banner333

banner309

'Köse'ye Acemi Birliği İstiyoruz'

Köse ve Köyleri Gençlik Platformu (KÖKGENÇ), yaptığı açıklama ile Gümüşhane’ye kurulması planlanan acemi birliğinin niçin Köse ilçesine kurulması gerektiğini madde madde izah etti.

Köse 11.10.2013, 09:50 13.10.2013, 22:38
'Köse'ye Acemi Birliği İstiyoruz'
banner400
Köse’yi de Gümüşhane’yi de, Karadeniz’i de ve sonuçta Türkiye’yi de çok sevdiklerini ifade eden platform üyeleri, sosyo-ekonomik açıdan bakıldığında Gümüşhane’nin en geride kalmış ilçesinin Köse ilçesi olduğunu belirterek, bu sebeple Köse’ye acemi birliği istediklerini söyledi.

Bu isteklerinin kuru bir memleket sevgisinden ibaret olmadığını kaydeden platform üyeleri, “Objektif bir değerlendirme yaptığımızda Köse İlçesinin Gümüşhane İlçeleri arasında sosyo-ekonomik olarak en çok yatırım yapılması gereken ilçe olduğunu ve Acemi Birliğine en uygun arazi şartlarına ve en uygun coğrafi konuma sahip olduğunu görmekteyiz.” dedi.

Platformdan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Proje kapsamında Gümüşhane’de inceleme yapacak olan heyete, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, siyasi parti temsilcilerine, sivil toplum örgütlerimize objektif bir bakış açısıyla bakmaları için birkaç hatırlatma yapmak istiyoruz:

EN ÇOK GÖÇ VEREN İLÇE: KÖSE

1- Köse İlçesi Gümüşhane ilçeleri arasında en çok göç veren ilçedir. Mevcut nüfusa göre gelen Belediye ödenekleri ilçenin ihtiyaçlarının asgarisini bile karşılayamaz haldedir. Bu sebeple: KÖSE’YE ACEMİ BİRLİĞİ İSTİYORUZ.

ACEMİ BİRLİĞİ BİTME NOKTASINDA GELEN KÖSE EKONOMİSİNİ CANLANDIRACAKTIR

2- Göç ve ekonomik sebeplerle tek geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık bitme noktasına gelmiştir. Acemi Birliği’nin Köse’ye gelmesi ekonomiyi canlandıracaktır. Bu sebeple: KÖSE’YE ACEMİ BİRLİĞİ İSTİYORUZ.

KÖSE, GÜMÜŞHANE, BAYBURT VE ERZİNCAN’IN TAM ORTASINDA

3- Köse İlçesi coğrafi konum olarak Gümüşhane-Bayburt-Erzincan üçgeninin tam ortasında yer almaktadır. Coğrafi konumu ulaşıma en elverişli ilçedir.  Aktif hale geçirilmesi planlanan Salyazı Havaalanı’nın ilçemiz sınırlarında yer almakta ve Acemi Birliği yapılması istenen araziye sadece 10 km mesafede bulunmaktadır. Askerimizin hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşım imkânı ilçemizde mevcuttur.  Bu sebeple: KÖSE’YE ACEMİ BİRLİĞİ İSTİYORUZ.

4- İlçemiz ve köylerinde, güvenlik açısından bugüne kadar herhangi bir zafiyet yaşanmamıştır. Acemi birliği yapılması istenen arazi ilçe merkezine sadece 3 km mesafededir. Yemin törenlerine gelecek olan ailelerin konaklama ve ulaşım problemleri olmayacaktır. Bu sebeple: KÖSE’YE ACEMİ BİRLİĞİ İSTİYORUZ.

5- İlçemizde, Ağcakaya olarak adlandırılan mevkide Köse İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından 50 dönümlük arazi atış alanı olarak kullanılmak için kiralanmış olup, söz konusu bölgenin çevresi de arazinin genişletilmesi için oldukça müsaittir. Bu sebeple: KÖSE’YE ACEMİ BİRLİĞİ İSTİYORUZ. Bizler Köse ve Köyleri Gençlik Platformu olarak diyoruz ki: BİZ BURDAYIZ VE HAZIRIZ.”
Yayımladıkları bu bildirinin Köse’nin gelişimine büyük katkı sağlayacak olan bu projede gençlerin her türlü görev ve mücadeleye hazır olduklarının beyanı olduğunu kaydeden platform üyeleri, bildirinin aynı zamanda mücadele etmeden, susan, susturulan, boynunu büken değerli büyüklerin gönüllerindeki mahkumiyetinin de ilanı olduğunu vurgu yaptı.

Bildiri, “Büyüklerimiz bize bir adım atsın biz koşalım, hakkımızı her yerde her şekilde savunalım, susmayalım, susturulmayalım.” sözleri ile son buldu.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün’ün gündeme getirdiği ve Milli Savunma Bakanlığının yürüttüğü proje ile nüfusu 2 milyon ve üzerinde olan Büyükşehirlerdeki acemi birlikleri Anadolu şehirlerine taşınacak. Projenin en önemli amaçlarından biri gelişmekte olan Anadolu şehirlerinin ekonomik açıdan kalkınmasını sağlamak. Proje kapsamında sosyo-ekonomik açıdan yapılan inceleme sonucunda 17 il belirlenmiş olup bu illerden birisi de Gümüşhane.


Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (2)
Yunus 10 yıl önce
acemi birliğinin köse ilçesine kurulması neticesinde ilçenin merkezi konumda olması nedeniyle bunun sosyo-ekonomik meyvelerini bütün bölge yiyecektir. ayrıca yapılması planlanan havaalanının hızlı bir şekilde sonuçlandırılması sağlanacaktır.
antoni koin 10 yıl önce
aslında koseyi tamamen kaldırmak lazım.ne olacak
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11