banner333

banner309

Aygün, 7 yılını değerlendirdi

Gümüşhane’nin Köse ilçesi Belediye Başkanı Şerif Aygün, kahvaltılı istişare toplantısı düzenleyerek 7 yıllık başkanlık dönemini anlattı.

Köse 02.05.2016, 12:44 02.05.2016, 12:45
Aygün, 7 yılını değerlendirdi
banner400
Yaklaşık 200 kişinin katıldığı toplantıya Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Avukat Celalettin Köse, AK Parti Köse İlçe Başkanı Tayfun Babur, AK Parti Köse İl Genel Miclisi Üyesi Tuncay Taşdemir, AK Parti Gümüşhane İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mithat Uçan ve Hamit Kocagöz, Köse Belediyesi Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.  

Düzenlenen toplantıda Ak Parti Köse İlçe Başkanı Tayfun Babur bir selamlama konuşması yaptı. 

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Avukat Celalettin Köse ise yaptığı kısa konuşmada, "Bugün 1 Mayıs. 1 Mayıs işçi bayramını kutluyorum. Bugün burada Köse Belediye Başkanımız Şerif Aygün beyin 2009-2016 yılları arasında yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirmesini dinlemek üzere bulunuyoruz. Köse, AK Parti Hükümetleri döneminde gerekli yatırımları almış ve almaya da devam edecektir. 2009 yılından bu yana Köse'de çok güzel işlere imza atıldı. Önümüzdeki süreçte de bu güzel işlere daha yenileri eklenecektir" dedi. 

Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün ise yaptığı bilgilendirme konuşmasında, “2009-2016 yılları arasında yapmış olduğumuz çalışmalar hakkında vatandaşlarımıza bilgi sunmak adına bir kahvaltılı toplantı düzenlemeyi uygun gördük. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki son dönemlerde ülkemizin başına musallat olan terör belası yüzünden 2 yıldır festival düzenleyemiyoruz. Bu vesile ile tüm şehitlerimize tekrar Allah'tan rahmet, kederli aileleri ve necip milletimize başsağlığı diliyorum. Malumunuz üzere geçtiğimiz yıl ilçemizin alt yapı sorununu çözdük ve çalışmalarımızı tamamladık. İlçemizi artık alt yapı sorunu kalmadı. Alt yapı çalışmalarımızda bizlere büyük desteği olan 25. Dönem Ak Parti Gümüşhane Milletvekilimiz Sayın Feramuz Üstün Bey’e teşekkür ediyorum.  Bu alt yapı çalışmalarımız devam ederken bizler bir taraftan da dere ıslahı projelerimizi devam ettirdik. Dere ıslah çalışmalarımızda da son aşamaya gelindi. Alt yapı çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından başlattığımız üst yapı çalışmalarımız son hızla devam ediyor.  Bu yıl içerisinde de üst yapı çalışmalarımızı tamamlamak istiyoruz ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  İlçemizde özellikle bayanlara yönelik oluşturduğumuz yürüyüş yolu projesi ilimiz genelinde tek olan bir projedir. Köse'ye Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından yapılan Köse Kapalı spor Salonu hizmete başladı. Bu spor salonunu yapımında eski milletvekilimi Doç. Dr. Kemalettin Beyin de çok büyük destekleri var. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Yine ilimizde ilk ve tek olan saat kulesini ışıklandırmasıyla birlikte tamamlayarak ilçemizin görünümüne katkı sağladık. Her ilçenin bir meydanı olmalı düşüncesiyle saat kulesini yaptığımız alanı meydan olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunma arzusundayız" dedi.

“BÖLGENİN EN CAZİP SUYUNA KAVUŞACAĞIZ”

2016 yılı içerisinde ve sonrasında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Aygün, ilçenin içme suyu projesinin tamamlanmasının ardından bölgenin en cazip suyuna kavuşacaklarını belirterek, “İçme suyu projesine ilgili firma ilçemize gelerek çalışmalarına başladı. Bu proje 20 milyon liralık bir proje. Bu 20 milyon liranın 10 milyon lirası bakanlık tarafından finanse edilirken değir 10 milyon liranın yüzde 85'i Kelkit Belediye yüzde 15'i ise Köse Belediyesi olarak bizler tarafından finanse ediliyor. Çalışmalarına başlanan projenin ihale süreci 2017 yılına kadar. Fakat ilgili firma ile yaptığımız görüşmelerde Köse Belediyesi olarak bizimde desteklerimizle bu projeyi 2016 yılı sonu itibariyle tamamlayıp vatandaşlarımızı hizmetine sunmak istiyoruz” şeklinde konuştu. 

“ESKİ BİNALARIN YIKIM İŞLEMLERİNE BAŞLADIK”

Köse kent merkezinde bulunan eski binaların yıkım işlemlerinin de başlattıklarına belirten Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, “İlk bina yıkımını anneme ait olan binadan başladık. Vatandaşlarımızı bize desteği ile bu eski binaları yıkarak ilçemizi daha güzel bir yer haline getirmek istiyoruz. Vatandaşlarımız eski binalarını boşalttıkları takdirde Köse Belediyesi olarak biz binaları yıkarak hafriyat taşıma işlemini yapacağız. Özellikle vatandaşlarımızı bu konuda desteğine ihtiyacımız var” dedi. 

“KÜLTÜR MERKEZİ KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Köse'ye bir Kültür Merkezi kazandırmak için gerekli çalışmaları da yaptıklarını belirten Aygün, "İstanbul Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu'nun Köse'ye yaptığı bir ziyarette söz verdiği Kültür Merkezi için gerekli bütün çalışmaları biz yaptık. Projeyi Sayın Necmi Kadıoğlu'na sunduk ve inşallah 1 hafta sonra Kültür Merkezimizin temelini atacağız. Öte yandan geçtiğimiz yıl tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilen TOKİ Konutlarının 2. Etabı için bize 450 ye yakın vatandaşımız müracaatta bulundu.  Bizde yer tespiti yaparak çalışmalarımıza hız verdik. Bahçelievler Mahallemizde yaklaşık 35 dönüm araziyi kamulaştırarak TOKİ'ye teslim edeceğiz. TOKİ Burada gerekli projelerini yaparak 2+1 ve 3+1 olmak üzere yaklaşık 450 konutluk bir site oluşturacak. 2. Etap TOKİ konutları ile birlikte birde ilçemizde İnşaat firmalarının yaptığı yap-sat konutları ile ilçemizde konut sıkıntısı kalmamış olacaktır” ifadelerini kullandı.

“YENİ YURDUN TEMELİ 1 HAFTA SONA ATILIYOR”

Köse Merkezde yeni bir yurt temelinin 1 hafta sonra atılacağı bilgisini de paylaşan Aygün, "Yurt-Kur'a devredilmek üzere 1 hafta sonra temeli atılacak olan yurt inşaatı, Köse Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin   geçtiğimiz yıl temellerine attığı ve çalışmalarına devam ettiği yurt binasının tamamlanmasının ardından apart evlerle birlikte ilçemizde öğrencilerimizin barınma sorunu da ortadan kalkacaktır. Yurt binalarının hazır olmasının ardından bizde Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğüne Fakülte talebinde bulunacağız" şeklinde konuştu. 

“KÖSE İMAM HATİP ORTAOKULUNDA SONA GELDİK”

Köse'ye İmam Hatip Okulu yaptırma çalışmalarının sonuna gelindiğini belirten Aygün, "Köse eşrafından Zekeriya Akan beyefendinin bağış ettiği 5.000 m2’lik arsa üzerine tam teşekküllü binanın yapımı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kiptaş Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecektir. İlçemizin bu eksikliğinin giderilmesinde katkısı olan değerli Milletvekilimiz Sayın Cihan Pektaş'a, yapımını gerçekleştirecek olan Kiptaş Genel Müdürümüz Sayın İsmet Yıldırım'a, arsayı bağışlayan büyüğümüz Zekeriya Akan ve kıymetli eşlerine, projenin takibinde emeği olan İlçe Kaymakamımız Saın Şaban Arda Yazıcı beyefendiye teşekkür ediyor, eğitim kurumunun ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. 

“KÖSE TABİAT PARKINA KAVUŞACAK”

Geçtiğimiz günlerde kamuoyu paylaştıkları bir diğer projelerin ise Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Köse Mesire Alanında yeni bir proje ile Tabiat Parkı yapılacağını belirten Başkan Aygün, "Milli Parklar Genel Müdürümüz Sayın Nurettin Taş ve Gümüşhane Milletvekillimiz Sayın Cihan Pektaş'ın destekleriyle ilçemize yaklaşık 50 dönüm üzerine kurulu bir tabiat parkı yapılacak. Desteklerinden dolayı Gümüşhane Milletvekillimiz Sayın Cihan Pektaş'a ve Milli Parklar Genel Müdürümüz Sayın Nurettin Taş'a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Köse ilçe geçişinin Karayolları tarafından yapılacağı ve ihalesinin 10 Mayıs 2016 tarihinde yapılacağını söyleyen Başkan Aygün, "Karayolları ağından geçtiğimiz yıllarda çıkarılan şehir geçişimiz görüşmelerimiz neticesinde tekrar Karayolu ağına dahil edildi. 10 Mayıs tarihinde Karayolumuzun geçiş projesinin ihalesi yapılacak. Bu sayede ilçemizin giriş ve çıkışları daha modern bir hale gelecek hem de daha güvenli bir yola kavuşmuş olacağız. Öte yandan Gümüşhane-Köse karayolunda Köse Barajı mevkiinde oluşan heyelanlı yerde ilgili firma çalışmalarına başladı. Bu çalışmalar sonucunda heyelanlı alan ortadan kaldırılacak. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki Köse Dağı tüneli de artık gündeme gelmeye başladı. Son yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Sayın Valimiz Yücel Yavuz Bey Karayolları bölge müdürlüğüne Köse Dağı tüneli ilgili çalışma yapılmasını istedi. Eğer Köse Dağı Tüneli de yapılırsa ilçemize ulaşım çok rahat olacaktır” dedi. 

“ARAÇ PARKINI YENİLEDİK”

Belediye'nin araç parkının yenilendiğini de belirten Başkan Aygün, "Belediyemize ait araç parkımız genişletilmiş ve yenilenmiştir. Eksik tek aracımız İtfaiye aracıdır. Bu itfaiye aracı temini konusunda da İstanbul Büyük Şehir Belediyesinden hibe almak için gerekli görüşmelerimiz devam ediyor. İtfaiye arıcımızı da aldıktan sonra araç parkurumuzu tamamlamış olacağız” şeklinde konuştu.

Başkanın açıklamalarının ardından toplantı soru cevap şeklindeki sohbetin ardından sona erdi.   



Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11