banner333

banner309

Selçuk Demir: Gençler Etrafında Toplanalım

Kelkit Genç İşadamları Derneği Başkanı Selçuk Demir: Gençler Etrafında Toplanalım

Kelkit 12.11.2015, 08:12 12.11.2015, 08:13
Selçuk Demir: Gençler Etrafında Toplanalım
banner400
  “Gençlik, bir toplumun geleceğe uzantısı, aynı zamanda o toplumun en canlı kesimini ve değişimin temel dinamizmini oluşturmaktadır. Kelkit’te 15–24 yaş arasındaki genç nüfus oranı oldukça yüksektir.
Buna birde bölgemizde eğitim düzeyinin düşüklüğü, bilgi toplumuna geçen bir dünyada, ülkenin geleceği ve kalkınması açısından önemli sorunlara işaret etmektedir.
Sorunlara kayıtsız kalmayan gençler İşadamları Derneği’ni kurma kararı aldık. Bunda asıl amacımız, Kelkitli iş adamlarımızı birbirleriyle tanıştırmak, birbirlerinden alış veriş yapmalarını sağlamak daha önemlisi Kelkit’ten ayrılmış büyük şehirlere yerleşmiş İş adamlarımızı Kelkit’e yatırım yapmaları için önlerini açmaktır.


Çabamız Kelkit İçin
 
Çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Her şeyin başında issizlik sorunlarımız ve sanayi eksikliğimiz gelmektedir.
Genç nüfusumuz, yetersiz eğitim imkânları, yüksek düzeyde işsizlik, sosyal ve kültürel etkinlikler ve boş zamanları değerlendirme ortamlarının yetersizliğinden olumsuz yönde etkilenmektedir. Genç insanlar bu geçişin olumsuz etkilerinden yaşlı nesillere göre çok daha fazla etkilenmekte ve kendilerini ifade etmek için uygun araç ve mekanizmalara ihtiyaç duymaktadırlar.


Fakülte İsteğimiz 15 Yıla Dayanıyor
 
O yüzden de 15 yıldan beri Fakülte konusunda yürüttüğümüz çalışmaların sonuna geldiğimizi düşünüyorum. Fakülte Kelkit’in son derece hakkıdır. Arkadaşlarımızın kurdukları platform sayesinde dileğimizi başbakanımıza ve onlarca bakanlarımıza durumu arz ettiler. Geleceğimizi yakından ilgilendiren fakültenin bizde takipçisi olacağız”.


Derneğe Sahip Çıkalım
 
Demir, geleceğin, genç dimağlar tarafından şekilleneceğini açıklayarak, Kelkit’i yönetenlerin, geleceği yönlendiren yetkililerin gençlerin önünü açmalarını gençlerinde derneklerine sahip çıkmalarını sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44