın diyerek, başörtüsü tasarısını meclise sunduğu zaman AKP sırf MHP bu önergeyi verdi diye oylamada aksi yönde oy kullanarak önergeyi reddetmişlerdi . Şimdi ise çok daha karmaşa ,içinden çıkılamayacak kıyafet serbestisini getiriyorlar. Oysa sadece yüksek okullar ve ünüversitelerde belli normlarda başörtüsü serbest olsa idi toplum bu kadar gerilmezdi.Okulların son haftalarında serbest kıyafet uygulaması yapıldığında, fakir aile çocuklarının nasılda ezildiğini çok iyi gözlemlemişizdir. Sınıfta bu çocukların sayıları kaç olursa olsun,isterse iki üç kişi olsun bu çocukların psikolojisi ne olacaktır? Devlet bu tür maddi durumu bozuk çocukları giydirse bile ,bu çocuklar baskı altında olmaktan ,diğer çocuklar tarafından alay konusu olmaktan kurtulamayacaklardır. Birileri her nekadar derse desin ''Fakirliği önlük mü örtüyor.' evet, büyük oranda örtüyordu... Psikolojik olarak derin hatlarla farklılık ortaya çıkmıyordu. Arkadaşları sık sık kıyafet değiştiren ,kendisinin ise günlerce aynı kıyafeti giymesi O çocuğu psikolojik olarak örseleyecektir. Hatta okula gitmeyi bile istemeyen onlarca çocuk ortaya çıkacaktır. Avrupa ülkelerinden sürekli bahsedenler, o ülkelerdeki okulların, okul olarak armalı değişik kıyafetler giymelerine ne diyorlar acaba?

                                                                                                                                                                                                                                                Kısaca Dil Birliğini ortadan kaldırıyorlar ,resmi dilimiz Türkçeyi baltalıyorlar. Bir sınıfta Türkçe ,diğer sınıfta Kürtçe,diğer sınıfta Çerkezce,diğer sınıfta Lazca eğitim ...Bir sınıfta Alevi,bir sınıfta Sünni,bir sınıfta Şii ,bir sınıfta Hristiyan kültürüne ait dersler...Bir sınıfta Din dersi okuyanlar,diğer sınıfta din dersi okumayanlar...Başörtülüler, başı açıklar ....Tüm bu farklı gurupların hepsine ayrı ayrı öğretmenler, sonra da bütçe krizleri ile ilgili tartışmaların sonu gelmeyecek... Bu şartlarda teneffüste ve diğer zamanlarda bu öğrencilerin kardeş kardeş yan yana okuyabileceklerini düşünebiliyor musunuz ? Orta kesim ve liselerde karışık kıyafette öğrencileri nasıl tanıyacak nöbetçi öğretmen? Okulun etrafında dolananlar, bahçe içindeki herkes bu okulun öğrencileri mi? Yoksa kötü niyetli birileri içimize mi karışmış? Bütün bunlar sorun değilmi sizce ? Kıyafet serbestisi ile tüm aileler çocuklarına daha iyi kıyafet giydirmek için ,bütçelerini zorlayacaklardır. Bu duruma dayanamayacak aile sayısı çok fazladır. Bizler de serbestiden yanayız ,ancak sınırsız bir özgürlük nereye varır? Hedeflenen asıl nedir? Daha programlı ,insanları rencide etmeyecek ,farklılıkları simgelemeyecek ,alay konusu olmayacak ,maddi külfeti artırmayacak bir kılık kıyafet düzenlenmesi elbette yapılmalıdır,diyoruz.Sınırsız bir hürriyet anlayışı ,diğer insanların hürriyetine engel teşkil etmez mi? Ne dersiniz?

    Saygılarımla...
    CEVAT  NAS



Yorumlar (3)
Rasim 11 yıl önce
Hocam ,ağzına,yüreğine kurban olim. Benim 4 çocuk okuyor,zar zor geçiniyoruz. kendi yağımızla kavruluyoruz. Şimdi ben de çocukların bu durumunu düşünüyorum. Bu kıyafet işi bizi zorlayacak. Diğer yazdıklarınıza katılıyorum. Sayın Hocam sizler niçin öne çıkmıyorsunuz? Sizin gibi adamlar lazım. Allaha emanet olunuz. Saygı ve selamlar.
Betül 11 yıl önce
Sayın yazar,çok sağolun. Bu adamlar kararları alırken sonuçlarını düşünmüyorlar mı? Dediğiniz gibi bu karmaşanın içinden nasıl çıkılacak? Sayın gazeteye ve size teşekkür ederiz. Selamlar.
hamza 11 yıl önce
Sayın Hocam,yazılarınızı takip ediyoruz. Sizi okul yıllarından tanıyorum. Ancak Gümüşhanede sizler gibi samimi adamların çok olması gerekirdi. Gümüşhanede sizler gibiler olmalı idi. O 78-79 yıllarının zorluğunun çilesini çeken sizler ,şu an Gümüşhanede yönetim erginde olmalıysdınız. Gümüşhanede o kadar basiretsiz insanlar varki yönetim konumunda. Milletvekilleri,hükümet dersen aynı. Ufak tefek işlerle Gümüşhaneyi oyalıyorlar. İlde birşey yapılmıyor,ilçeler zaten bitik. Gümüşhaneye FB lazım.Bu meseleyi gündemde tutun . Saygı hürmetlerimle... Yüreğinizi seviyoruz. Selamlar.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11
GazetelerTümü