banner333

banner309

KÖKGENÇ Boş Durmuyor

Gümüşhane’nin Köse ilçesinde geçtiğimiz aylarda kurulan Köse ve Köyleri Gençlik Platformu (KÖKGENÇ) kısa zamanda yaptığı faaliyetlerle Köse ilçesi ve köylerine taze bir ses ve nefes getirdi.

Köse 09.05.2014, 14:41 09.05.2014, 14:42
KÖKGENÇ Boş Durmuyor
banner400

 Platformu (KÖKGENÇ) kısa zamanda yaptığı faaliyetlerle Köse ilçesi ve köylerine taze bir ses ve nefes getirdi.



Geçtiğimiz yıl 28 Kasım’da geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybederek, Köse ilçesini derin bir hüzne boğan Mikail Tuna’yı unutmayan KÖKGENÇ Derneği, organize ettiği futbol turnuvasına “Mikail Tuna Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvası” adını vererek güzel bir vefa örneği gösterdi.



Yaklaşık 150 futbolcunun 16 takımla mücadele verdiği turnuva 3 Mayıs 2014 tarihinde 4 müsabakanın aynı anda başlamasıyla güzel bir açılışa sahne oldu. Turnuvanın bir diğer özelliği de takımların karma olarak kurularak, birbirini tanımayan gençleri aynı takımlarda oynatarak onlara tanışma fırsatı vermesiydi.



Ramazan ayının yaklaşması münasebetiyle turnuvanın dar bir zaman dilimine rastladığını dile getiren yöneticiler, bu sene düzenlenen turnuvaya sadece Bahçelievler İlçesindeki hemşerilerini davet edebildiklerini belirttiler. Ancak bir sonraki turnuvaya daha geniş katılımla tertip etmeyi planlayan KÖKGENÇ Derneği yöneticileri amaçlarının gençleri dış dünyanın zararlı etkilerinden koruyarak, özlerinde var olan cevheri olumlu alanlara yönlendirmek olduğunu belirtti.



Daha önceki günlerde ilkokul öğrencilerine yaptıkları kitap yardımı ve kaban yardımlarıyla eğitime verdikleri önemi gösteren dernek, tüm bunların dışında düzenledikleri iftar, panel ve konferanslarla güçlerini en etkin biçimde kullanmakta.



Kökgenç Derneği yönetimi bundan sonraki faaliyetlerinin tüm hızıyla süreceğini ifade ederek kendilerini destekleyen bütün hemşeri ve üyelerine şükranlarını iletti. 





Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09