banner333

banner309

05.07.2015, 02:16

KÜRESEL OYUNLAR !

 KÜRESEL  OYUNLAR !
Belli  çevrelerin  MHP düşmanlığı   12  Eylül  öncesinde  olduğu  gibi  yine kaynamaya başladı...
Bakınız  Ülkücüleri  bir kaşık suda boğmaya çalışan  hırsızlar, anarşistler,vatan hainleri, çıkarcılar  vb...Herkes  Devlet Bahçeli ye saydırıyor,saldırıyor...Hatta  camia içinden   dolmuşa gelen hiç umulmayan birileri  ,bu düşmanlık korosuna katılıyor.  Utanmadan sıkılmadan  ihanetin yüzkarası oluyorlar. Bazı  mahrem konular teşkilat içinde konuşulur ve tartışılr. Seni boğmak isteyenlerle iç meseleler konuşulmaz. Birilerine yaranmak için  ,yağ çekmek için  ihanete ortak olunamaz. Neymiş, muhalefetin  adayına desdek vermemiş, AK partinin adayına da vermemiş ama  "AKP'nin adayı  çoğunluğu  fazla olunca da meclis başkanı seçilmiş..."

Şunu  düşünmek lazım: 
 
MHP, AKP'nin adayına oy vermedi... 
 Mecliste en çok oyu olan partinin adayının   başkan seçilmesi  doğaldır...                     
Şu  soruda önemli: Bu ülkenin cumhurbaşkanlığına layık görülen ve açıklamasını  da kendilerinin yaptığı  bir insanın, özellikle  sosyal  demokratlarımız tarafından  kabul  görmemesini  nasıl izah etmemiz lazım  !  Ekmeleddin   Bey ,   CHP nin cumhurbaşkanı adayı değil miydi  ?


Ilımlı  bir insan olan ,cumhuriyetin değerlerine  ve İslam inancına gayet saygılı   olan  Ekmeleddin Bey ,TBMM Başkanlığı'na da yakışmaz mıydı? Yakışırdı  ve Erdoğan'ın  ve AKP  nin  kazanına  çomak  sokulabilirdi.  Ama   o  eski  inat  ,bir çoğunda kangren olan MHP  düşmanlığı  nedeniyle  ,  MHP'liye oy vermeye   gönülleri razı olmadı...Taviz  hep MHP den beklendi.  Ancak  MHP  bu küresel  oyunu sezdi...


Bugün  Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz için yürüyüşte idik. Bir arkadaş  ,şöyle dedi:  ''Arkadaş anlamıyorum, bu milletin çoğunluğu  hırsıza, vatan hainlerine,yalancılara,din tacirlerine  ,dolandırıcılara  desdek veriyor da  ,sıra  vatan ,millet sevdası ile dolu olan  bu harekete   sıra  gelince desdek vermiyor.Ne yapmak lazım?''  Arkadaş haklı ,daha ne yapmak lazım?


Şimdi  MHP  'nin  adayına  mecliste  desdek vermeyenlere sormazlar mı:
Pkk 'nın  partisine,şehitlerimin katillerine   milletvekili  seçimlerinde    yüzde 10 barajını aşması için  oy verdiniz   de, AKP adayının önünü kesmek için MHP ' nin  adayı  Ekmeleddin Bey'e oy  neden  vermediniz ?

Meclis başkanlığı  mevzuunda, adeta linç operasyonuna maruz kalan MHP’ye verilen  bu şiddetli  tepkinin altında aslında  koalisyon ihtimalini iyice zora sokmak yatıyor. Bu durum  küresellerce  de planlı  ,zira ABD, AB, iş dünyası (vb) koalisyonda MHP’nin değil CHP’nin olmasını istiyor. Dolayısıyla MHP’nin AK Parti’ye yanaşmasını istemiyor. Bu amaçla da bütün argümanlar  kullanılıyor.
Gelinen bu noktada,MHP  koalisyona mutlaka girmelidir. Öne alınacak bir seçimde  devlet desdeği  alınmalıdır. Devlet desdeği  alanlar  kazanacaklardır.

Açıkça  MHP  kıskaca alınmaya çalışılıyor. Erdoğan,Baykal'ı  boşuna kaçak saraya çağırmamıştır.  Küresel oyunlar MHP  üzerinde   iyice yoğunlaşmaktadır.

MHP ,

Bazı oyunları sezdi  ve   koalisyon oyununu şimdilik bozdu.
80 vekille  oyun  bu kadar bozulurdu... 

Hdp'  nin içinde olduğu  oluşuma MHP oy verse idi,şimdi Türkiye kazan gibi  kaynayacaktı.Şehitlerin kanını MHP  yerde bıraktı diye,MHP  suçlanacaktı... AKP  'nin icraatlarına  karşı ise öne sürdüğü maddelerde , hesap sormada  MHP hala dik durmaktadır.Ve MHP  bu hususta uyandı, bitişini şimdilik önledi.Önümüzdeki günler de MHP 'nin bu tür oyunlarla yüz yüze geleceği de açıkça sezilmekte  ,beklenmektedir !!!

CHP’nin   koltuk  dağıtma  çıkışlarından ne anlamak lazım.  Bu görevi  size kim verdi?
Sanki kendisi hükümet kuracakmış da MHP oyun bozanlık ediyormuş gibisinden serzenişler  ne ola ki...
MHP Lideri Bahçeli’ye koltuk ikramları, Başbakanlık tevdi etmek  ,hangi projenin parçası?...
MHP gerçekten Kılıçtaroğlu  ve sol görüşlü  arkadaşların  dediği gibi AKP’ye koltuk değneği  oldu mu?
 
Hayır...
Hayır çünkü MHP   bu   tavrıyla  küresel koalisyonu şimdilik sekteye uğrattı.
MHP’nin koltuk değneği olup olmadığını   daha sonra  anlayacağız...
Kemal Kılıçdaroğlu’nun MHP için sarf ettiği “Koltuk değneği” ifadesini  bu açıdan değerlendirdiğimizde   incitici buluyoruz .

Ve özellikle sormak lazım:
MHP, o  iki  ucu da pis   değneğin, iki  ucuna da oy vermedi  . Vermedi ama  kerhen  AKP  'nin adayının kazanması  ile   meclis başkanlığı  sonuçlandı , bu durumda MHP ye  koltuk değneği oldu yaftası  yapıştırıldı .                                             
Peki ya CHP hükümet ortağı olursa ne olacak?...

Saygılarımla ...
Cevat NAS
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46