banner333

banner309

Köse'de YBO Sanat ve Eğitim Projesi Başladı

Gümüşhane'nin Köse ilçesinde bulunan 60. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu tarafından yürütülen "YBO Sanat ve Eğitim" projesinin açılışı yapıldı.

Köse 27.02.2014, 09:02 27.02.2014, 09:02
Köse'de YBO Sanat ve Eğitim Projesi Başladı
banner400

 Köse 60. Yıl Yatılı bölge Ortaokulunda düzenlenen açılış törenine Köse KaymakamıArif Karaman, Belediye Başkanı Şerif Aygün, Salyazı Belediye Başkanı Mühür Uçar, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Kartakgül, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abidin Merdan, kurum müdürleri ve öğretmenler katıldı.


Köse Kaymakamı Arif Karaman, projenin öğrencilerin bireysel becerilerini gün yüzüne çıkarmaları açısından önemli olduğunu belirterek, öğrencilerin sosyalleşmesi için bu kursların Köse genelinde yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün de Köse gibi her yönden mahrum küçük ilçelerde bu tür sosyal ve kültürel aktivitelerin ilçelerin havasını değiştirdiğini belirterek, "Yapılan bu çalışma da ilçemiz ve ilçemizin eğitim öğretimi açısından faydalı olmuştur. Bende emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ise Köse ilçesinde SODES projelerinin önemli bir yer tuttuğunu belirterek, ilçenin sosyal ve kültürel hayatında önemli katkıları olan bu tür projelerin artarak devam etmesinin öğrenciler açısından, öğretmenler açısından ve Köse ilçesi açısından son derece önem arz ettiğini kaydetti.

Proje ile ilgili bilgi veren Köse 60. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü ve Proje Koordinatörü Şevket Çakır da projenin uygulanmasına Ekim ayında başladıklarını, 8 ay sürecek ve 61 Bin TL'ye mal olan proje kapsamında 1 Müzik Sınıfı, 1 Teknoloji Tasarım Sınıfı ve 1 Görsel Sanatlar Sınıfı oluşturduklarını söyledi.

Oluşturulan sınıflardan ilçede bulunan 895 öğrencinin faydalanmasının amaçlandığını belirten Çakır, "Projemiz 5 ay süreyle 2 adet Bağlama kursu, 1 adet flüt kursu, 1 adet resim, ebru kursu ve 1 adet fotoğrafçılık kursu açılmıştır. Kurslarımız şu anda aktif olarak devam etmektedir. Açmış olduğumuz kurslar tamamlanınca birer sergi düzenlenecek ve bir müzik dinletisi yapılarak eğitim öğretim yılını tamamlamış olacağız. Sınıflarımız gelecek öğretim yıllarında da aktif olarak kullanılacak olup kurslar açılacaktır. İlçemizde ilk olduğu için ilgi görmektedir." diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46