banner333

banner309

Kelkit'te Muhtarlara Kene İle İlgili Bilgi Verildi

Kelkit İlçe Toplum Sağlık Müdürlüğü tarafından muhtarlara Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile ilgili eğitim verildi.

Kelkit 18.04.2014, 09:47 18.04.2014, 09:50
Kelkit'te Muhtarlara Kene İle İlgili Bilgi Verildi
banner400
Kelkit  İlçe Toplum Sağlık Müdürlüğü tarafından muhtarlara Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile ilgili eğitim verildi. 
Gümüşhane Kelkit Gazi Anadolu Lisesi toplantı salonunda verilen yaklaşık 145 dakikalık eğitimde Kelkit  İlçe Toplum Sağlık Müdürlüğü personellerinden Ebe Özlem Gazel ve Özge Okur, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının dününü ve bugününü anlattı.
Hastalığın nasıl başladığını ve nasıl ilerlediğini muhtarlara sinevizyon destekli sunum şeklinde anlatan Özlem Gazel, köylerde bu tip vakalar yaşandığında hiçbir müdahale edilmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmasını istedi. Mutlaka bu bilgileri köy halkıyla paylaşın bizler eskiden olduğu gibi şimdide köylere gelerek vatandaşlara eğitim vereceğiz. Gazel “Vücudu ısırmışbir keneyi asla çıplak elle çıkarmaya çalışmayın. Kenenin üzerine kolonya ve benzeri şeyler dökmeyin. Sigara veya ateş ile çıkarmaya çalışmayın. Siz böyle bir davranış sergilerseniz, kene yapışık olduğu vücuda kusma yapacaktır ve hayati tehlike oluşturur”diye konuştu. İlçe Toplum Sağlık müdürlüğü  personeli olan Ebe Özlem Gazel ve Özge Okur, vatadaşların arazide bağda bahçede çalışma esnasında beyaz veya açık renkli kıyafetleri tercih etmesini isteyerek, “Bu giysilerde kenenin görülmesi daha kolay olur. Ayrıca çalışma esnasında mümkün olduğunca çoraplar pantolon veya giysilerin üzerine çekilerek kenenin vücuda girmesi engellenebilir” ifadelerini kullandıktan sonra köy ve mahalle muhtarlarına broşürler dağıtıldı.
KELKİTHABER.TV

Kaynak: Kelkit Haber Tv
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09