banner333

banner309

Kelkit Eğitim Bir-Sen'den Büyük Bir Dayanışma Örneği

Kelkit Eğitim Bir-Sen yönetici ve üyeleri görev süresi uzatılmayan üyelerine destek vermek amacıyla İlçe Sendika Binasında bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Kelkit 05.01.2018, 08:00 05.01.2018, 20:37
Kelkit Eğitim Bir-Sen'den Büyük Bir Dayanışma Örneği
banner400

Kelkit Eğitim Bir-Sen yönetici ve üyeleri görev süresi uzatılmayan üyelerine destek vermek amacıyla İlçe Sendika Binasında bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Toplantıda söz alan yöneticiler görüş ve düşüncelerini beyan ederek birlik, beraberlik ve dayanışma mesajı verdiler. Toplantı sonunda sendika yönetici ve üyeleri bir basın açıklaması yapmışlardır. Basın açıklaması şu şekildedir  :

KELKİT EĞİTİM BİR-SEN BASIN AÇIKLAMASI

Bilindiği üzere Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde çeşitli görevlerde bulunan ve Geçici Görevlendirme yoluyla çalışan 136 Eğitim Yöneticisi meslektaşımızdan 134’ünün görev süreleri uzatıldığı halde Kelkit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık dört yıldan beri başarıyla görev yapan iki arkadaşımızın görevlendirmeleri uzatılmamıştır.

Kararın açıklanmasıyla birlikte bu haksız durum, anında eğitim çalışanlarımızın tepkisini çekmiş ve öncelikle üyelerimizden olmak üzere diğer birçok öğretmenlerimiz tarafından da tepkiyle karşılanarak: “Haklarında en ufak bir soruşturma ya da başarısızlıklarını gösteren herhangi bir veri veya sınav olmadığı halde, eğitim camiasının takdirini kazanmış ve herkes tarafından sevilen bu iki Şube Müdürümüz hangi gerekçeyle ve kimlerin talebiyle alınmıştır?” sorusu yüksek sesle tarafımıza ve kamuoyuna yöneltilmiştir.

Bilindiği üzere geçmiş yıllarda da Kelkit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yapılan birçok atama çeşitli krizlere sahne olmuş, sırf kişisel kapris ve egolar yüzünden okullarımızdaki huzurumuz bozulmuştur. Fakat maalesef ki bugün geldiğimiz nokta geçmişte yaşananları bizlere mumla aratmaktadır. Bizler eğitici, yol gösterici ve yapıcı sendikal duruşumuzla bugüne kadar tarafımıza gelen tüm olumsuzlukları ve krizleri çözmeye çalıştık, fakat kamuoyuyla paylaşmak isteriz ki yaklaşık dört YILDAN BERİ KURUMLARINDA BAŞARIYLA ÇALIŞAN ŞUBE MÜDÜRLERİMİZ BİRTAKIM BASKI, MOBBİNG VE YILDIRMA POLİTİKALARIYLA HATAYA VE İSTİFAYA ZORLANMIŞLARDIR.

Bizler bu yaşanan krizlerin çözümleri için ilimizdeki tüm mülki ve siyasi kapılarımızı çaldık, istişareler yaptık ve devlet büyüklerimizden yardım talep ettik. Daha önce yıllarca beraber çalışan bu arkadaşlarımızın gerekli uzlaştırmalarla tekrar omuz omuza çalışabileceklerini ve bu yolun denenmesi gerektiğini her platformda dile getirdik. Bu teklife bağlı olarak eğitim camiamızın birçok saygın yetkili ve etkili yöneticileri bir araya gelerek İlçe Milli Eğitim Müdürünü bu uzlaşıya davet ettiği halde; yol gösterici, kapsayıcı ve kucaklayıcı rolünde olması gereken Milli Eğitim Müdürü, bunun imkânsız olduğunu dile getirip, her türlü uzlaşı yolunu sonuna kadar kapatarak, barış ve huzur yolunu tercih etmemiştir.

Basiret sahibi tüm halkımız biliyor ki bu karar Milli Eğitim Müdürünün tek başına verdiği bir karar değil; hasbelkader görevini layıkıyla yapmaya çalışanlar üzerinden, bir yerlere mesaj vermek isteyen, ülkemizin içinde bulunduğu kritik durumun vahametini kavrayamamış kişilerin yanlış bilgilendirmelerisonucunda alınmış bir karardır.

Buradan yüksek sesle tekrar tekrar haykırıyoruz ki: EN GÜÇLÜ SES MİLLETİMİZİN SESİDİR. BU SES KARŞISINDAKİ EN BÜYÜK DAĞLARI YERLE BİR EDER! VE İŞTE 15 TEMMUZ DARBE GÖRÜNÜMLÜ ÜLKEMİZİ İŞGAL GİRİŞİMİNDE SESTEN HIZLI GİDEN UÇAKLARI VE ÇELİKTEN TANKLARI DİZE GETİREN SES İŞTE BU ASİL MİLLETİN SESİSİDİR. O karanlık günde tüm üyelerimizle ilk andan itibaren meydanlara nasıl koştuysak ve Devlet Adamlarımıza, Vatanımıza, Milletimize ve Bayrağımıza nasıl sahip çıktıysak bundan sonra da aynı kararlılıkla bu kutlu yolun en kuvvetli savunucuları olacağız.

Sorunun çözülmesi için umut bağladığımız, halkımıza önder olması gereken sorumluluk sahiplerinin, sivil iradeyi dikkate alarak, sendika yöneticilerimizi ve onların temsil ettiği üyelerini yok saymak yerine, bizleri çözümün içinde muhatap görmelerini arzu etmekteyiz.

Bizler sevgiye ve kardeşliğe inanan eğitimciler olarak biliyoruz ki eğitim ve öğretim ortamındaki en doğru yol barış, kardeşlik ve bilgelik yoldur. Bu yol; hiçbir mihrak karşısında kimseye boyun eğmeyen Rahmetli Genel Başkanımız Sayın Mehmet Akif İNAN Hocamızın yoludur. Bunun haricinde öfkeyle tercih edilen yol kimseye ve hele hele bilginin ve sevginin hâkim olması gereken eğitim camiasına asla ve asla huzur getirmeyecektir.

Bizler artık tüm yetki sahiplerinin önderliğinde sevgi, kardeşlik ve barış içinde öğrencilerimizi yarınlara hazırlamak istiyoruz. EĞİTİM CAMİASI OLARAK BİZLER HER ZAMANKİ DİK DURUŞUMUZLA EĞİTİM ÇALIŞANALARIMIZIN HAKLARINI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ. İNŞALLAH BU BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ HERKESE ÖRNEK OLUR.

Kelkit Eğitim Bir-Sen ilçe başkanlığı olarak tüm üyelerimiz adına çok kıymetli kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59