banner333

banner309

Kelkitli muhtarlardan Kılıçdaroğlu’na 1 TL’lik dava

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde bir araya gelen köy ve mahalle muhtarları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhtarlarla ilgili söylediği sözden ötürü 1 TL’lik manevi tazminat davası açtı.

Kelkit 04.10.2016, 20:15 04.10.2016, 20:16
Kelkitli muhtarlardan Kılıçdaroğlu’na 1 TL’lik dava
banner400
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde bir araya gelen köy ve mahalle muhtarları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhtarlarla ilgili söylediği sözden ötürü 1 TL’lik manevi tazminat davası açtı.

Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde partisinin MYK toplantısı sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı BM Genel Kurulunda yaptığı olduğu konuşmasından dolayı eleştirerek, “Erdoğan konuşurken utandım. Dünya liderlerine mi yoksa muhtarlara mı konuşuyor, belli değil’’ ifadelerini kullanmıştı. CHP liderinin bu sözlerinin ardından harekete geçen Kelkitli Muhtarlar, Kılıçdaroğlu’nu mahkemeye verdi.

Avukat Ömer Ersoy Sözer eşliğinde Kelkit Adliyesi’ne giden muhtarlar 1 TL’lik manevi tazminat davası açtı. Adliye çıkışında muhtarlar adına basın açıklaması yapan Aziz Köyü Muhtarı Muhammet Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın düzenlediği gündem değerlendirme toplantılarının muhtarlar tarafından memnuniyetle karşılandığını ve toplantılara şevkle katıldıklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulunda yaptığı konuşma için, CHP MYK toplantısı sırasında “Erdoğan konuşurken utandım. Dünya liderlerine mi yoksa muhtarlara mı konuşuyor, belli değil'' diyerek bu durumdan utandığını belirttiğini söyleyen Kaya, bu açıklamanın siyasi eleştiri sınırlarını aşacak şekilde muhtarları hedef aldığını kaydetti.

Kılıçdaroğlu’nun tüm muhtarların köyü ve köy tüzelkişiliğini temsil ettiği hesaba katmadığını dile getiren Kaya, “Dolayısıyla biz muhtarlarda devlet erkinin bir parçasını temsil ettiğimiz gibi Kılıçdaroğlu kadar anlamm-kavrama kabiliyetine sahibiz. Sayın Kılıçdaroğlu’nun BM Genel kurulunda yapılan konuşmayı eleştireceğim derken, Cumhurbaşkanınca muhtarlara yapılan konuşmayı kastederek muhtarları küçük görmesi, ‘utandım’ diyerek küçümsemesi siyasi, adet ve geleneğe aykırıdır.

Kılıçdaroğlu’nun küçümsediği manevi kişiliklerine hakaret ettiği, muhtarlara söylenen sözün amacını aştığı, tüm muhtarları küçümsediği, manevi olarak zarara uğrattığı aşikardır. Bu sebeple biz davacıların manevi kişiliğine ağır saldırı mahiyetinde olduğu sebepleri ile zedelenen kişilik haklarımıza karşılık olması için kendisini aklıselime davet ediyoruz. Söylediklerini daha çok ve uzun düşünerek konuşması gerektiğine ikaz olması için bu sembolik manevi tazminat davasını açmak gereğini duyduk” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38