banner333

banner309

Kesler: Köse'yi Yeniden İnşaa Edeceğiz

Köse’de iki dönem Belediye Başkanlığı yapan Köse MHP Belediye Başkan Adayı Nusrettin Kesler, Köse’nin geri gittiğini Halkımız bize yeniden hizmet etme fırsatı verdiği takdirde Hedefinin Köse’yi şaha kaldırmak ve Köse’yi yeniden inşa etmek olduğunu söyledi.

Köse 27.03.2014, 16:33 27.03.2014, 16:37
Kesler: Köse'yi Yeniden İnşaa Edeceğiz
banner400

Gazetemizin Genel Koordinatörü Adem Kaya’ya verdiği mülakatta geçmiş dönemde yapılan hizmetleri ve gelecekte neler yapacaklarını  paylaşırken iddialı açıklamalarda bulundu.


G. Gündem:  Sayın Kesler, Köse’de iki dönem Belediye Başkanlığı yaptığınız dönemlerde güzel hizmetlerde bulundunuz Köse’ye bir çok eser kazandırdınız Köse halkı bunu biliyor ancak başlıklar halinde kısaca bahsedermisiniz.

 


“KÖSE HALKI HİZMETİ BİZİMLE GÖRDÜ”


Nusrettin Kesler: Evet sizin ve halkımıznda takdir ettiği gibi Köse’ye dönemimizde bir çok eser kazandırdık. Köse’yi adeta şaha kaldırdık, bunu niçin söylüyorum çünkü bizim dönemimizde Devlet istatistik rakamlarına göre Gümüşhane İlçeler arasında yapmış olduğu yatırımlar sıralamasında Köse en yüksek yatırım alan ilçe oldu. Yatırımlarımızdan bahsedecek olursak;


1- Belediye Hizmet Binası

2- Devlet Hastanesi binası ve lojmanları.

3- Kum Ocağı ve Bordür taşı Fabrikası ve Karo Fabrikası

4-Tüm Caddelerin parke taşı ile kaplanması

5- Yem Fabrikası; Bizden önceki yönetim tarafından temelleri atılan yem fabrikası %50’ seviyesinden teslim alınıp tamamlanarak günde 10 ton üretim kapasiteli bir işletmeyi ilçemize kazandırdık.

6- Köse’de konut alanları için yaklaşık 50 civarında parselli arsalar ürettik. 

7-Yavuzselim mahallesinde kamulaştırma yapılarak 24 adet lüks konut ürettik.

8-Cumhuriyet mahallesinde kamulaştırma yapılan alana 24 adet lüks konut ürettik.

9- Şehir Stadı; Çoraklar olarak bilenen alan genişletilmesi ile büyük bir şehir stadı inşa ettik ve ilçemize kazandırdık.

10- Şehir stadının yanına Spor Tesisi olarak Halı saha ve sporcuların soyunma ve konaklama ihtiyacını karşalayacak tesis kaznadırdık.


11- Meslek Yüksek Okulu;  Bizim dönemimizde Köseli Hayırsever İş adamı Sayın Mustafa Can tarafından yapılan okula bizde arsa tahsisi başta olmak üzere, yapımı sırasında belediye olarak istenilen her türlü lojistik destek ile Köse’ye kazandırılması sağlandı.

12- Sosyal tesis; olarak Düğün Salonu ve altına Hamam yaptık. 


13-  Sosyal Tesis; Erkekler için cenaze sonrası ağırlama ve konaklama ihtiyacını karşılamak amacıyla Yasevi dediğimiz aynı anda 100 kişi kapasiteli bir sosyal tesisi kazandırdık. 

14- “Havuzlu park” olarakta bilinen Cumhuriyet Parkının yapımı ve Ağaçlandırılması ve ayrıca Şehitler Parkı’nın yerinin tesfiye edilmesi ve Ağaçlandırılmasını yaptık.

15- Mezarlıkların etrafının genişletilerek çevrilmesi, Ağaçlandırılması ile içindeki yolların yapılması, yine mezarlık içinde sulama çeşmelerini faaliyete geçirdik.

16- Merkez Camii’nin etrafının kamulaştırılması yoluyla aydınlatılması modern çevre düzenlemesi ile şadırvanın yapılması.

17- İlçe’nin üç girişi üzerindeki yolların genişletilmesi ve aydınlatma direklerinin dikilmesi.

18-Orman İşletmesine ait yer olarak bilinen 2000 m2 arsa çok iyi ekonomik bir bedel karşılığında takas yaparak belediyemize kazandırdık.


19- Arsa üretimi için İlçemizde yapılan imara uygun parseller dönemimizde uygun fiyatlara alınan Tarlaların parselasyonu yapılarak halka uygun fiyatlara satılması ve iyi planlanma yapılarak hem hizmet üretmiş olup hemde belediyemiz aynı zamanda gelir elde etmiştir.


20- Altyapı çalışması, Dönemimizde projelendirilmiş olup AB Destekli iller Bankası tarafından yapılması için müraacat yapılmıştır.


21-  İstihdam alanında Belediyemizde çalışan memur ve işçi kadrosunu % 80’i dönemimizde işe alınmıştır. Alınan personelin eğitimi görevlerinde başarılı olabilmeleri için düzenelenen meslek eğitim seminerlerine gönderilerek görev bilincini ve sorumluğu yanında teknik donanım kazanmaları sağlanmıştır.


G. Gündem:  Peki Sayın Kesler, sizden sonra neler oldu, Köse daha ilerimi gitti yoksa durakladımı veya daha geriyemi gitti.?


Nusrettin Kesler: Samimi olarak benimde beklentim  görevi devralan yönetimin ikdidar partisi belediyesi olması nedeniyle bizim dönemimizde yaptıklarımızın üzerine yeni bir şeyler katması idi.  Ancak, Hükümet arkasında olan Köse Belediyesinin daha çok yatırım payı alacağı  ve daha gelişmiş bir Köse yerine, maalesef bırakın ileri gitmeyi Köse son 5 yıl içerisinde geriye gitmiştir. Muhalefet olsun diye söylemiyorum  her şey ortada Köse halkı bunları görüyor. Üzülerek ifade etmek gerekirse mevcut Başkan Ak Parti iktidarının arkasına sığınarak başarısızlığını saklamaya çalışmıştır. Mesela Biz belediyeyi sıfır bir borçla ve kasasında 112 milyar bugünkü parayla 112 bin TL devrettik. Bugünkü Belediye yönetimi,  personel maaşlarını zamanında ödeyemez duruma gelmiş, Makina parkındaki araç gereçlerin tamir, bakım ve onarımını yapamaz yakıtını karşılayamayacak duruma getirmiştir.

En çok yatırım alan belediye durumundan, en az yatırım alan ve hatta borçlanan ve borçlarını ödeyemeyen ilçe  Belediyesi konumununa getirmiştir. 


Yine kendi cadde ve sokaklarımızın yapımı için kurduğumuz bordür taşı ve karo fabrikasını işletemeyip satarak şimdi yüksek maliyetlerle dışarıdan satın alma durumunda kalınması bir tarafa yapılan yollarını onaramaz ve temizleğemez bir duruma getirmiştir.


İlçemiz son 5 yıldır sahipsiz bir duruma düşürülmüş olduğundan Halkımız bu mevcut Başkanı seçtiğinden dolayı bin pişmandır. İnşallah biz görevi devr alınca Köse’yi bu makus talihinden kurtaracağız. 


“Halkımızın özlediği Hizmet Belediyecilik anlayışını yeniden getireceğiz”.


“Şehir hizmet; Hizmet ise azim ve fedakarlık ister”. 


Belediyecilikte derdimiz var. İlçe halkı bugün mutsuz ve mevcut Başkandan’da umutsuzdur. Biz ilçemizi geliştirerek büyütmek ve mutlu  yaşanabilir bir konuma getirmek en büyük idealimizdir.


G. Gündem: 30 mart 2014 yerel seçimlerinde tekrar Başkan seçildiğiniz takdirde nasıl bir Köse vaat ediyorsunuz varsa yeni projeleriniz nelerdir? 


1- Bayanlara yönelik taziye evi.

2- Bayanlara yönelik Düğün Salonu.

3- İlk etapta 20 yataklı bir şehir oteli.

4-  4 ayrı bölgeye 24 dairelik konut yapımı ile toplamda 96 dairelik konutlar üreterek ilçemizi modern bir çehreye kavuşturacağız. Bunları yaparken paramızı TOKİ müteahhitine kazandımadan kendi imkanlarımızla geçmişteki tecrübemizi kullanarak ön talep toplama usulü ile ilk etapta ihtiyaç duyulan 

%30 kısmını elde edeceğiz. ilçe halkımızdaki demirci,kalıpçı, duvarcı, sıvacı, elektirikçi, marangoz, boyacı ve Kalebodur Fayansçı gibi tüm işleri esnafımıza ve işçimize vererek paranın  ilçemizde kalmasını sağlayacağız.


5-İlçemizin Trabzon, Erzincan ve Bayburt yolu kavşağı olan dedepaşa camii’nin karşısındaki alana şehir Terminali ve üzerine 24 adet konut yapımı.


6-İlçemizin Tarihi ve Kültürünü yaşatmak ve yöresel tüm El sanatları,  eski Tarım gereçlerinin sergilendiği 2 adet tamamı ahşap olan mimari özelliği Gümüşhane evleri tarzında konakların yapımı.


7- Şehir Meydanı; Projelerimiz arasında olan bu meydan planlarımız ölçeğinde mevcut Köse lisesi ve önündeki dükkanların kaldırılarak mevcut yerin şehir meydan yapılacak, Bu proje şehrimize prestij kazandıracaktır. Dükkan sahipleri ile anlaşma yoluyla yapılacak dükkanlar verilerek daha iyi imkanlar sunulacaktır. Yine proje kapsamında Mevcut Lisenin yerine Milli Eğitim ile anlaşma yoluna giderek daha iyi bir yer tahsis edilecektir.


8- Mevcut Yavuzselim mahalesindeki pazar yerinin çift yönlü ışıklı ve yeşillendirilmiş bir gezi parkı ve oturma alanı olarak düzenleyeceğiz. 


9-Eski ören dediğimiz yerlerin kaldırılması; Uygun alanlara 7 adet çocuk parklarının kurulması.


10-Şehir merkezindeki ahırların şehir dışına çiftlik tarzı yerler inşa ederek taşınması gibi bir çok prejeler  hayata geçirilecektir.


"YAPTIKLARIMIZ, YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR"

İddialı projleri ile gazetemize açıklamalarda bulunan Tecrübeli Belediyeci Nusrettin Kesler, Son olarak” Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” sözünü yerine getirdik. “Köse halkı yaptıklarımızı takdir etmiş ve yapacaklarımıza inanarak 30 mart seçimlerini büyük bir heycanla ve sabırsızlıkla beklemektedir” dedi.

30 Martta yapılacaka seçimlerin İlçemize hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyor, "dostluk ve kardeşlik içinde geçmesini diliyorum dedi”.


Kaynak: Gümüşhane GüNDEM

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44