banner333

banner309

Kelkit'te Genç Çiftçilere 126 Adet Büyükbaş Hayvan Dağıtıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen kırsal kalkınma destekleri Genç Çiftçi Projesi kapsamında Kelkit’te büyükbaş hayvan almaya hak kazanan başvuru sahibi 36 Genç çiftçiye düzenlenen törenle Angus ve Hereford ırklarına ait 216 hayvan teslim edildi.

Kelkit 30.12.2016, 09:03 30.12.2016, 14:06
Kelkit'te Genç Çiftçilere 126 Adet Büyükbaş Hayvan Dağıtıldı
banner400

Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlanması amacıyla Kelkit hayvan pazarında yapılan törene İlçe Kaymakamı Naif Yavuz, İlçe Tarım Müdürü Bahadır Nasuhbeyoğlu, Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahri Bayram, Veteriner Hekim Murat Sayman, konu uzmanları ve genç çiftçiler katıldı.
 
Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kaymakam Yavuz; ''Bakanlığımız tarafından özellikle 18-41 yaş arası genç çiftçilerimizin kırsal alanda istihdamını sağlayarak en verimli çağlarında kırsal şartlarda, doğduğu yerde üretim yapması ve orda kalmasını sağlamak amacıyla bu proje yürürlüğe konmuştur.
 
Gençlerin son zamanlarda özellikle bu uğraşılarını teşvik etmek amacıyla kişi başına 30 bin lira olan bu proje inşallah ilçemizdeki istihdamı arttıracaktır ve buradaki üretimi daha da geliştirecektir. Bu projenin başarısı sizlerin göstereceği çabalara bağlıdır. Biz bu kapsamda olanaklarımızı seferber ettik ve bu şartları sağladık. İnşallah önümüzdeki sene ve bir sonraki sene de bu projenin devamı yine uygulanacak ve hep beraber bunun meyvelerini inşallah kısa bir süre içerisinde göreceğiz.
 
Bu proje ile hayvan sahibi olan girişimcilerin üretimlerinin her aşaması kontrol altında olacaktır. Hayvanlarınız Şimdiden Hayırlı ve Bereketli olsun. ''dedi.

Kaynak: Haber Kelkit
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11