banner333

banner309

Kelkit’te Kursiyerlerin Sertifika Sevinci

Kelkit Kaymakamlığı ve Kelkit Belediye Başkanlığı İşbirliği ile açılan İş Makineleri Yükleyici Kazıyıcı ve Arı Yetiştiriciliği kurslarını tamamlayanlara belge dağıtım töreni düzenlendi. Törene, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Nas, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Hüsamettin MERAL ve davetliler katıldı

Kelkit 25.03.2013, 12:44
Kelkit’te Kursiyerlerin Sertifika Sevinci
banner400
 Kelkit Kaymakamlığı ve Kelkit Belediye Başkanlığı İşbirliği ile açılan İş Makineleri Yükleyici Kazıyıcı ve Arı Yetiştiriciliği  kurslarını tamamlayanlara belge dağıtım töreni düzenlendi. Törene, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Nas, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Hüsamettin MERAL ve davetliler katıldı.

 

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mihrali Can, törende yaptığı konuşmada “İlçemizde ihtiyaç duyulan İş Makineleri Operatörlüğüne elemen yetiştirmek, istihdam sağlamak amacıyla merkezimize yapılan Kurs Başvurularını Sayın Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza iletip Makine talebinde bulunduğumuzda destek verdiler.  Kursun açılması talimatını verdiler. Bu vesile ile kursumuz başladı..72 saatlik Kurs süresince  2 makine üzerinde uygulamalı olarak 21 kursiyer 1 öğretici ve 2 operatör eşliğinde eğitimlerini tamamladılar. Katkılarından dolayı sayın Kaymakamımız Ozan GAZEL ve Belediye Başkanımız Muammer DURAN’a teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

Gelir getirici kurslarımızdan olan Arı Yetiştiriciliği Kursuna 34 kursiyer devam ederek 80 saatlik, 16 günlük kurs süresince eğitimlerini tamamladılar. İhtiyaç duyulan tüm eğitim faaliyetlerinin yıl boyunca aralıksız sürdürülmekte olduğu ve   her yaş, eğitim, gelir, sosyal statü ve kültür düzeyindeki vatandaşlara yönelik mesleki, sosyal, ekonomik ve sportif alanlarda ücretsiz eğitim verilmektedir..

 

1 Eylül 2013 tarihinden itibaren Halk Eğitim Merkezinde Mesleki Teknik Kurs , Sosyal Kültürel Kurs , Sınavlara Hazırlık Kursu ve Okuma Yazma Kursu olarak toplam : 95 Kurs açılmış olup Bu kurslara  1948 kursiyer katılmıştır. 22 Kurs tamamlanmış olup tamamlanan kurslardan 396 kursiyer belge almıştır.



 
 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11