banner333

banner309

Gümüşhane’de garip olay yaşandı.

Gümüşhane’nin Kürtün İlçesi Taşlıca Köyü nüfusuna kayıtlı emekli Ebe Asiye Güvendi’nin, aklına gelmeyen başına geldi.

Kürtün 05.03.2017, 13:17 05.03.2017, 15:26
Gümüşhane’de garip olay yaşandı.
banner400

Gümüşhane’de yaşanan garip olay gerçeklerin gün yüzüne çıkmak gibi bir kötü huyu vardır dedirtti.

Gümüşhane’nin Kürtün İlçesi Taşlıca Köyü nüfusuna kayıtlı emekli Ebe Asiye Güvendi’nin, aklına gelmeyen başına geldi.  Temel fıkrası gibi yaşanan ilginç olay, normalde 64 yaşındaki kadının nüfus kâğıdında ki doğum tarihi ile ilgili. Asiye Güvendi geçtiğimiz günlerde üzerinde bulunan aracın satış işlemleri için başvuruda bulunur. Başvuru sırasında nüfus bilgileri tam olarak işlense de bilgi işlem merkezi bu bilgileri bir türlü kaydetmez. Tekrar tekrar denenen işlem sonrasında sonuç yine aynıdır ve sistem girişi kabul etmemektedir. Olayın sebebi araştırılsa da bir sonuç alınamaz. Tam vazgeçilmek üzereyken genç bir memurun gözüne doğum tarihi ile ilgili ilginç detay takılır. Tarih 29 Şubat 1963’dür. Şubat ayının sıkıntılı bir ay olduğuna, özellikle 29 Şubat doğum tarihinin birçok ilginç sonuçları olduğunu hatırlayan genç memur, 29 Şubat 1963 yılını inceler. Görülür ki Şubat ayı 1963 yılında 28 çekmiştir. Asiye Güvendi, doğum tarihi olarak hiç yaşanmamış bir güne kaydedilmiştir.

Olayın sebebi ile ilgili konuştuğumuz aile, konunun bir mahkeme hatası olduğunu dile getirerek, “Yıllar önce yaşını büyütmek amacıyla mahkemeye dilekçe vermiştik. Mahkeme sonucunda hâkim yaşı bir yıl büyütme kararı verdi. 29 Şubat 1964 olan doğum tarihi 29 Şubat 1963 olarak kayıtlara geçirildi. Bu değişiklik sırasında hiç kimsenin aklına 1963 yılı Şubat ayının 28 çektiği gelmedi. Böylece yıllar yılı bu şekilde kaldı. Zaman zaman sorunlar yaşanıyordu. Örneğin, emeklilik dilekçesi verdiğinde, bu dilekçeye cevap olarak bakanlıktan böyle bir personelimiz yoktur cevabı gelmişti. Hayatını sürekli olarak zorlaştırıyordu.Resmi işlemlerde hep sıkıntılar oluşuyordu ancak bir şekilde çözümleniyordu. Ne zamanki işin içine bilgisayar girdi işte o zamanda her şey ortaya çıktı. Bilgisayar tarihi kabul etmedi ve 38 yıllık hata ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

Tirebolu Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından yapıldığı anlaşılan hata ile ilgili edinilen bilgilere göre, Asiye Güvendi, neden yaş büyütme talebinde bulunduklarını hatırlamazken, kayıtlara göre 6 Eylül 1977 tarihinde mahkemenin karar verdiği ortaya çıktı. Asiye Güvendi, henüz 13 yaşındayken yapılan mahkeme hatası senelerce olduğu gibi kalırken, son olayla birlikte hatanın düzeltilmesi için Gümüşhane adliyesine başvuruda bulunulduğu öğrenildi.

Konu ile ilgili aile tarafından yapılan açıklamada Asiye Güvendi’nin 29 Şubat olan doğum tarihi nedeniyle dört yılda bir doğum günü kutladığı, eşi Celali Güvendi’nin mevcut durumdan memnun olduğu, doğum tarihinin 28 Şubat olarak tescili halinde her yıla inecek olan doğum günü kutlamalarından endişe duyduğu ifade edildi.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38