banner333

banner309

19.12.2014, 08:32

MALI GÖTÜRME HAFTASI

       17-25 Aralık, Cumhuriyet tarihinin sözde üzeri kapatılmış en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu olarak tarihe geçmiştir.
        Türkiye, 17 Aralık 2013 tarihinde, dört tane eski bakanın çocukları, Halk Bankası eski müdürü ve bazı iş adamlarının da aralarında bulunduğu 53 kişinin gözaltına alması ile uyanmıştı. 
                    ***
     Gelinen noktada, bu yolsuzluk ve rüşvetin üzerini kapatmak için, savcılar hakimler ve polisler görevlerinden alınarak sürgün edildiler. Kolluk Yönetmeliğini, HSYK ‘yı değiştirdiler, 4 tane bakanın meclis soruşturması devam ederken, Meclis komisyonunda, “Bizi yüce divana göndermeyin diye yalvarırken,”  bu seferde yayın yasağı getirdiler.
                           ***
      Getirdiler de ne oldu, konu kapandı mı? Kapanmadı ve kapanamaz. İtalya’da yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını araştıran, meydana çıkaran  ve adına “Temiz eller savcısı” denilen bir savcı vardı. Bu savcı diyor ki, “Hırsız, kendi savcı ve hakimini seçmez.”
 
    AKP şimdi, bakanlara, çocuklarına, bazı iş adamlarına banka müdürünün evine, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu yapan, başbakanın oğlunu ifadeye çağıran savcıları, polisleri görevden alarak sürgüne gönderdi mi? Gönderdi. Onların yerine başka savcılar ve hakimlerin ataması yapıldı mı? Yapıldı. Sonunda görüldü kü, İktidarın 17-25 Aralık’ı unutturmak için yaptığı baskılar ve sindirme operasyonları da bir işe yaramadı.
                     ***
      Hani, dönemin başbakanı, Sayın Erdoğan, “ Kuralları önceden koyulmuş bir futbol maçı devam ederken, oyun içinde kurallar değişmez “diyordu değil mi?
     Kuralları önceden konulmuş, İdari Kolluk Yönetmeliği, yolsuzluk ve rüşvet operasyonları yapan polisler ve savcıların görevine müdahale ederek ve onlara “Çeteci, darbeci diye sürgüne göndermek, önceden yönetmelik ve kanunlarla konulan kuralları neden değiştirdiniz? Hani önceden konulan kurallar değişmezdi?
 
     Aynı savcılar ve hakimler başkalarına gece yarısı operasyonları düzenlerken, kahramandı, “temiz eller savcısıydı” da, AKP’nin bakanlarının ve çocuklarının ve bazı işadamlarının yaptığı iddia edilen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu yapınca mı paralelci ve darbeci oldular.?
                         ***
     Bu operasyonu yapan yetkililer, her kim olursa olsun, ne yapmışlar, bir yeri mi bombaladılar? Molotof mu attılar? AKP’ye silahlı baskın mı yaptılar?. Hayır. Ya ne yapmışlar.? Mahkemece alınan kararlar sonucu savcının uhdesinde, yolsuzluk ve rüşvete karıştığı iddia edilenleri, suçüstü yaptılar. Ayakkabı kutularından dolarları, bakanın çocuğunun evinden para sayma makineleri, tepelerde ses kayıtlarını, evde paraları sıfırlayanları  ortaya çıkardılar.
     Bir Çin ata sözü vardır. “B.kun üzerini kapatırsınız, kokusunu asla” demektedir. Görüldü kü, iddia edilen yolsuzluğun ve rüşvetin üzeri kapatılabilir ama, kokusu asla kapatılamıyor.
                            ***
      AKP milletvekili Metin Külink. ne demişti? 17 -25 Aralık “Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu için,” Allah insanlara günah işleme özgürlüğü vermiştir. İnsanların günah işleme özgürlüğüne müdahale edildiğini” söylemişti. Prof Ahmet Akgündüz, “Çalıyorlar ama işte yapıyorlar” . Muhiddin Karaman, ”Yolsuzluk, hırsızlık demek değildir”, gibi ipe sapa gelmez söylemlerle yolsuzluk ve rüşvet toplum nezdinde meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır.. Ahlaki ve manevi değerler, çöküşe ve çürümeye mahkum ediliyor. Nefisle mücadele etmek bu kadar zor mu?  Allah ıslah etsin
 
        17-25 Aralık, milletvekili Sinan Oğan’ın dediği gibi,”Malı Götürme Haftası” oldu.       Yolsuzlukla mücadele edeceğiz vadi ile iktidara gelen ve tek başına, 12 yıldır iktidarda bulunan  AKP, yolsuzlukların içinde çırpındıkça batmaya devam etmektedir. 

18.12.2014
       
       .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Benim daha önce “Yolsuzluk, rüşvet  ve kirli siyaset “ adlı yazımı okuduğunu söyleyen 2 tane Akp’li kardeşimiz, benimle konuşmak istediklerini söylediler. Bir çay evinde buluştuk.. Hazırlıklı geldikleri her halinden belliydi. Ayakkabı kutularına, dolarları “Paralelcilerin” koyduğunu ve AKP’ye komplo kurduklarını ifade ettiler.
       Kendilerine, ayakkabı kutularına konulan 4,5 milyon doların kaç valize veya çuvala sığacağını sordum. “20 bilemedin 30 valiz olur. Yani bu valizleri banka müdürünün evine paralelciler kayamaz mı” dedi. Kendilerine 4,5 milyon dolar paranın, 25X 25  m2 ‘lik,  2 tane odayı dolduracak kadar para oluğunu söyleyince şaşırdılar. Birbirinin yüzüne baktıktan sonra,”desene bir kamyon para”, dedi. Evet dedim, bir kamyon para sizin evinize haberiniz olmadan konulabilir mi?
     
 
 
       
  
 
 
      Diğer taraftan, “Yolsuzluk ve rüşvet alanda verende ‘melundur’ deyip, sonrada yolsuzluk ve rüşvet alanların safında yer alan ve onları destekleyenlere, Allah’u Teala, yolsuzluk ve rüşvet aldığı iddia edilenlerin safında neden yer aldınız diye sorarsa ne diyecekler? 16.02.2014                                                                                           Ali Saraç.
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46