banner333

banner309

Kelkit’te 2. Geleneksel Güvercin Festivali düzenlendi

Kelkit ilçesinde ikinci Geleneksel Güvercin Festivali düzenlendi.

Kelkit 26.01.2016, 08:21 26.01.2016, 08:22
Kelkit’te 2. Geleneksel Güvercin Festivali düzenlendi
banner400
Kelkit Emniyet Müdürlüğünün yanında bulunan boş bir kahvehanede düzenlenen festivale Belediye Başkanı Ünal  Yılmaz, Kelkit köylerinden ve yakın ilçelerden gelen güvercin besleyicileri ile güvercin severler katıldı. 

Güvercin sahiplerinin heyecanla takip ettikleri yarışmada en yükseğe çıkan ve en çok takla atan güvercin sahibi Erkan Türkdemir birinci oldu.Birinciye kendi aralarında kupa vereceklerini söyleyen güvercin severler önümüzdeki yıl bu yarışmaların ödüllü olacağını ve daha çok güvercin severlerinin katılacağını söyledi. 

Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, “İlçemiz sınırları içerisinde düzenlenen etkinliklere her zaman katılmaya özen gösteriyoruz. İkincisi düzenlenen Güvercin Festivaline katılmaktan bende çok keyif aldım. Güvercin besleyicileri ve güvercin sevenlerin davetlerinden dolayı hepsine teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Güvercin Sahiplerinden Mustafa Keskinoğlu ise “Güvercin besleyicileri ve güvercin severler olarak Kelkit Güvercin Severler Derneği’ni kuracağız. Seneye üçüncüsü düzenleyeceğimiz Güvercin Festivali’ni kuracağımız dernek çatısı altında yapacağız inşallah. Belediye Başkanımız Ünal Yılmaz’ın festivalimize katılarak bizleri onurlandırmıştır. Katılımlarından dolayı arkadaşlarım adına Belediye Başkanımız Ünal Yılmaz’a teşekkür ediyorum” dedi.

Festivalde düzenlenen yarışmada ilk üçe şu isimler girdi: Erkan Türkdemir, dem Kılıç, Nurettin Keleş.

Haber Kaynağı: Sinan Demir - www.haberkelkit.com

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38