banner333

banner309

‘Kamuran’ın melekleri’ sahnede

Gümüşhane’nin tek özel tiyatrosu olan Gümüşhane Sanat Tiyatrosu ekibinin yeni oyunu ‘Kamuran’ın Melekleri’ seyirciyle buluştu.

Kültür Sanat 09.11.2018, 14:09
‘Kamuran’ın melekleri’ sahnede
banner400

Gümüşhane’nin tek özel tiyatrosu olan Gümüşhane Sanat Tiyatrosu ekibinin yeni oyunu ‘Kamuran’ın Melekleri’ seyirciyle buluştu.

Kasım ayı boyunca her perşembe saat 19.30’da Gümüşhane Kültür Merkezinde sahnelenecek olan oyun 70 dakika sürüyor.

Cenk Behram Su’nun yazdığı, Mesut Budak’ın yönettiği oyunun konusu ise şöyle: “43 yaşında müzmin bir bekar olan Kamuran, annesinin dırdırlarından bıktığı için ve sevgilisi ile kolayca buluşabilmek için kendine ayrı bir ev kiralar. Rock müzik düşkünü genç sevgilisi Elçin'le bu evde buluşmaya başlar. Ancak annesinden yine rahat yoktur. Gün içerisinde eve habersiz baskınlar düzenleyen anne Fahriye'den Elçin'i saklamak pek de zor olmayacaktır. Ancak Türk adet ve geleneklerine bağlı gibi görünen Feride'yi saklamak kolay değildir. Feride mi kim? Kamuran'ın ikinci sevgilisi. Olaylar, üç kadını bir araya getirmeden bu işi idare edebilmek için çabalayan Kamuran'ın beklediği gibi ilerlemeyecektir.”

Bilet satış noktaları Koyu Kahve, www.biletiva.com ve oyun günü gişede gerçekleşen komedi türündeki oyunla ilgili bilgi veren Gümüşhane Sanat Tiyatrosu (GST) yönetmeni Mesut Budak, Gümüşhane’nin tek özel tiyatrosu olan Gümüşhane Sanat Tiyatrosunun sadece il sınırları içerisinde kalmayıp farklı illere de turnelere çıkıp Gümüşhane’nin ismini sanatsal olarak en iyi şekilde duyurmaya çalıştıklarını dile getirdi. 

Burada insanları mutlu etmeye, onlara bir şeyler anlatmaya çalıştıklarını kaydeden Budak, “İnsanoğlunun kaybetmiş olduğu ya da kaybetmeye yüz tuttuğu duygularını ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Güncel olayları da bazen gösteri metinlerinde yansıtıp farkındalık oluşturuyoruz. Tiyatro ekibi olarak bir karar aldık. Çıktığımız tüm turnelerde buna büyük şehirler de dahil olmak üzere bir köy bulup o köyün çocuklarına tiyatro yapıyoruz. Sahnelerde gösteri sonrası duyurular yaparak köy çocuklarına yardım amaçlı elbise, oyuncak, kitap, defter vb. eşyalar topluyoruz” dedi.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09