banner333

banner309

Vali Yücel Yavuz Kelkit İlçesinde İncelemelede Bulundu

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, gerçekleştirdiği ilçe ziyaretlerine Kelkit İlçe ziyareti ile devam etti

Kelkit 15.11.2014, 14:03 15.11.2014, 14:46
Vali Yücel Yavuz Kelkit İlçesinde İncelemelede Bulundu
banner400
Kelkit İlçesinde yürütülen kamu hizmetlerinde, yerindelik ve yeknesaklığın, kamu kaynaklarının kullanımında verimlilik ve tasarrufun sağlanması ve önceliklerin belirlenmesi amacıyla kamu kurum müdürleriyle birlikte yaptığı inceleme ve ziyaretler kapsamında Mahalle ve Köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

Beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Vali Yardımcıları İsmail Özkan, Şenol Turan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar ve kurum amirleri ile birlikte Kelkit İlçesine gelen Vali Yavuz’u Kaymakamlık Önünde Kaymakam Ozan Gazel, Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ve İlçe Protokolü karşıladı.
Daha sonra yatılı bölge okulunu salonuna geçen Vali Yavuz ve beraberindekiler, köy ve mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, yatırımcı kuruluşların müdürlerini ve üst düzey protokolü bir araya getiren bir koordinasyon toplantısı düzenledi. Toplantı öncesinde Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel tarafından Vali Yavuz’a İlçenin genel durumu ile ilgili brifing verildi.

Toplantıda konuşan Vali Yavuz “Bizler vatandaşlarımıza hizmet sunmakla yükümlüyüz. Aynı zamanda hizmet derken, yol su elektrik değil; hayatın her alanında ve safhasında önümüze çıkan meseleler var. Bunun en barizi şudur: Bu zamanda fakirlik, yokluk ve yoksunluk anlamında, maddi imkânsızlıktan kaynaklanan mağduriyeti kabul etmiyoruz. Yani köyümüzde garip guraba, fakir fukara bir aile var, mağdur, muhtaç. Böyle bir şey kabul edilemez günümüzde. Bunu eğer köyün muhtarı biliyor da gerekli tespitini ve araştırmasını yapmıyor, muhatabı olan birinci derecede amiri durumunda olan Kaymakama bunu intikal ettirmiyor ve takibini de sağlamıyorsa büyük bir vebal altındadır. Çünkü çok şükür Allah’a şu anda bizim Türkiye genelinde sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımız hem maddi anlamda hem de diğer hizmet standartları anlamında mükemmel seviyede. Evde bakım hizmetinden tutun da hasta olan vatandaşımızın en yakın sağlık kuruluşuna intikalinden tutun da, engelli vatandaşlarımıza hizmet sunumu bakımından her türlü imkân sağlanmış vaziyettedir. Bütün bunları biliyor olmak gerekiyor ve bunu da fiiliyata dökmek gerekiyor. Muhtarımız mahallesinde kimler ikamet ediyor, kimler ne durumda bunu bilmek durumunda. Bu konuda emniyet teşkilatımızla gerekirse jandarmamızla temas halinde olmalıdır.

Diğer hassasiyetim şudur; okumak imkân ve kabiliyetine sahip iken, maddi imkânsızlık nedeniyle okuyamayacağı düşünülen çocuklarımız var. Anne baba bakıyor, çocuk okuyacak ama okutacak gücü yok. Üniversiteyi kazanacak kapasitede ama maddi imkânsızlık nedeniyle tercihte bulunmadığı gibi bir durum olabilir. Ortaokuldan sonra çok iyi bir liseyi kazanabilecek kapasitesi vardır ama nasıl okuyacağım endişesini taşıyan olabilir. Bunları da duydunuz fark ettiniz. Bu konuda da en ufak bir endişeniz olmasın. Her türlü imkânımız her türlü fırsatımız var. Bunu hem devletimiz harika bir şekilde dizayn etmiş, hem de mahalli olarak bizler imkânlarımız zorlar, bu sorunu ortadan kaldırırız. Bu konuda da en ufak bir endişeniz ve ihmaliniz olmasın.
Susuzluk konusunda, hiç umulmadık şekilde 2014 yılında mağduriyet yaşandı. Ama ülkemiz geneline baktığımızda biz avantajlı bir coğrafyadayız. Buna rağmen eğer geçen sene bu susuzluktan mütevelli sorun yaşandığıysa şayet, bunun çözümü de yine hep birlikte el atacağımız ve bu şekilde yol haritası belirleyeceğimiz bir kulvarda şu anda. Bu konuyla ilgili olarak da ben, arkadaşlarımıza hazırlık talimatı verdim; önümüzdeki ay içerisinde ilçelerden temsilcilerle geniş çaplı su konusunda, susuzlukla mücadele konusunda toplantı yapacağız. Ama en nihayetinde iş yine vatandaşımıza gelecek, oraya dayanacak. Eğer suyu israf etmezsek, suyu gerektiği şekilde kullanırsak biz, kaynaktaki sıkıntı yüzde elli olarak azalır. Buna ilişkin olarak da tedbirlerimiz neler olmalı, konuşacağız, gerekirse Valilik emri şeklinde bunu il genelinde yayacağız.

Genel anlamda baktığımız zaman ve kıyasladığımız zaman hem coğrafi anlamda bizim Kelkit merkezde olmak üzere Köse, Şiran Yukarı Fırat Havzası dediğimiz bu havzada avantajlı olduğumuzu bilmek lazım. Buna şükretmek lazım. Kürtün, Torul ve Gümüşhane’mizin büyük bir kesimindeki yaşanılan arazi sıkıntısı ve coğrafi zorluk çok şükür bu bölgede yaşanmıyor” dedi.

Vali Yavuz yapılan toplantının ardından Kelkit İlçe jandarma Komutanlığını ziyaret etti. Ardından Kelkit Belediye Başkanlığı’nı ziyaret ederek, Başkan Ünal Yılmaz’dan bilgi aldı. Vali Yavuz daha sonra sırası ile; Kelkit Adliyesi’ni, Emniyet Müdürlüğü’nü, Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu’nu ve Kelkit Kaymakamlığı’nı ziyaret etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11