banner333

banner309

Aygün, Çalışmalarını ve Projelerini Anlattı

Köse ilçesinin iki dönemdir Belediye Başkanlığını yapan Şerif Aygün, Köse'nin güzelleşmesi, daha yaşanılabilir, modern bir şehir olması için birçok çalışma yaptıklarını söyledi.

Köse 28.01.2019, 18:02 29.01.2019, 13:17
Aygün, Çalışmalarını ve Projelerini Anlattı
banner400

Köse ilçesinin iki dönemdir Belediye Başkanlığını yapan Şerif Aygün, Köse'nin güzelleşmesi, daha yaşanılabilir, modern bir şehir olması için birçok çalışma yaptıklarını söyledi.
Köse'nin güzelleşmesi, daha yaşanılabilir, daha modern bir şehir olması için birçok çalışma yaptıklarını, kalan görev süresinde de eksik kalan çalışmaları tamamlayıp yeni projeleri hayata geçirmek için çalıştıklarını belirten Aygün, "Bir şehrin olmazsa olması imar planıdır. 1954 yılında Belediye olan köse ilçemiz o günden buyana parça parça yapılan imar planlarıyla idare ediliyordu. Göreve geldiği-mizde en büyük hizmetlerden birisinin bu olduğuna karar verdik. 60 bin nüfusu barındıracak, uzun yıllar Köse'ye hizmet edecek planı tamamladık" dedi.
İmar planının yanı sıra altyapı çalışmalarını da yaptıklarını, atık su, yağmur suyu altyapısının tamamlandığını, dere ıslahlarının bittiğini, elektrik hatlarının üçte ikisini yer altına alındığını, birkaç sokak hariç bütün cadde ve sokakların kilitli parke taşıyla döşendiğini ifade eden Aygün, bu yıl itibariyle üstyapıya dair her şeyin bitirilmiş olacağını söyledi.
Sosyal belediyecilik anlamında "Gönül yolu çarşısı" oluşturduklarını ve burada temin ettikleri kıyafetleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttıklarını dile getiren Aygün ayrıca özellikle kadınlara yönelik istihdam çalışmalarına da ağırlık verdiklerini ve ciddi yol aldıklarını söyledi.
Köse'de içinde dağ kızağı ve küçük bir hayvanat bahçesi olacak olan 300 dönümlük milli parkın yapımına başlanıldığını belirterek, spor alanı ve park çalışmalarından da bahseden Aygün, oyun sokağı ve saat kulesi çalışmalarının Gümüşhane'de ilkler olduğunu hatırlattı.
Köse Belediyesi araç ve makine parkından da bahseden Aygün, 2009'da göreve başladıklarında en yeni aracın 10 yaşında olduğunu, eski araçları elden çıkararak Belediye Bütçesi ve Büyükşehir Belediyeleri ve diğer kurumlar vasıtasıyla araçların büyük bir kısmını yenilediklerini belirterek, araç parkının tamamının yeni olacak şekilde hizmet verdiğini ifade etti.
"Kaliteli içme suyumuz yoktu. Yaz aylarında sorun yaşıyorduk. Köse Barajından su alıyoruz. 20 milyon liraya Kelkit ve Köse'nin su ihtiyacını karşılayan içme suyu projemiz 2017 yılının Kasım ayı itibariyle sonuçlandı. Kelkit bizden önce suyu içmeye başladı. Ama biz içemedik. Terfi hattı için kurulan depodaki kotun iyi hesaplanamamasından ötürü Köse'nin bir kısmına veremiyoruz. Yeni bir depo yaptık. Teknik sorunları çözmeye çalışıyoruz. Sorunları çözüme ulaştırdığımız takdirde inşallah Mayıs, Haziran itibariyle bizde suyu içmiş olacağız." 
Köse Belediyesi tarafından Demirli Köprü mevkiinde gerçekleştirilen proje ile ender yapılan çalışmalardan birine daha imza atarak, hem çevre adına hem Köse adına güzel bir projeyi vatandaşların hizmetine sunduklarını belirten Köse Belediye Baş-kanı Şerif Aygün, "Atıksu arıtma tesisimizi tamamla-dık. 20 bin kişilik bir nüfusun atık suyunu temizle-yebilecek kapasitede olan bir tesis kurduk. Bu atıksu tesisimizde günlük 2 bin litre atık suyu temizleyerek, kullanıma ve doğaya tekrar salıyoruz. Bu atıksu arıtma tesisi ile birlikte artık ilçemizde derelerimiz temiz akacak. Arıtma tesisinden çıkan su tekrar derelerimize bırakılacak. Gerek yaban hayatı için gerekse tarımsal kullanımda çok önemli bir proje bu. İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum"
Kültür merkezi, otogar ve hükümet konağının olmazsa olmaz hedefleri olduğunu ve kendi seçim beyannamesinde yer aldığını hatırlatan Aygün, "Taahhütleri-mizden sadece bu ikisi kaldı. Hükümet konağı için satın alma işlemleri yapıldı ve imarını çözdük. Kültür Merkezimiz ve Otogarla ilgili maliye bakanımıza proje sunmuştuk. Fakat 24 Haziran seçimlerinden sonra olumlu bir yanıt alamadık. Şimdi Otogarımızı ve Kültür Merkezimizi belediyemiz imkanları ile ilçemize kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah en kısa süre de bu projele-rimizi de hayata geçirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz." dedi.
Birçok gence istihdam kapısı olacak olan çağrı merkezinin açılabilmesi için görüşmeler yapan Belediye Başkanı Şerif Aygün; Bayburt'ta ve Demirözü'nde yapılan çağrı merkezlerinde inceleyerek yüklenici firmaları ile görüşmeler yaptıklarını söyledi.
Yapılan görüşmeler sonucunda Köse'yi davet edilen yüklenici firma sahibi Köse Belediyesi tarafından kendilerine gösterilen yeri beğenerek burada da bir çağrı merkezi yapabileceklerinin sözünü aldığını belirten Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün şunları kaydetti:
"Başlangıçta 20-30 kişiye istihdam sağlayacak olan çağrı merkezi ile ilgili Ankara ve İstanbul'da bulunan firmalar ile görüşmeler yapı-yoruz. Yaptığımız görüşmeler olumlu geçiyor. İnşallah en kısa sürede yapımına başlanarak bir iki ay içerisinde hizmete açılacağız. İlerleyen süreçte Belediyemiz tarafından kurulan şirket vasıtası ile bu çağrı merkezi işini çoğaltarak ilçemizde isdihdam sağlama istiyoruz. Köse'de herkesin bir işi olsun isti-yoruz. Gençlerimiz işsizlikten dolayı kahve-lerde vakitlerini geçirmesin istiyoruz. Kadınlarımız, kızlarımız iş hayatının içinde olsun istiyoruz." 
Çalışma süresi boyunca birlikte görev yaptığı tüm Vali, Milletvekili ve Kaymakamlara teşekkür eden Aygün, Salyazı köyündeki Gümüşhane-Bayburt Havalimanı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım, dönemin Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve dönemih Maliye Bakanı Naci Ağbal'a teşekkür etti.
Havaalanıyla ilgili ilk dosyayı 2009 yılında hazırlayıp dönemin Milletvekili Yahya Doğan aracılığıyla sunduğunu belirten Aygün, bu noktada emeğinin çok olduğunu belirterek, "Orada farkındalık için çeşitli etkinlikler yaptık ve oraya dikkati çektik. İnşallah orada uçmak bize nasip olur" dedi. 
Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün Gümüşhane- Bayburt Havalimanı'nın, her açıdan cazibe merkezi olacağını vurgulayarak, şunları söyledi: "İleride iş adamlarımızı buraya çekebilme adına görüşmelere başla-yacağız. Tarım, sanayi ve futbolla ilgili tesisler ve sanayileşme ile ilgili projelerimiz var. Ayrıca bildiğiniz gibi Gümüşhane ve Bayburt üniversitelerimizde gelişmekte, hem öğrenci kapasitesinin artması hem buralarda görev yapan öğretim görevlilerimizin tercih edebilecekleri bir yer. Her iki ilimize büyük katkıları olacağını düşünüyorum. İlçemiz gürültüden uzak bir yer. Burada yapılacak spor ve dinlenme te-sisleriyle birlikte takımlar, futbol kulüpleri direkt burada inip, bir sürelik yolculukla tesislerine ulaşacaklar. Rakım da onlar için uygun. Bu manada iş adamla-rımız eğer burayı tercih ederlerse hem kendileri kazançlı çıkarlar hem de biz Türk sporuna bir şeyler katmış oluruz. Havalimanı da bu açıdan bir cazibe merkezi olacak diye düşünüyorum.""Her zaman söylediğimiz gibi biz yapacaklarımıza söz verip, söz verdiklerimizi de yerine getiren bir anlayış içerisinde çalışıyoruz.Bu anlamda söz yerine icraat yapıyoruz. Bazıları yapılanları karalamak adına aslı olmayan sözler ile vatandaşlarımızı yanlış yönlendirmeye gayret gösterseler de, bizler söz verdiğimiz projelerimizi bir bir hayata geçirmeye devam edeceğiz. Hemşehrilerimizinolumsuz söylemlere değil; kendilerine umut verecek ve güvenlerini arttıracakprojelerin şehre kazandıracağı faydalarla meşgul olmalarını ve gönüllerini ferah tutmalarını arzuluyoruz."

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46