banner333

banner309

Şerif Aygün: Köse’nin sorunlarını bir bir çözüyoruz

Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Köse’de tamamlanan ve yapımı devam eden projelerle ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

Köse 20.04.2016, 12:54 22.04.2016, 09:37
Şerif Aygün: Köse’nin sorunlarını bir bir çözüyoruz
banner400
"İKİNCİ ETAP TOKİ KONUTLARININ TEMELİNİ BU YIL ATACAĞIZ"

Köse’nin konut ihtiyacını çözmek adına gerekli çalışmaların yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini belirten Aygün, bu kapsamda yapımı tamamlanan TOKİ 1. Etap konutların geçen yıl bitirilerek sahiplerine teslim edildiğini söyledi. Yapımı bitirilen konutların ikinci etap talebinin de kendiliğinden ortaya çıktığını kaydeden Aygün, “450’ye yakın talep var. Bu kapsamda hazineye ait bir yer vardı. Oraya özel mülkiyete katalım istedik. Biraz pahalı olunca daha düz ve daha güzel bir yerde arsa sahibiyle anlaştık. Bu yıl yaz ortası gibi 2. Etap’ın temelini atacağız. Köse’de artık konut sorunu kalmayacak” dedi.

"ŞEHRİN GİRİŞ VE ÇIKIŞLARININ DÜZENLEME ÇALIŞMALARI BU YIL BİTECEK"

Şehrin giriş ve çıkışlarının düzenlenmesiyle alakalı gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade eden Aygün, “2 yıldır projelerle alakalı hazırlıklarımızı yaptık ve icraatlarımıza başladık. Şehrimizin ilçe giriş ve çıkışlarının bölünmüş yol yapılması, yanlarında kaldırımların olması, aydınlatılmaların yenilenerek yapılması benim için çok önemliydi. Dönemin Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ın Gümüşhane’yi ziyaretlerinde konuyu dile getirmiştik. Kendisi de üzerinde durdu. 10 Mayıs itibariyle buranın ihalesi yapılacak. Yıl sonunda bitirilmesi hedefleniyor. Yıl sonunda Köse’nin giriş ve çıkışları arzu ettiğimiz bir hale kavuşacak” şeklinde konuştu.

"SULANABİLİR ALANLARI YÜZDE 100’E ÇIKARIYORUZ"

Tarım ve Hayvancılığın Köse’de daha da geliştirilmesine yönelik hazırlanan projelerle alakalı da bilgi veren Aygün, “Diğer iki ilçemizde olduğu gibi Köse’de de Tarım ve Hayvancılık konusunda yapılan çalışmalar var. Bunlara yeni ilave taleplerimiz oldu. Bu dönem vekillerimizin sulamayla ilgili kanallar dahil bölgemizde sulanabilir alanları yüzde 100’lere çıkarmayı planlıyoruz. Tarım ve Hayvancılığın yapıldığı bu bölgede sulu tarıma geçmek daha mantıklı olacak. Özellikle o alanda üç ilçemizde sulu tarıma geçilecek. Bu da dönem sonunda bitecek” dedi. Gümüşhane’de en az hizmet almış ilçelerden birisinin Köse olduğunu iddia eden Aygün, “Dolayısıyla biz de hem Gümüşhane olarak hem de Köse olarak o açığı kapatmak için Milletvekillerimizi sıkıştıracağız” dedi.

"KÖSE, BÖLGENİN EN KALİTELİ İÇME SUYUNA KAVUŞACAK"

Kelkit ve Köse belediyelerinin ortaklaşa yürüttüğü içme suyu projesi hakkında da konuşan Aygün, “Bu projenin geçen yıl temelleri atıldı. Bu sene sonuna bitirmeyi taahhüt ediyor ilgili firma. İçme suyumuz var ama çok temiz olduğunu iddia edemeyiz. Köse Barajından alınacak suyun arıtılması ile birlikte her iki ilçenin vatandaşları kullanacak ve bölgenin en kaliteli içme suyuna kavuşacağız. Bu da yaklaşık 20 trilyonluk büyük bir yatırım. Bu suyu sene sonuna içmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

"HÜKÜMET KONAĞI İÇİN KAYNAK AKTARIMI SAĞLAYACAĞIZ"

Köse’nin Hükümet Konağının olmadığını ve bunun için arsa oluşturma çalışmalarını yürüttüğünü dile getiren Başkan Aygün, “İmar sorununu belediye olarak halledeceğim ama onun için kaynak gerekecek. Bunu belediye olarak halletmem mümkün değil. Orda da vekilimizin takviyesi ile aktarılacak parayla orayı satın alıp hükümet konağımızın yapımını sağlayacağız” ifadelerini kullandı. 

Kültür Merkezi projesiyle alakalı arsa tahsisinin yapıldığını belirten Aygün, “2 bin metrelik bir arsanın tahsisi bittiği zaman inşallah haziran’da temelini atmayı düşünüyoruz. İnşallah ekonomik olarak çok sıkıntı yaşamazsak bu sene Köse’de ciddi çalışmalar olacak” diye konuştu.

"KÖSE’NİN ALTYAPI SORUNUNU ÇÖZDÜK"

Köse’nin altyapı sorununu hallettiklerini belirten Aygün, “Yaklaşık 32 kilometrelik bir altyapı yaparak Köse ilçesini programlı bir şekilde altyapısını çözdük. Bununla beraber yaklaşık 100 bin nüfusu barındıracak ve alanlarında jeolojik etüt çalışmaları yapılmış bir şehir imar planı hazırlatıyorum. Bitmek üzere. Bu da bana göre ciddi bir yatırımdır” diye konuştu. 

Aygün ayrıca, kent meydanı oluşturma çalışmaları kapsamında pazar yeri ve tören alanı olarak kullanılan bölgenin yerini genişleterek düzgün bir hale getireceklerini söyledi. 

Haber Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46