banner333

banner309

Şengül Yavuz Kelkit İlçesini Ziyaret Etti

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, beraberinde İl Jandarma Komutanı’nın eşi İlke Danışan ile birlikte Kelkit ilçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Kelkit 14.11.2015, 14:53 14.11.2015, 14:54
Şengül Yavuz Kelkit İlçesini Ziyaret Etti
banner400
Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz’un eşi Derya Yavuz’un ev sahipliği yaptığı ziyaretlere, Torul Kaymakamı’nın eşi Kübra Kafkas, Kürtün Kaymakamı’nın eşi Hikmet Durgut, Kelkit İlçe Jandarma Komutanı’nın eşi Senar Kaya ve Kelkit Belediye Başkanı’nın eşi Şeminur Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanlığında görevli üsteğmenin eşi Aslıhan Somunsu ile Astsubay Selver Bozdaş da iştirak etti.
Okul ziyaretiyle başlayan Kelkit gezisinde, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’na giderek anasınıfını ziyaret eden Şengül Yavuz ve beraberindeki heyet, bir süre öğrencilerle vakit geçirerek onlara çeşitli hediyeler verdi. 

Okul Müdürü İbrahim Taşan ve öğretmenlerle öğretmenler odasında bir süre sohbet eden heyet, okul ziyaretinin ardından üç ailenin evine misafir oldu. İlk olarak şehit eşi Havva Onuk’a, ardından da altı çocuk sahibi olan ve üç çocuğu üniversitede diğer üç çocuğu da yine öğrenci olan Fatma Yıldırım’a misafir olan heyet, daha sonra, kendisi engelli, eşi de hasta olan Mustafa Bayar’ı ziyaret etti.

Ziyaretlerinde, sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak devletin bütün imkânlarıyla maddi ve manevi olarak her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşının yanında ve hizmetinde olduğunun altını çizen Şengül Yavuz, “Gerek şehit ailelerimizin, gerek ihtiyaç sahibi ailelerin ve gerekse engelli vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşamlarını devam ettirmeleri için gereken her türlü destek verilmektedir ve daha da iyi olması için çalışmalar devam etmektedir.” dedi.  

Vali Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz’un ve beraberindeki heyetin ziyaretlerinden memnuniyet duyduklarını ifade eden aileler de evlerine yapılan bu ziyaretlerin kendileri için mutluluk ve güven verici olduğunu ifade ederek, bütün misafirlere teşekkür ettiler.

Kelkit İlçesinde, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı kırsal kalkınmayı destekleme projesi çerçevesinde Kelkit Kaymakamlığı tarafından hazırlanan girişimcilik kursunu tamamlayan bayan girişimci adaylara sertifikaları Şengül Yavuz tarafından verildi. Genç girişimci adaylarını tebrik ederek, aldıkları bu belgelerin önemli olduğunu dile getiren Yavuz, devlet destekleriyle bu belgeleri fırsata çevirmek gerektiğini ifade etti. 

Kelkit İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülen, ilçenin yerel ihtiyaç ve koşulları dâhilinde kadınların bireysel ve toplumsal yaşamlarını iyileştirme çabalarını eğitimle destekleyerek, toplumdaki rollerinin tanınmasını, gelir elde etme olanaklarını artırıcı üretim faaliyetlerine katılmalarını sağlamak amacıyla yürütülen ‘Eğitimli Kadın Güçlü Aile Güçlü Toplum Projesi’ kapsamında Halk Eğitim Müdürlüğü’nde açılan kursları da ziyaret eden Şengül Yavuz, yürütülen proje ve kursiyerler hakkında Kelkit İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Çetin Kaya ve Halk Eğitim Müdürü Mihrali Can’dan bilgi aldı.
Kilim atölyesini de gezen Şengül Yavuz,  kilim tezgâhına oturarak, nasıl kilim dokunduğunu kursiyerlerden öğrenmeye çalıştı. Kelkit ziyaretlerinin sonunda beraberindeki, heyetle ilçeden ayrıldı. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11