banner333

banner309

Kelkitte Mahallelerde "Kül kovası" Dönemi

Kelkit şehir merkezinde kış mevsiminin gelmesi ile birlikte soba küllerinin çöp konteynerlerine dökülmesinin önüne geçmek için Kelkit Belediyesi tarafından özel olarak yaptırılan kül kovaları mahallelere dağıtıldı.

Kelkit 13.12.2016, 21:13
Kelkitte Mahallelerde "Kül kovası" Dönemi
banner400

Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz yaptığı açıklamada;

Havaların soğuması ile birlikte ısınma ihtiyacı için evlerde yanmaya başlayan soba ve kalorifer sistemine ait yapılardaki kazan dairelerinden çıkarılan küllerin çöp konteynerlerine boşaltılmaması için çalışma başlatan belediyemiz, kent merkezinde kül kovası sistemini uygulamaya koydu.

Temizlik ekipleri tarafından mahallelerde çöp konteynerlerinin hemen yanıbaşına kül kovaları konulurken, vatandaşlarımızdan küllerini bu kovaların içerisine dökmelerini istiyoruz. Kış aylarında soba ve kalorifer küllerinin dökülmesi sonucu çöp konteynerlerinin yanarak zarar görmekte, “Hem çöp konteynerlerinin zarar görmemesi ve milli servetin heba olmaması, hem de vatandaşların küllerini daha rahat ve kolay bir şekilde dökebilmeleri için ilçemizde kış dönemi kül kovası uygulamasını başlattık. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, küllerini çöp konteynerlerinin içerisine ya da dışına değil bu özel kovaların içerisine boşaltmalarıdır. Çünkü, sobalardan çıkan küller konteynerlerdeki çöplerin tutuşmasına neden olarak yangın çıkartıyor bu da çürümesine ya da zarar görmesine yol açabiliyor. Bunun önüne geçebilmek için böyle bir çalışma başlattık. Temizlik görevlilerimiz, çalışması esnasında çöp konteynerlerinin yanısıra bu kovaları da boşaltarak katı atık toplama merkezine nakledecektir.” 

Bölgemizde ilk olan bu uygulamanın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum, dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44