banner333

banner309

Kelkit’te Din Görevlileri Kahvaltıda Buluştu

Camiler ve Din görevlileri haftası münasebeti ile Kelkit ve köylerindeki din görevlileri Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Kelkit 16.10.2015, 10:07 16.10.2015, 10:08
Kelkit’te Din Görevlileri Kahvaltıda Buluştu
banner400
Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İlçe Müftüsü Selim Şahin’in de katıldığı kahvaltıda konuşan Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda bu kahvaltıyı düzenlediklerini belirterek katılanlara teşekkür etti. 

Yılmaz, “Camiler ve din Görevlileri haftası nedeniyle Kelkit İlçemizde görev yapan din görevlisi arkadaşlarımızla kahvaltı düzenledik. Hem birlik ve beraberliğimiz daha da pekişmesi açısından çok da iyi oluyor. Kahvaltımızı onurlandırdıkları içinde sayın müftümüze çok teşekkür ediyoruz. Din görevlileri arkadaşlarımızın hepsine teşekkür ediyoruz” dedi.

İlçe Müftüsü Selim Şahin ise Camiler ve Din Görevlileri Haftasının kutladığını belirterek, “Salı günü itibariyle Camiler ve Din Görevlileri haftamız başladı. Bu yıl Ekim’in 12-18’i arasında kutlamalar devam ediyor. Ve bu çerçevede olmak üzere bugün din görevlileri ile ilçemizde kahvaltıda buluştuk. Dolayısıyla hem cami görevlilerimiz, din görevlilerimiz ve hem de Kur’an kursu öğreticilerimizi davet etik. Camiler ve din Görevlileri haftası 1986 yılında diyanet İşleri başkanlığı tarafından başlatıldı. Böyle bir hafta başlatıldı. Ama o zaman camiler haftasıydı. 2003 yılında buna din görevlileri de ilave edilerek camiler ve din görevlileri haftası olarak kutlanmaya devam ediyor. Bu hafta içerisinde biz bir takım etkinlikler yapıyoruz. Camiler ve din görevlileri haftamızı kutluyorum” diye konuştu.

Programda din görevlileri hem sohbet edip hem de dini konularda görüş alışverişinde bulundu.

Kaynak: Haber Kelkit
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37