banner333

banner309

Köse Havalimanı Kaderine mi Bırakılıyor?

1989 yılında Köse Salyazı Beldesi sınırları içerisinde bulunan Havalimanı kaderine mi bırakılıyor? Ne zaman faaliyete girip uçuşlar olacak? Acaba her sene ki gibi bu senede mi proje Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a götürülecek?

Köse 24.03.2013, 00:39 05.10.2013, 15:07
Köse Havalimanı Kaderine mi Bırakılıyor?
banner400

 Haber29 Gazetesi Genel Koordinatörü Enes Kılıç, Gümüşhane Valisi Sayın Dr. Yusuf Mayda’ya ve Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün’e Havalimanı ile ilgili sorumuzu sorduk.

Sayın Valim ve Vekilim, Gümüşhane ne yazık ki Türkiyenin en düşük gelirli bir ili ama en yüce gönüllü insanlarının bulunduğu bir ildir. Malumunuz, dışarıya göç vermemizin asıl nedeni iş sahasının düşük olmasıdır. İlimiz Ülkemize okur yazar sayısını katan potansiyeli yüksek bir ildir. Günümüze kadar iktidara gelmiş siyasi partilere büyük oranla Gümüşhane destek vermiştir. Fakat günümüze kadar gelen hükümetlerin, ilimize karşı bir geri dönüşü asla olmamıştır. 1989 yılında Köse ilçesine bağlı Salyazı Beldesi’nde bulunan temeli atılmış pistin ve aynı yılda Şanlıurfa’da temeli atılan pistin. Günümüze bakdığımız da Şanlıurfa’da ki Havalimanı Ulusal Uçuş Bölgesi konumunda. Sizden önce ki Vekillerimize de Valilerimize de sorduk her sorduğumuz da aynı cevabı aldık bu sene gündeme aldık. Siz Gümüşhanemizin yeni Valisi ve Vekilimiz olarak Salyazı Havalimanı ile ilgili çalışmalarınız nelerdir? Görüşlerinizi alabilir miyiz?

 

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda; “ Havalimanı ile ilgili Milletvekillerimiz ile koordineli çalışma yöntemleri belirledik. Bu çalışmamıza Bayburt’u da ortak ettik. Katılımı yoğunlaştırdıkça başarı oranınız artar. Sayın Mehmet Oltan Sungurlu Bakanımız zamanında, küçük çaplı bir havaalanı olarak yapılmış ve siyasi bakımdan gelen kişilerin uçakları inmiştir Salyazı Havalimanına. Kamu hizmetleri bir yönden de nasip işidir. Sonra ki yapılan hizmetler de bazen avantajlı duruma gerebilirsin. Şuan da nasip olursa bu konu ile ilgili yoğun bir kamuoyu oluşturuldu. Ulaştırma Bakanımız da bu yılın programına yatırımını aldı. Sadece bir talebi oldu. Bu işe bir kaynak aktarımı talebi oldu. Önümüzde ki günler Kalkındırma Bakanımızı Gümüşhane’ye getirip bu kararın takibini inşallah yapmış olacağız. Bu hizmetin gelmemesi diye bir söz konusu değil. Sadece ilimize gecikmesi söz konusu. Gümüşhane’de ki her insan bu yatırımı istiyor. İşaretleri aldık, yeşil ışığı görüyoruz. Biz bu konuda yoğunlaştık. Bayburt’ta bizimle beraber haraket ediyor. Biz gücümüzü birleştirmek sureti ile inşallah Ulaştırma Bakanımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) konuştuğu sözü para tedarik edildiğinde 2013 yılında bu işe başlanacağı yönünde konuştu. Kalkınma Bakanımızı da Gümüşhane’ye getirerek 2013 yılında inşallah başlatacağız. Genişleyecek, büyüyecek ve bölgede de iddalıyız. Erzincan’da ki ve Trabzon’da ki Havalimanı, şuanda da yapılmaya devam eden Giresun Ordu Havalimanında esintilerden dolayı çeşitli riskler var. Zaman zaman uçaklarımız inemiyor. Trabzon’a inmesi gereken uçak, ya Erzurum’a ya da Samsun’a gitmek zorunda kalıyor. Tek başına inemeyen uçaklar için altarnetif bir havalimanı olarak yatırımı karşılayacak düzeylikte ki bir hizmettir. Bunu da zaten büyüklerimize ifade ediyoruz. İnşallah Gümüşhane’nin mevcut potansiyeli ile birlikte o hizmeti sağlayacak ve yatırımı boşa çıkarmıyacak.” İfadelerini kullanır iken.

 

Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün; “ Havalimanı yapılacak ama devletinde bir kuruşunun ziyan olmasını istemezler. Havalimanı ile ilgili bir başlangıç yapılmış. Küçük bir pist var. Bayburt ile Gümüşhane’nin isteyeceği tek şey Salyazı Havalimanıdır. Bayburt’ta bir açılışa gittik Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile, Bakanımıza Salyazı Havalimanı ile ilgili bir soru yöneltilince, biz Salyazı Havalimanını orta vadeli plana alıyoruz ve yapacağız dedi. Bakanımız ile de bizzat görüştüm. Bütçe Komisyonunda ki görevimiz dolayısı ile de bütçe kitapçığına Salyazı Havalimanı girdi. Nitekin bütçe kitapçığna girdikten sonra bizzat Kalkındırma Bakanımız ile görüştüm. Projesi yapılsın diye bir bütçe aktarımı yapılıyor. Bizim sıkıntımız orada şu. Hakikaten Havalimanı çalışacak mı? Bizim derdimiz 200 milyon dolar harcayıp Havalimanını yapıp boş dursun mu? Havalimanı çalışacak mı? Bizim sorunumuz bu. Projeyi yapıyorlar şuan. Orta vadeli 5-6 yıllık bir dönemde Havalimanını şekillendirecek bir hale getirecekler..” Dedi.

 

Değerli Valimize ve Milletvekilimize Gümüşhane halkının merakta olduğu bir soruya yanıt verdiği için teşekkürlerimizi sunarız. 5-6 yıl sonra bölgemize temennimiz Havalimanının faaliyete geçmesidir.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (1)
engin dalma 11 yıl önce
hoş geldin diyorum. gümüşhanemize hayırlı olsun emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38