banner333

banner309

Kelkit Havzasında Organik Tarım Projesi’nin Açılış Toplantısı Yapıldı

Kelkit Organik Tarım Derneğince, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından Sivil Toplum Diyalogu Projesi kapsamında finanse edilen “Kelkit Havzasında Organik Tarım Projesi’nin açılış toplantısı yapıldı.

Kelkit 14.04.2016, 09:11 14.04.2016, 09:13
Kelkit Havzasında Organik Tarım Projesi’nin Açılış Toplantısı Yapıldı
banner400

Açılış toplantısına Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, Kelkit Organik Tarım Derneği Başkanı Doç.Dr. Vecihi Aksakal, Şube Müdürleri, Kelkit daire amirleri ve proje eğitmenleri katılmışlardır.

 

Kelkit Organik Tarım Derneği Başkanı Doç. Dr. Vecihi Aksakal tarafından Kelkit Havzasında Organik Tarım Projesinin ve Eğiticilerin eğitimi programının tanıtımı ve amaçları hakkında genel bilgiler verdi.

 

Toplantıda konuşma yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, Dünya’da havayı, suyu ve toprağı kirletmeksizin, erozyonu, toprağın tuzlulaşmasını, diğer hastalık ve zararlıların etkisini en aza indirecek tarımsal tekniklerin geliştirilmesine her geçen gün duyulan ihtiyaç artmaktadır. Bu ihtiyacı karşılayacak, doğaya dost üretim metodu “Organik Tarım” olduğunu belirten Birşen, İlimiz coğrafi, meteoroloji ve sosyo-ekonomik farklılıklardan dolayı tarımsal olarak iki bölgeye ayrılmış bulunmakta. Bu iki havzanın tarımsal olarak öncelikler de farklılık arz etmekte. İlimizde tarımın karşısında en önemli sorun olarak tarım arazilerinin parçalı ve küçük parsellerden oluşmasıdır. Bu şekildeki arazilerde sürdürülebilir tarım yapmak için pazar değeri yüksek tarımsal ürünler üretmek gereklidir. Bu amaca yönelik olarak en uygun üretim şekli organik tarımdır. İlimiz organik tarım üretimin yapıldığı bir il olup özellikle organik süt, yem ve bal üretimi yapılmaktadır dedi.

 

İyi bir gelecek için sağlıklı ve iyi beslenmek gerekliliğini belirten Birşen, Organik tarım, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen ve üretimde kimyasal girdi kullanılmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir. Doğal dengeyi koruyarak hava ve su gibi yaşamsal kaynakların ve doğal hayatın korunmasını amaçlayan bir üretim yöntemi olduğunu belirterek, Üreticileri organik tarım ile kaynaştıracak olan ve Kelkit Organik Tarım Derneğimiz tarafından hazırlanan “Kelkit Havzasında Organik Tarım Projesi” üreticilere organik tarımı tanıtacaktır dedi.

 

Toplantıdan sonra toplu olarak yeni proje ofisine geçilerek, proje ofisinin açılışı gerçekleştirildi.

 

Ayrıca Proje kapsamında 10-16 Nisan 2016 tarihleri arasında Organik Tarım Projenin eğiticilerine eğitim verilecektir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39