banner333

banner309

Kelkit'te 3000 Kişilik İftar

Gümüşhane’nin Kelkit İlçesinde mükemmel bir organizasyonla, vatandaşların da katılımıyla sokak iftarı yapıldı. Abdi Kelkit Meydanında 3000’nin üzerinde katılımla iftar programı yapıldı. Semazen ve ney eşliğinde yapılan iftar programına Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’de katıldı.

Kelkit 21.07.2014, 13:01 21.07.2014, 13:02
Kelkit'te 3000 Kişilik İftar
banner400

 Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz  iftar programı ile ilgili yaptığı açıklamada “ tüm vatandaşlarımızın katılımıyla kalabalık bir iftar yaptık. Mübarek Ramazan ayının en güzel yönü birlik beraberliktir. Manevi duyguların yaşandığı bu günlerde vatandaşlarımızla aynı sofrada yemek yiyebilmek bizleri çok mutlu etti.” Diyerek katlım sağlayan başta Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’e ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

İftarla ve Cumhurbaşkanlığı Seçimiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ise, “Öncelikle Kelkit Belediyemize bu güzel iftarda bizleri buluşturduğu için teşekkür ediyorum. Ramazan ayının güzelliklerinden biri olan sokak iftarları hemşerilerimizle hep birlikte aynı sofradan yemek yemeyi bize sağlıyor. Öncelikle davetimize icabet eden Başbakan Yardımcımız Emrullah İşler’e, katılım sağlayan  bütün hemşerilerime ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi. Öte  yandan Üstün Cumhurbaşkanlığı seçimleri için açıklama yapan Üstün “ Her zaman söylüyorum, bu cumhurbaşkanlığı seçimi sıradan bir seçim değil. İlk defa halkın doğrudan iradesi ile Cumhurbaşkanı seçiliyor ve bizim adayımız Sayın R. Tayyip Erdoğan Türkiye’de ki bir çok ilkin sahibi olduğu gibi inşallah bu seçimde de milletimizin desteği ve teveccühü ile bununda sahibi olacak.” Dedi.

Millet Kendisi İçerisinden Birini İstiyor

Üstün konuşmasında, Millet kendi içinden çıkmış birini desteklemek istiyor. Türkiye’de ki bir çok hizmetin baş mimarı olan Başbakanımız da milletin içinden çıkmış, siyasetin her kademesinde bulunmuş ve hizmet etmiştir. Tepeden veya ‘çatı’ dan inme kişilere bu millet nezdinde hiçbir zaman yer bulmadı bulmayacaktır, diyerek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin milletimize hayırlı olmasını diledi.

Emrullah İşler: Gazze’de İnsanlık Trajedisi Yaşanıyor

İftar sonrasında konuşma yapan Emrullah İşler, bu maneviyatı yüksek ayda böyle güzel iftarlarda buluşmak bizleri çok mutlu ediyor. İftar’da emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini ve Gazze’de yaşanan olayları değerlendirerek devam etti

İsrail'in Gazze saldırılarına ilişkin, "Çocuklar, kundaktaki bebekler ve masum siviller ölüyor. Dolayısıyla bizim bu saldırıları tasvip etmemiz mümkün değil. Bunu şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Türkiye olarak da uluslararası kamuoyunu harekete geçirmek için her türlü çağrı ve girişimde bulunduk" dedi.

Gazze'de bir insanlık trajedisi yaşandığını belirten İşler, "Mübarek ramazan ayında sürekli Gazze halkı bombaların altında yatıyor, kalkıyor. Her gün yapılan bu saldırılar neticesinde masum siviller ölüyor. Çocuklar, kundaktaki bebekler ve masum siviller ölüyor. Dolayısıyla bizim bu saldırıları tasvip etmemiz mümkün değil. Bunu şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Türkiye olarak da uluslararası kamuoyunu harekete geçirmek için her türlü çağrı ve girişimde bulunduk. Temenni ederiz ki bu saldırılar bir an önce durur" diye konuştu

 

Bu Cumhurbaşkanını Millet Seçecek

10 Ağustos'ta Başbakanımızı, Cumhurbaşkanlığı köşküne hep birlikte Allah nasip ederse göndereceğiz" dedi.

bu seçimlerin diğer seçimlerden farklı ve önemli olduğu vurgusunda bulundu. Yapılacak olan seçimlerde ilk defa Cumhurbaşkanını halkın seçeceğini anımsatan Başbakan Yardımcısı İşler, "Önümüzde biliyorsunuz 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı Seçimleri yapılacak. Bu Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemi nereden geliyor, sizden geliyor. Yani ilk defa siz doğrudan Cumhurbaşkanını siz seçeceksiniz. Dolayısıyla bu Cumhurbaşkanlığı seçimine daha fazla sahip çıkmak durumundasınız. Daha fazla sandıklara giderek katılım sağlamak durumundasınız. Bu Cumhurbaşkanını ilk defa millet seçecek. Bildiğiniz gibi daha önceki seçimler parlamentoda yapılıyordu ve bir takım dayatmalar söz konusu oluyordu. Şimdi artık milletimiz, işte 3 tane aday var ve bu adaylardan hangisini daha fazla tercih ediyorsa gidip onun için oyunu kullanacak. Cumhurbaşkanını halkın milletin seçmesinin önemi bundan. Daha önce bir takım odaklar şunu seçeceksiniz diye dayatmada bulunuyorlardı ama şimdi millet kendi iradesini sandıkta ortaya koyacak. Aslında 2007 seçimlerini hatırlarsanız Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ü seçtirmemek için 367 garabetini ortaya atmışlardı, ondan sonra da biz bir yasa değişikliği yaparak referanduma gittik ve siz yüzde 70 oranında, 'artık yeter, biz kendi Cumhurbaşkanımızı bundan sonra kendimiz seçeceğiz, irademizi sandıkta ortaya koyacağız' dediniz. Ondan dolayı da şimdi 2014 yılında 10 Ağustos'ta ilk turu Allah'ın izniyle yapacağız. Bu Cumhurbaşkanlığına bildiğiniz gibi Başbakanımız yapılan istişareler sonrası aday oldu. Sizlerin desteğiyle inşallah, siz onu bugüne kadar hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. 3 genel seçimde, 3 yerel seçimde, 2 de referandumda onu desteklediniz. Şimdi yine sizin karşınıza geliyor. İnşallah onu 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı köşküne hep birlikte Allah nasip ederse göndereceğiz diyorum" diyerek iftara katılan ve dinleyenlere teşekkür etti. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11