banner333

banner309

16.09.2018, 17:46

Kütahyalılar Valisine Sahip Çıktı

Kuruluşun ve kurtuluşun serhat kentlerinden biridir Kütahya. Gönül coğrafyamda Kütahya farklı bir yerdedir her zaman. Neden diye sorarsanız rahmetli babamın 1950 yılarında vatani görevini  yaptığı ve bizlere küçük yaşlarımızdan itibaren yer yer askerlik hatıralarını dinlediğimiz yerdir Kütahya.

Bu sebeple nerde bir Kütahya yazısı ve haberi okusam ilgimi dikkatimi çeker.

Geçtiğimiz hafta Kütahya, vali beyin makam aracına yapmış olduğu harcamalarla ilgili olarak kamuoyunun gündemindeydi.

Haberin ayrıntısını ve niteliğini araştırmadan “mal bulmuş mağribi” gibi saldırıya geçen sözüm ona bir kısım medya adeta linç girişimine tabi tuttu vali beyi.

Gazetecilik ve habercilik ahlak ve ilkelerinin yerlerde süründüğü günümüzde yakından tanıma imkânı bulduğumuz Vali Ahmet Hamdi Nayir Beyin kamu kaynaklarının kullanılması üzerine yakından şahit olduğumuz uygulamalarını bildiğimiz için, ona atılanları “çamur ve iftira” olarak değerlendirdik.

Vali Beyle olan tanışıklığımız ve yakınlığımız yıllar önce görev yaptığı Bilecik ilindeki valilik günlerine dayanır.

Eskişehir’e komşu olan bu ilimizde görev yaptığı dönemde sıkça ziyaretine gider, ata diyarımız Gümüşhane özelinde değerlendirmelerde bulunurduk.

Beni çok etkileyen memleketimiz ve ülkemiz üzerine yapmış olduğu geniş analizleri/açıklamalarıyla gönül defterime yazdığım kıymetli bir hemşerimiz oldu. Cumhuriyetin ilk yıllarında Gümüşhane’de aile büyüklerine dayandırarak anlattığı göç hadisesi ve yaşanan acılar hala hafızamda…

“Engebeli arazisine rağmen önüne hep düz bakan insanlar yetiştiren bir coğrafyanın insanlarıyız.Gümüşhane’liyiz” cümlelerini Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneğimizin açılışında dinlemiştim kendisinden.

Bu sebeple önüne hep düz bakan kıymetli bir valimizin, haksız yere suçlanırken bakınız kamu kaynaklarını kullanırken nasıl titiz davrandığına dair Bilecik’ten yazan bir vatandaşımızın tespitini sizlerle paylaşmak istiyorum.

“Bilecik Valiliği döneminde babası merhum Yusuf amca hastadır. Uzun süren hastalık döneminin çoğu Bilecik Devlet Hastanesinde tedavi alarak geçmiştir. Sayın Vali bir kez olsun devlet arabası ile hastaneye gelmemiş kendi özel aracıyla babasını ziyarete gelip gitmiştir.”  Böyle davranan bir valiye başka ne denilebilir…

Yetmedi…

Şuan kullandığı makam aracı 2008 model. Tam 10 yaşında. Anlattığına göre galiba Cavdarhisar ilçesinde göreve gittiğinde araç yolda arıza yapıyor. Şoför bir viraj girişinde tehlike atlatıyor. Vali Bey aracın içerisinde. Allah koruyor.

Sonra aracın detaylı bakımları yapılarak kullanmaya devam ediyor. Yerinde başka biri olsaydı candan daha kıymetli ne var deyip hemen aracı yenilemek isterdi. Ama o bunu yapmadı. 10 yıllık aracı kullanmaya hala devam ediyor.

Bu kadar kılı kırk yarmasının altında yatan temel sebep hafız bir babadan aldığı yaşam dersleri…

Dolayısıyla sağlam dini ve ahlaki temeller üzerine kurduğu düşünce dünyasında asla devletin malına elini uzatmayan bir Vali profili ile karşı karşıyayız dostlarım.

Vali konağında olurda bir bardak kırılsa  içinden “inşallah devletin değilde bizim kendi aldığımız bardağımız kırılmıştır” diye içinden cümleler kuran bir kamu yöneticisi Ahmet Hamdi Nayir.

Yetmez mi kıymetli okuyucular…

Ama maalesef “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi” olma gibi hastalığa maruz kalan gazeteciler/haberciler her dönemde mevcut. Yani demem o ki gazeteciliğin etik ilkeleri sadece metinlerde yazılı.

Araştırmadan/soruşturmadan masa başında yapılan haberler maalesef toplumda olumsuz yargı oluşturmakta içimizdeki kıymetli değerlerimizi itibarsızlaştırmakta. Oysaki gerçekler hiç yazıldığı gibi değil. Bugün vali bey yarın bir başkası.

Ahmet Hamdi Nayir özelinde başarılı gittiği illere değer katan toplumun tüm kesimleri tarafından sevilen, mütevazi yaşantısıyla ilin ekonomik gelişimi ve sosyal barışı için yoğun çaba sarf eden Kütahya Valisi hakkında yazılan olumsuz düşüncelerin hiçbirisini hak etmiyor.

Yeni bir araca milyonlar verip almak varken Kütahya İl Özel İdaresine ait 2014 model bir aracın iç dizaynının değiştirilmesine sadece yarı fiyatına 60 Bin TL. harcanarak devlete kazandırılmasının bizdeki karşılığı vatanseverliktir.

Araştırın/sorun/soruşturun iddia ediyorum zengin iş adamlarının araçlarına harcadıkları yıllık bakım masrafları kadar bir tutar harcanarak, ihtiyaç duyulan bir hizmetin yerine getirilmesi diğer valilere örnek bir davranıştır.

Netice olarak sizi bilen biliyor sayın valim.17 Haziran 2016 yılında başladığınız Kütahya Valiliğinde Bilecik’te olduğu gibi fark yaratan çalışmalar ortaya koyuyorsunuz. Geçmişte devletin resmi ve sert yüzünün aksine kapınızı ve gönül coğrafyanızı size gelenlere açık tutarak devletle milleti kardeş yapıyor aradaki mesafeleri kapatıyorsunuz.

Kütahya ziyaretimizde görüştüğümüz birçok Kütahyalı hemşerimiz size sahip çıkıyor. Hizmetlerinizi beğeniyor.

Herkes kendinden olanı yansıtır diyerek “gülü yetiştiren gübredir.” Olumsuz yorum ve düşünceler nitelikli hizmetlerinizin oluşmasında bize göre gübre mesabesindedir.

Memleket hizmetlerinde Allah yar ve yardımcınız olsun efendim….

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59