banner333

banner309

Kilise Burnu Mevkii Çöp Alanı mı? Sit Alanı mı?

Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi, Büyükcami mahallesi sınırları içerisinde bulunan Kilise burnu mevkii şişe, cam parçaları ve türlü çeşit atıklarla adeta çöplüğüne dönmüş durumda.

Kelkit 13.10.2016, 11:38 13.10.2016, 11:44
Kilise Burnu Mevkii Çöp Alanı mı? Sit Alanı mı?
banner400
Bir kaç kırık çanak çömlek parçası yüzünden Sit alanı ilan edilen Kilise burnu mevkii, şehre yakınlığı ve yüksek konumu ile güzel bir manzara arz ediyor. Bu alanı kendilerine açık hava içki salonu olarak tahsis edilmişcesine kullanan bazı vatandaşlar; Eşsiz Kelkit manzarası eşliğinde içkilerini yudumladıktan sonra, türlü çeşit atıklarını ve boş şişeleri kırıp sağa sola savurmayı da ihmal etmiyorlar.
 
Oysaki bu alan başka bir ilçede, ilde veya başka bir ülkede olsaydı, çevre düzenlemesi yapılarak insanların hizmetine sunulup,  gelir bile elde edilirdi. Ancak fındık kabuğunu doldurmayacak sudan sebeplerden dolayı bu olağan üstü yer içkicilerin insafına terk edilmiş halde duruyor.  
 
Görüşlerine baş vurduğumuz bir vatandaş ise; ''Eski nesiller içki içtikten sonra çöplerini, şişelerini bir poşete koyarak çöplüklere atarlardı. Ancak şimdiki nesiller öyle değil bırakın çöplerini toplamayı; içki şişelerini paramparça etip sağa sola savuruyorlar.  Biz mahalle sakinleri olarak bu bilinçsiz neme lazımcı insanların yaptıklarından bıktık artık. Buradan yetkililere sesleniyorum; bu güzelim alanı biran önce ilçemize kazandırın lütfen. ''dedi.

Kaynak: Haber Kelkit
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39