banner333

banner309

21.11.2014, 08:55

Millişef ve BAŞROL

  Ülkemizin sahibi olduğunu iddia eden milli şef İnönü şöyle demiş ; “benim adamlarım yok benim yapılacak işlerim var” . Bunu derken ne kadar samimidir bilinmez ama iktidarı kaybettiğinde kendi ülkesine zarar vereceğini bildiği ve ön gördüğü halde askeri darbeye ön ayak olmuş ve bu ülkede yol arkadaşı Mustafa kemal paşanın kurduğu demokratik sistemi sekteye uğratacak askeri darbeyi gerçekleştirmiş. Ama ismet paşanın bile bir ideolojisi bir amacı vardı. Onun bu ülkede birilerine peşkeş çekmek birilerine söz vermişliği yoktu.

  İsmet paşa demokrasimizin daha genç yaşında kolunu kırmış ise de. Bunu bir amaç bir ideoloji uğruna yapmıştı. Yanlış mı evet yanlış. Kazandı mı hayır daha çok kaybetti. Başarılı mı oldu evet başarılı oldu. Çünkü yapılacak işleri vardı ve yaptı. Ha bunu ülkemin daha yeni yeni ergenliğe giren cumhurunun kolunu kırarak yaptı. Ama onun hedefledikleri olmağı için yaptı. O bunu yaparken en sevdiği yol arkadaşlarına yada olguna veyahut kızına bu ülkeden pay vermek için yapmadı onun yapması gerekenler var idi o bu yüzden yaptı. O yapacakları için en çok sevdiklerinden vazgeçti. İnandığı bize göre yanlış ama kendine göre doğru işleri için en yakınındakilerden vazgeçti. Hatta onu uyaran arkadaşlarını cezalandırdı bile.

  O bunları yaparken yapacakları onun düşüncesine göre bu ülke menfaatineydi. Evet o böle bir ideoloji için yaptı sana bana yanlış gelebilir. Ona göre doğruydu. Şöyle de bir şey var ki İnönü politikaları bu ülkeyi dış borçlanmadan kurtardı. Bu ülkeyi en çok savaş meraklısı olması iktiza ederken bu ülkeyi savaşa sokmadı. Bunu kendi hür iradesiyle inandığı ideolojiyle yaptı.

  Şimdi ekranda bizimkiler diye bir gurup çıkmış. Alayına isyan alayına giderli hırçın bir karaktere başrol verilmiş oynuyor da oynuyor. Ara ara doğaçlama da yapmıyor degme o zaman izleyenlerin keyfine. Ama fazla kaptırdı mı kendini hemen senarist elindeki senaryoyla kafasına bir dokunuyor seni başrol ben yaptım. Sen sadece beni istediğim kadar özgürsün bu dizide.

  Evet onun istegi kadar özgürse başrol siz birde figüranları düşünün onlar ne yapsın bu dizide ne bir replik nede bir oyun sadece kostüm değiştirsin de dursun hepsi bu.

  Bizimkiler dizisinin başrolü bu konuma gelmek için kendi çıkarlarından ailesinin çıkarlarına ülkesinin değerlerinden vazgeçmişti. Sırf bu dizide başrol olmak için. Hatta ve hatta sünnet diye sakal bırakmıştı yakışıyordu da ama onu da kes dediler hemen kesti. Hiç teredtüt etmeden.

  İnönü kendi senaryosunun kendi oyununun yeri geldi figüranı oldu yeri geldi başrolü oldu ama hep kendi oyununu oynadı. Kimse ona bir şey diyemedi. Neden şu bölümde şunu yaptın diye kimse onu azarlamadı bir önceki İnönü ile şimdiki İnönü aynı idi. Bizimkiler dizisinin başrolü öle mi dün başka şimdi başka yarın bambaşka bir karakter. Çünkü oyun onun oyunu değil. Oyun kurucu hiç değil sadece başrol verilmiş ki bunu almak için ülkesini dahi sattı. İşte hepsi bu .

  Bizimkilerde yarın ne olur bilinmez ama dünde bir şey olmadı…

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39