banner333

banner309

26.08.2015, 09:19

NASIL DA DİK DURABİLEN UZUN BİR ADAM

   Ülkende her gün şehit düşüyor uzun adam, Ülke ekonomisi dibe vuruyor davoscu  one mınut adam, Dış politikanda tökezledin bayrağı yerden alıp öpen adam, Komşularında bir tane dostum kalmadı komşuyla sıfır politikacı adam, Düşmanın birdi bin oldu zeytin dalı uzatan adam, Mezhep savaşında taraf tuttun son halife adam….
   Bu bir mizah sen değil ilk defa yazdığın oyunda birileri senden rol çalıyor uzun adam figüranlar başrolmüşçesine rol kesiyor. Sen pkk birilerinin figüranı diye senin de figüranın olacak mı sandın?  Bir oyuncu birkaç filmde figüranlık yapabilir ama fırsat verilirse en iyi başrolden daha iyi oyunculuk yapabilir.
  İktidar olamadın diye bir oyun yazdın ama ipin ucunu bu sefer kaçırdın uzun adam sen yazdın evet bu oyunu ama oyunculara hakim olamadın. Evet, filmin başrolü hala sensin ama figüranların nerde duracağını ayarlayamıyorsun uzun adam. Sanki onlarda böle bir fırsat bekliyormuşçasına bir oynuyorlar ki sorma uzun adam.
  Yâda sor ya onlar yanlış yerde duruyor diye milyonlar ağlıyor. Sırf sen figüranlarına hakim olamıyorsun diye ananlar ağlıyor. Babalar kan kusuyor, kardeşler lanet okuyor, abiler kinleniyor amcalar birilerine saldırıyor. Uzun adam sen duracakları yeri göstermediğin için birileri birilerine iyiden iyiye düşman oluyor.  
  Uzun adam bu seferde iktidar olmak için başka bir oyun yaz bu oyun canımızı yakıyor. Ne bilim mağduru oynadığın seçimlerde iyi alıyordun sen onu tekrar oyna. Başörtüsünü yasaklat sonra tekrar serbest kıl. Gene tek başına iktidarsın. Siyasi yasak koy kendine iki şiir oku sonra tekrar seçim yaptır. Eşini mekandan damsız diye geri çevirsinler bunun mağduriyetini yaşa anlat ve kazan.
   Sen bu tarz oyunların oyun kurucususun sen devler liginde oyun yazmak ne senin harcın bu oyunu oynayacak oyuncu ve figüranlar bizim harcımız.
 Sen gene kandır bizi uzun adam,  biz kanalım sana (ötekileştirmeden senin her türlü oyununa kanan insanları da kapsayarak biz diyebiliyoruz biz) ama sizin politika oyunlarınız için birileri şehit olmasın, onların arkasından anaları sevgilileri kardeşleri amcaları teyzeleri kimse ağlamasın.  Ağlatma uzun adam süründür ama ağlatma bu milleti……
 
 
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48