banner333

banner309

13.05.2015, 08:53

KULAĞINA KAR SUYU KAÇTI

 Muhalefet partilerinin yayınladıkları seçim beyannamelerinin millette karşılığını bulması, AKP’yi kara kara düşündürüyor. Seçim meydanlarında, Sayın Başbakan, asgari ücreti 1400-1500 TL yapacağız,  asgari ücretten vergi almayacağız, emekliye iki ikramiye vereceğiz diyen muhalefete ateş püskürüyor ve kaynak soruyor.

       Muhalefette, AKP’ye bağlı hortumları keseceğim diyor. Bu nedenle, sıfırdan gelip, bugün dolar milyarderleri olanlar, hortumların kesilecayinden rahatsız olmaya başladılar.

                                              ***

      AKP, çay ve simit parasına bir ay, 949 lira asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızın, 1500 lira asgari ücret almasına neden karşı çıkıyorlar? Hani siz, Dünya’nın 19. büyük ekonomisi olduğunu, 2023’de kişi başına milli gelirin 25.000 dolar olacağını, ekonomide büyüdük büyüdük, Türkiye’yi uçurduk zenginleştirdik diyen siz değil misiniz? Emekliye 2 ikramiye, asgari ücretliye, 1500 TL veremeyen bir ülkede ekonomi iyi olur mu? Demek ki bugüne kadar, yalan söyleyip halkı aldatılmıştır. 

                                            ***

       Geçim sıkıntıları ve borç sarmalı içinde olan halkımız, üretime dayalı bir ekonominin olmasını arzu etmektedirler. İşsizliğin ve yoksulluğu ortadan kaldıracağız diye, 13 yıldır tek başına iktidarda bulunan AKP, işsizliğin %11,3’le çıkarmış, zengini daha zengin, fakiri daha fakir ettiklerini, yalan haberlerle halkı aldatıldıklarını belirtiyorlar.

                                           ***

         Bazı, Bakanların, milletvekillerinin akrabalarının eş ve çocuklarının, yandaşların, KPSS’siz  işe  alındıklarını, saltanatlarını anlatıyorlar. Kendilerinin 3 dönem %70 barajını geçtikleri halde, atamalarının yapılmadığını söylüyorlar. Söylerken de acılarını dışarıya yansıtıyorlar.

                                        ***            

     Yine, basında çıkan haberlerde, Maliye Bakanı,” işçiye, asgari ücretliye ve emekliye, 1400-1500 TL vermek zulümdür” diyor. Kendi maaşlarına bir gece sabaha karşı, 1000 TL zam yapıp, 23.400 TL’ye çıkarılması, emekliye 24 TL reva görülmesi, zulüm değil mi?

 

     Bir milletvekilinin, 2 yılda emekli olması için Kanun çıkarılması, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeni ile Mecliste, 4 tane seki bakanın aklanması için parmak kaldırmak zulüm değil de, işçinin memurun ve asgari ücretlinin emekli olması için, 60 yaşına kadar, çalışması, ZULÜM değil mi? Şimdi bu yapılan adalet mi?

        Mesela, Siz, Ak Saray’ı yaparken resmi açıklamalara göre, bir milyar, 370 milyon TL, kaynağı nereden buldunuz? Mesela Siz, 2 milyon Suriyeliye, 4,5 milyar dolar harcadık derken kaynağını neden açıklamadınız?

                                   ***

       Halkımız, artık bu 13 yıllık saltanatın bitmesini istiyor. Saraylarda yaşayanların, yoksulların yaşantılarından haberdar olamayacağını, Hz. Ömer, Mevlana ve Hacı Bektaşi Veli hazretlerinin, SARAYLARDA yaşamadığını ve 13 yıldır aldatıldıklarını söylüyorlar.

     Ak-Partinin mitingleri yorgun, ümitsiz ve sessiz görüntüler veriyor. Yapılan konuşmalar geçmişte yapılanların tekrarı olduğu için heyecanlı değil. Halkın %72’si de başkanlık sistemine karşı çıkıyor.

     Başkanlık demek, ayrışma demektir. Ayrışmakta bölünmedir. Üniter devletler, federasyonlara ayrışarak mı, (bölünerek mi) yoksa birleşerek mi güçlü olurlar?

 

       Türkiye’yi uçurduk zenginleştirdik masalları artık daha yemiyor. Vatandaşın, doğalgaza elektriğe yaptığı ödemelerde, sebze ve meyve alış verişlerinde ve diğer yiyecek maddelerinde, aldığı benzin ve mazota, , anlatılanların masal olduğunu bizzat yaşayarak görüyor.

 

     Muhalefetin ekonomi ağırlıklı açıkladığı seçim beyannamelerinin halkımız tarafından karşılık bulması, iktidar sahiplerinin kulağına su kaçırmıştır. 10.05.2015

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46