banner333

banner309

Mürekkep Kokan Eller Derneği'nin 3. Geleneksel İKRA Programı Gerçekleşti

Mürekkep Kokan Eller Derneği'nin 3. Geleneksel İKRA, Kitap Bizden Okuması Sizden etkinliğini Birlik Vakfı Genel Merkezin de gerçekleştirdi.

Kültür Sanat 22.05.2017, 09:22 23.05.2017, 09:28
Mürekkep Kokan Eller Derneği'nin 3. Geleneksel İKRA Programı Gerçekleşti
banner400

Mürekkep Kokan Eller Derneği'nin 3. Geleneksel İKRA, Kitap Bizden Okuması Sizden etkinliğini Birlik Vakfı Genel Merkezin de gerçekleştirdi. Programa Yazar Belkıs Tunçay ve Kuş Kıyısı kitabı, Yazar Hatice Çolak ve Vesselam kitabı, Yazar Özlem Doğan ve Gülistan-ı Aşk kitabı okundu ve üzerine söyleşisi yapıldı. Program Dernek Başkan vekili Büşra Erdem'in moderatörlüğün de gerçekleşti.

Açılış ve Selamlama konuşmasını Dernek Başkanı Yusuf Samet Çakır taradından yapıldı, Çakır konuşmasında; " Mürekkep Kokan Eller'in tarihsel sürecinden ve İKRA programlarımızdan,  vefalı insan vefalı toplum ve gençlerin Edebiyata, kitaba bakışından bahsetti."

Onur Üyesi seçilen Şair İbrahim Özgün selamla konulmaşın da; " Mürekkep Kokan Eller'in bir filiz gibi yeşerdiği anlara şahitliğinden, Edebiyata bakışımızdan, Onur üyeliğin hakkındaki görüşlerini ifade etti."

Program üç yazarında sahnede yerini almasıyla başladı.

Yazar Belkıs Tunçay - Kuş Kıyısı;

"Serbest bir deneme kitabı olduğunu ve bu eserin ömrünün ilk çeyrek yılının hasatı olduğunu ifade etti. "

Yazar Hatice Çolak - Vesselam;

" Aşk'ı çay ile anlatırsak mana kazanır, çaysız anlatırsak manasını kaybeder, Serbest bir deneme kitabı olduğundan ve bu kitapta aşkın satırlarıyla karşılacağınızı ifade etti."

Yazar Özlem Doğan - Gülistan-ı Aşk;

" Bir osmanlı romanı olduğunu ve Edebiyatla tarihimiz derinliklerinde gizlenen bir bakış açısıyla romanın anlatıldığı ifade etti."

Etkinlik sonunda Yazarlar Belkıs Tuncay, Hatice Çolak, Özlem Doğan'ın kitabları yanı sıra Sezai Karakoç'un kitabıda gelen misafirlere hediye edildi.

Programa katılım sağlayanlar; Yazar İbrahim Özgün, Yazar İlknur Bektaş, Yazar Selçuk Alkan, Yazar Bekir Salih Tunceroğlu, Ayşe Alaca, Özlem Başak, Ayşe Yolcu, Muhammet Kokden ve Elif Pınar

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39