banner333

banner309

Söğütlü Beldesi Ernek Yayla Şenliği Coşku İçinde Yapıldı

Geleneksel  olarak her yıl yapılan Ernek Yayla Şenliği Yerel Sanatçıların katılımıyla şenlenen etkinlik oldukça güzel bir hava da geçti.

Kelkit 10.07.2018, 10:00
Söğütlü Beldesi Ernek Yayla Şenliği Coşku İçinde Yapıldı
banner400

Geleneksel  olarak her yıl yapılan Ernek Yayla Şenliği Yerel Sanatçıların katılımıyla şenlenen etkinlik oldukça güzel bir hava da geçti.

Başkan Türkel beldeye yaptığı yenilikler kapsamında bir yenilikte kültürel faaliyetler kapsamında 19.sunu düzenlediği Geleneksel Ernek Yayla şenliğinin yapıldığı yeri değiştirerek daha görsel ve o kadarda tabiat gözeliğiyle ilgi çeken alana taşımasıyla gerçekleştirdi.

19. Geleneksel Ernek Yaylası Şenliği (Dün) 8 Temmuz pazar günü gündüz saatlerinde Yayla gölet’inin çevresinde yapılmıştır. Burada yapılan şenlik öncesi Belediye Başkanı Hasan Türkel bir açılış konuşması yaparak konukları selamladı ve katılımlarından ötürü konuklarına teşekkür etti. Sırasıyla kürsüye davet edilen Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Kelkit belediye Başkanı Ünal Yılmaz,  İstanbul İSKİ genel müdür yardımcısı hemşehrimiz Cafer Sezgin, Fransa Dernekler Konfederasyonu Başkanı hemşehrimiz İlyas Gürel, birer konuşma yaparak katılımcıları selamlarken birlik ve beraberlik vurgusunda bulundular, Böylesi bir şenliğin 19. Sunu yaptıkları için Başkan Hasan Türkel nezdinde tüm söğütlülere şükranlarını ifade ettiler.

Şenlik tiyatro gösterileri ve halk oyunlarının yanı sıra yerel sanatçılarımızdan Fevzi Türkel ve sevilen sanatçımız Cemal Kaya ile devam etti. Çay TV den yapılan canlı yayınla tüm ülkeye duyurulan şenlik programı izleyenlerden tam puan alarak tarihte unutulmaz bir yer edindi.

Programa Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Kelkit belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İstanbul İSKİ Genel müdür yardımcısı Cafer Sezgin, AK Parti Kelkit ilçe Başkanı Akif Turan, Ünlüpınar belediye Başkanı Aziz Nas, Deredolu belediye Başkanı Ahmet Genel, ilgenel meclis üyeleri, Fikret Akan, Ahmet Güler, Fransa Türk Dernekler konfederasyonu Başkanı İlyas Gürel ve sayıları 2 binlere ulaşan vatandaş katıldı.

Kaynak: Haber Kelkit
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46