banner333

banner309

13.03.2018, 23:54

Memleketine Hoş Geldin Ziya Doğan

Son haftalarda şampiyonluk yarışı içerisinde en önde bulunan Gümüşhanespor’un almış olduğu başarısız sonuçlar bizleri endişelendirmektedir.

Geçtiğimiz yıl son haftalarda kaybedilen puanlarla hedeften uzaklaşmış play-off maçları ile şampiyonluk şansımızı rakiplere adeta ellerimizle teslim etmiştik.

Son haftada saha ve seyircisi önünde favori olarak çıktığı Bugsaş Spor karşısında alınan farklı mağlubiyet sonucu taşlar yerinden oynadı.

Üst üste alınan mağlubiyetlerin faturası yaklaşık 40 gün önce takımın başına getirilen teknik direktör Güvenç Kurtar’a kesilmiş olacak ki tecrübeli teknik adamın sözleşmesi fes edildi.

Acaba sorun teknik ekipte mi yoksa oyuncularda mı? Diye haklı bir soruyu sormak gerekir.

Sosyal medyadan öğrendiğimize göre oyuncuların 18 maçlık primlerin ödenmemesi motivasyon anlamında olumsuzluk yarattığı bize gelen bilgiler arasında. Dolayısıyla ekonomik kriz olarak nitelendirilecek bu durumun şampiyonluğa koşan bir takımın gündeminde olmaması gerekiyor.

Yönetim geçte olsa doğru bir kararla yöremizin evladı, kariyerinde başarılara imza atmış Ziya Doğan’ı takımın başına getirmesi yerinde bir hamledir. Keşke aylar önceden yapılsaydı dediğinizi duyar gibiyim.

Neyse…Olan olmuş.

Gerek oyunculuk ve gerekse teknik adamlığı döneminde karnesi başarılarla dolu Ziya hocamızın bu yükün altından kolayca kalkabilecek nitelikte bir tercihtir.

Her şeyden önce içimizden birisi, kentin evladı olup taraftarların beklentilerine karşılık verebilecek deneyime sahip.

İki yıl önce ilk defa Ankara’da Gümüşhane’nin Altın adamlar ödül töreninde tanışma imkânım oldu. Hoş sohbetli beyefendi bir Gümüşhaneli…

Aynı masada uzun boylu sohbet ettik. Spordan ve Gümüşhane’den…

Doğan’ın duruşu, Gümüşhane’ye ve Gümüşhaneli’ye bakış açısı muhteşemdir.

Demem o ki; Gümüşhane’mizi bir değeridir. Kısa vadeli hedefler için değil bence uzun süreli hedefler için Ziya hocayla anlaşıldığını ümit ediyorum.

Bir kaç maç üst üste kaybedilince Türk futbol tarihinde yaşanan “hoca kıyım hastalığı” Ziya Doğan için uygulanmaz inşallah..

Uzun vadede inanıyorum ki altyapıda dahil Gümüşhane’nin futbol tarihine önemli katkılar yapabilecek kariyerde bir hemşerimizdir. Yeter ki sabır gösterelim.

Taraftarların gönlüne müstesna bir yerde bulunan Beşiktaş’ın efsane oyuncularından birisi bir dönem Trabzonsporuda çalıştıran hemşerimiz Ziya Doğan Gümüşhanespor’umuzu hedeflerine ulaştıracağından hiç kuşku duymuyoruz.

Memleketine hoş geldiniz değerli hemşerim… Yeni görevinizde başarılar dilerim.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11