banner333

banner309

GUFA tarafından çekilen filmler özel gösterimde

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimlerinden Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) tarafından çekilen İsterdim ve Bademler belgeselleri 3. Uşak Kanatlı Denizatı Film Festivali’nde yüzlerce film arasından seçilerek özel gösterim aldı. Gümüşhane Film Atölyesi'nde çekilen iki filmin aynı anda gösterim seçkisinde yer alması büyük bir başarı örneği oluşturdu.

Kültür Sanat 20.12.2016, 19:54
GUFA tarafından çekilen filmler özel gösterimde
banner400

Bademler ve İsterdim belgeselleri ödüle doğru yürüyor

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimlerinden Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) tarafından çekilen İsterdim ve Bademler belgeselleri 3. Uşak Kanatlı Denizatı Film Festivali’nde yüzlerce film arasından seçilerek özel gösterim aldı. Gümüşhane Film Atölyesi'nde çekilen iki filmin aynı anda gösterim seçkisinde yer alması büyük bir başarı örneği oluşturdu.

Haber: Sümeyye Altun

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimlerinden olan Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) tarafından çekilen İsterdim ve Bademler belgeselleri 3. Uşak Kanatlı Denizatı Film Festivali’nde özel gösterimde yer aldı. Gösterime giren yüzlerce film arasından seçilen 9 belgesel filmden üçünün finalist olduğunu belirten Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) Koordinatörü Öğretim Görevlisi Burak Türten, altı filmin özel gösterim aldığını ve bunlardan ikisinin Bademler ve İsterdim belgeselleri olduğunu ifade etti. Her iki filmin de danışmanlığını yapan GÜFA Koordinatörü Öğr. Gör. Türten, "Gösteri seçkisine giren diğer filmlerin hepsi ödüllü filmlerdi. Atölyemizin filmleri yüzlerce film arasından gösterim seçkisine girmeyi başardı. Bademler filminin yönetmenliğini Caner Özarslan, görüntü yönetmenliğini Hasan Erdoğmuş ve Abdurrahman Demir yaptı. İsterdim belgeselinin ise yönetmen koltuğuna Hasan Erdoğmuş oturdu. Filmin görüntü yönetmenliğini ise Abdurrahman Demir ve Ali Yılmaz yaptı. Gösterim seçkisine giren filmlerimizin festival yolculuğu devam etmekte olup, Türkiye’nin dört bir yanındaki film festivallerine gönderilmekte ve yeni  başarılar, yeni haberler beklenmektedir. Yine bu filmlerin ekipleri de önümüzdeki haftalarda yeni bir belgesel çekimi için Konya’ya gidecekler.” dedi.

Her iki film de Gümüşhane Üniversitesini temsil ediyor

Öğrencilerin yoğun bir çalışma döneminin ardından filmlerini tamamladıklarını ve geçtiğimiz haftalarda her iki filmin galasının Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesinde gerçekleştirildiğini dile getiren Öğr. Gör. Türten, "Gala törenlerine katılım oldukça yoğundu. Bu hem bizi hem de Gümüşhane’de sinemaya gönül veren sanatseverleri oldukça mutlu etti. Gala törenlerinin hemen ardından böyle bir başarının gelmiş olması oldukça önemli bir gelişme. İnşallah arkadaşlarımız bundan sonraki süreçte de hem bu belgeselleriyle Türkiye’de Gümüşhane Üniversitesini gururla temsil edecek, hem de yeni çekecekleri belgesellerle Türk sinemasına, Türk belgesel sinema camiasına sanatsal açıdan katkıda bulunacaklar.” açıklamasını yaptı. Sözlerini şu şekilde dile getiren İsterdim belgeselinin yönetmeni Hasan Erdoğmuş, "Çektiğimiz iki filmin gösterimi ve söyleşisinde konferans salonunda verdiğimiz söyleşiler benim için büyük bir tecrübe ve gurur kaynağı oldu. Ayrıca yönetmeni ve görüntü yönetmeni olduğum iki belgeselin aynı anda özel gösterim seçkisine seçilmesi benim için ayrı bir mutluluk oldu. İnşallah okulumuzdaki öğrenciler de bizi örnek alarak daha güzel belgeseller çekebilirler. Onlara da yardımcı olmak isteriz. Bu süreçte bize destek olan Gümüşhane Üniversitesinin tüm akademisyenlerine ve Film Atölyesi Koordinatörümüz Burak Türten’e teşekkür ederiz.” diye konuştu.

"Daha güzel belgeseller, kısa filmler çekeceğiz"

Bademler belgeselinin yönetmeni Caner Özarslan ise, "Bademler belgeselinin yönetmeniyim. Ayrıca isterdim belgeselinin de yardımcı yönetmenim. Bu iki belgesel bize çok şey kazandırdı. Hem tecrübe konusunda hem belgeselin ne olduğu, nasıl çekildiği hakkında birçok bilgi sahibi olduk. Çekim yaparken çok zor şartlarda çekim yaptık. Bu zor şartlara rağmen iki belgeselimizi tamamladık. Bu filmler bizi çok motive etti. Yeni projelere hazırladı. Daha sonrasında Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen Genç İletişimciler Yarışması'na gönderdik. Orada finale kaldı. Şimdi de Uşak Kanatlı Denizatı Film Festivali’nde özel gösterim seçkisinde. Burada yüzden fazla belgesel filmi var ve bu belgesellerin içerisinde yaklaşık ilk 15’e 10’a girdi belgesellerimiz. Bu bizim ilk belgeselimiz olduğu için büyük bir başarı. İkinci ve üçüncü belgesellerimizde ve bunun dahası da gelecek. Diğer belgesellerimizde bunun daha da üstüne çıkmalıyız çıta yükseldi. Ödüller toplamalıyız, daha büyük festivallerden, belki de yurt dışından ödüller toplamalıyız. Bunun için gerek Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın'a, Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş’a ve tüm hocalarımıza çok teşekkür ederim. Özellikle de Gümüşhane Film Atölyesi Koordinatörü Burak Türten hocamıza ayrı bir teşekkür etmek istiyorum. Film atölyesinde çalışan tüm arkadaşların da desteği büyük. Onlar olmasaydı bu film olmazdı. Onlara da canı gönülden teşekkür ederim. İnşallah daha da güzel belgeseller, kısa filmler çekeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (1)
Fatma 6 yıl önce
Harika bir belgeseldi ya bayildimmmm. Her aninda kanin dondu. Ellinize saglik.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11