banner333

banner309

21.02.2017, 11:38

  Necmi Taşdemir ..”O’bir Başkandı.”.

  Necmi Taşdemir ..”O’bir Başkandı.”.

                                              Umre ziyareti için gittiği kutsal topraklarda hakka yürüyen Nemci Taşdemir artık aramızda yok. Allahın rahmeti üzerine olsun. Mertliğe  meydan okuyan yapısıyla bildiğim Nemci ile tanışmışlığım  Gümüşhane İmam Hatip Lisesinde okuduğu 1972 li yıllara kadar uzanır. 

    Kendisinin ve dönem arkadaşlarının FEN dersleri öğretmeni idim.Sonraki yıllarda kader bizi Amir-memur ilişkilerinde tekrar buluşturdu. Bendeniz, Gümüşhane İL Milli Eğitim Müdürü iken Nemci ‘de Gümüşhane lisesinde Din bilgisi ve Ahlak dersleri öğretmeni idi.        Zamanı geldi, kendisini Gümüşhane Lisesi Müdürü olarak atama nasıp oldu.(.1984)

 .  Siirt ‘ te görevli iken Ankara’ ya gelmiştim.  Bir  yaz günü Milli Eğitim Bakanliğı koridorlarında Necmi İle tekrar karşılaştık . Yıl 1989 . Yerel seçimler dönemi. “Hayırdır Nemci, Ankara ‘da ne işin var.” Dedim._

       -“ Hocam” dedi . “Herkes bize emir veriyor.Her zaman emir mi alacağım.  Köse Belediye Başkan aday adayı olmak için istifamı verdim. “dedi. Hayırlı olsun diyerek ayrıldık. ..

     Seçimlere bir hafta kala Nemci ‘den bir telefon.. Siirt –Kurtalan İlçesinin bir köyünde öğretmen olan hemşehrisinin oyunu kullanması için izin vermem dileğinde bulundu. .

   -“Ya !.. Necmi ,iş kala kala bir oy amı kaldı” dedim. ..

   -“Olsun hocam ,bir oyda bir oydur “dedi.  Peki diyerek dileğini kabul ettik..

      Seçimler sonuçlandı .Nemci rakibını bir oy farkla geçerek Ana vatan Partisinden Köse Belediye Başkanı oldu. Dediğini yaptı .Emir almadan kurtuldu emir veren konumuna geldi..

     Kazanmasındaki bir oyun getirisine katkım olup olmadığını bilmiyorum ama, bilinen bir gerçek varki ?O’ da Necmi’ nin gelecek hakkında yaptığı tahmini tutturmadaki başarısının tartışmasız olduğu gerçeği…

      Rahmetli Nemci Taşdemir , Gümüşhane Lisesi müdürü iken edindiği birikim ve deneyimler ,soraki yıllarda Köse belediye Başkanı olduğu dönemlerde işine yaramış olmalıki Köse ilçesine yadsınamıyacak derecede hizmetler sunmuştur. Eğitim, sağlik ve köye götürülen hizmetler başta olmak üzere, Köse  nin şehir kimliğine kavuşturulmasındaki alt yapı çalaşmaları her türlü taktirin üzerindedir.Memuriyetten gelmiş olmasına rağmen  soyismi ile özdeşleşen kişiliği ile siyasette başarılı olmuş bir şahsiyettir. Özellikle mensubu olduğu parti li arkadaşları ile kurduğu diyaloğu diğer partililerlede, partiler üstü bir anlayışla üst düzeyde sürdürmesini bilmiştir.

     Ne diyelim!.. Yakınında  olsa idik, elbetteki  ben gibi dostları tabutuna   birlikte omuz verecektik. Ne yapalım nasip değilmiş..

     Kim bilir, belkide Nemci ‘nin dileği ve duası  kutsal topraklarda kalma doğrultusunda olmuştur. Yani Kutsal  topraklarda kalıp Peygamber Efendimize komşu olmayı yeğlemiş olabilir. Her ne ise.. Bunun adına kader denir. Kader bu yönde tecelli etmiştir..

       Havası sert insanı mert olan Köse ilçemizin yiğit evladı Nemci Taşdemir’n öğretmeni olmaktan onur duyuyor, kendisine tekraren Allahtan rahmet ,geride kalanlarına ,ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerimi sunuyorum.. Ruhu şad olsun. Amin,

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59