banner333

banner309

Gümüşhaneli Ressam Sergi Gelirlerini Suriyeli Göçmenlere Bağışlayacak

Gümüşhane Torul Işık Köylü Ressam Abdülkadir Yıldırım, Karadeniz Bölgesi'nin doğasını yansıttığı "Doğalın Işığı" adını verdiği sergisinden elde edeceği gelirin bir bölümünü, Suriyeli göçmenlere bağışlayacak.

Kültür Sanat 24.01.2016, 08:25 25.01.2016, 08:28
Gümüşhaneli Ressam Sergi Gelirlerini Suriyeli Göçmenlere Bağışlayacak
banner400
 Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu üyesi olan Yıldırım'ın "Doğalın Işığı" adını verdiği ve 96 eserinin yer aldığı sergisi, İstanbul-Levent'te VakıfBank Genel Müdürlük Sanat Galerisi'nde 29 Ocak'a dek görülebilecek. 

Soruları yanıtlayan Yıldırım, resim yapmaya nasıl başladığını şöyle anlattı:

"Deniz kenarında kayalar arasında yosun kokuları arasında tıpkı çok leziz bir yemeği yer gibi tat alarak resme başladım. 12 yaşındayken babamın vefatı nedeniyle kendimi dayımın ayakkabı atölyesinde buldum. İşçilik, kalfalık, ustalık derken kendi ayakkabı atölyemi kurdum, fakat çok sevdiğim resme özlemim artıyordu. Bunu gerçekleştirmek için resim atölyesi açtım. Bir süre sonra resim ağır bastı ve ayakkabı atölyesini kapattım, resim çalışmalarıma ağırlık verdim, sergiler açtım, bazı etkinliklere katıldım."

"Yöremizin güzellikleri bizleri kamçılıyor"

Abdülkadir Yıldırım, Türkiye'nin çeşitli illerinde 23 kişisel sergi açtığını ve 100'e yakın grup ve karma sergiye katıldığını dile getirerek, şu ana dek 900 civarında eser ürettiğini, Hollanda, Almanya, Yunanistan, İngiltere, Rusya, Fransa'daki koleksiyonlarda 50'ye yakın resmi bulunduğunu kaydetti.

Çalışmalarını gün ışığında, doğada yaptığını anlatan Yıldırım, "Yöremizin güzellikleri bizleri kamçılıyor. Karadeniz Bölgesi dışında gözlemlerim oldu ama genelde Karadeniz ağırlıklı çalıştım" dedi.

Yıldırım, sergisine "Doğalın Işığı" ismini verme nedenini, "Çalışmalarını bizzat doğada yapması ve doğal bir yöreyi yansıtması" şeklinde açıklarken, "Daha önce engelliler için de sergi düzenlemiştim. Doğalın Işığı sergimin gelirinin bir bölümünü, Suriyeli göçmenlerin dünyada yaşanan dramına ufak bir çözüm olsun düşüncesiyle onlara vermeyi arzuluyorum. Halkımızın bu güzel amaca destek olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09