banner333

banner309

13.06.2015, 23:57

KOALİSYON SENARYOLARI

 KOALİSYON     SENARYOLARI 


HATIRLAYALIM  !

İnsanlar bilgisiz olduğu konularda konuşmamalıdırlar.''Sessiz kal bari seni adam  sansınlar.'' sözü  çok önemli  bir sözdür.
Öcalan, Ecevit'in azınlık hükümeti döneminde getirilip tutuklandı. Apoyu teslim eden gücün şartı ise idam edilmemesi idi.
O şartlarda bile ,daha sonra  kurulan  üçlü koalisyon döneminde, Apo'nun asılması,idamı için sadece MHP mecliste eksiksiz bir kadro  ile idama evet dedi.
Diğer ortaklar ve bugün AKP de ileri gelenlerin bir  kısmı da , muhalefeti  oluşturuyorlardı. Onlar dahi idama hayır oyu verdiler. AB  uyum yasaları  gereği  bu gelişmeler   o zaman  yaşandı.  

Şimdi  İki de bir bilgisizce veya kasıtlı olarak , bu hususta MHP yi suçlamak çok yersiz , gülünç ve trajı komikliktir .

13 yıldır tek başına iktidar olan güç, madem öyle Apoyu idam etseydi, bizde ellerini öpse idik...Yıllardan beri  danışılan yer olarak baştacı yapılmasaydı apo katili.

Ama kimlere anlatıyoruz ki, yine ufuksuzluk meselesi...

MHP    SUÇLANMAYI  ASLA  HAKETMİYOR !

Akp nin 9.13 (3 milyona civarı ) oyunun bir kısmı MHP ye ,büyük oranda kısmı da pkk nın partisine gitmiştir. Çıkıp MHP yi suçlamak  ya saflıktır, ya  da   milleti  enayi yerine koymaktır.  AKP den hdp ye gelecek seçimde   baraj  korkusu da kalkınca , geride kalan Kürtçü oylar  akını olacaktır. Akp genel bşk yardımcısı Mir Dengir Fırat gibileri ,akp oylarını pkk saflarına fiili olarak geçip , Hdp ye oyları taşımışlardır. AKP  'nin  gitmesi için bazı CHP oyları da hdp 'ye gitmiştir. Akp ye oy veren sağ duyulu vatandaşların asıl oy verilmesi gereken yerin MHP olduğunu ,MHP 'nin kırmızı çizgilerini okuyup anlamalarının lazım geldiğini ,belli şahıslar çıkar elde edecekler diye,ülke menfaatlerinin ,birliğin ve dirliğin heba edilmemesi için, vicdanlarda sorgulama yapılmasının elzem olduğunu , herkesin tekrar tekrar düşünmesinin gerekliliği şart olduğu  bir zamandayız !
 
VAATLER  VE   YAPILMASI  GEREKENLER !

Muhalefet,özellikle  MHP'nin  , verilen sözler yerine getirilmez, geçmişten hesap sorulmaz ise, bunun faturasının ağır olabileceğinin farkında olduğunu  gözlemlemekteyiz.
Hesaplaşma  zamanı  geldiğinde  şöyle denmişti:
17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet iddialarının araştırılması ve dosyaların açılması. MİT TIR’ları konusundaki gerçeklerin ortaya çıkarılması. Yolsuzluk ve rüşvet iddialarına adı karışan eski 4 Bakan’ın Yüce Divan’a gönderilmesi için oylamanın yapılması. İç Güvenlik Paketi’nin yeniden değerlendirilmesi. Seçim barajının indirilmesi. Terör örgütü ile “açılım” paketi görüşmelerinin sonlandırılması. Memur, emekli ve işçilerin ücretlerinin iyileştirilmesi. Asgari ücretin uygun seviyeye getirilmesi. Hukuk sisteminin düzeltilmesi. Cumhurbaşkanı’nın    Anayasa’nın çizdiği çizgilerin sınırlarına çekilmesi ve tarafsız hareket etmesi.
Yapılması gerekenler ana hatları ile bu şekilde sıralanıyor. Zaten, dikkat edilecek olursa seçmen 7 Haziran’da yapılan seçimde oy dağılımı ve  partilere mesajını bunlar için yaptı.                                                                                                                                                                                                  

8 Haziran sabahı herkes,   akp  haricinde  rahat  bir nefes aldı. Yaşanan onca acı olayın ,adaletsizliklerin hesabının sorulması için   halk  , muhalefete “yeşil ışık” yaktı. Millet, yapılan tüm haksızlıkların, yolsuzlukların, adam kayırmaların, yandaşı  zengin  etmelerin   hesabının sonuna kadar sorulmasını istiyor ve bekliyor.Vatandaş, isteklerin ve vaatlerin hiç birinin hasıraltı edilmesini istemiyor.

Görülen  o ki; MHP  yukarıdaki  maddeleri koalisyon  için  şart koşuyor. Ancak  bu durum AKP  nin işine  geleceğini  hiç sanmıyoruz. Geriye  HDP  ye  sıcak bakılmadığına  göre ,en önemli AKP-CHP koalisyonu  kalıyor. Zaten  duyumlar  bu meyandadır.Ancak  böyle bir gelişme olsa bile  bu kurulacak hükümet,  seçim hükümeti  olabilir ancak. Türkiye  sannederiz ki  yeni bir seçime gebedir .Bakalım  neler olacak? Ülkemiz  için hayırlısı olur inş...
Saygılarımla...
Cevat  NAS​
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09